A sereghajtóval nyitjuk az évet

Először játszik holland ellenfelével Bajnokok Ligája-mérkőzést a ZF-Eger férfi együttese.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 6. FORDULÓ

ZF-EGER – AZC ALPHEN (HOLLAND)

EGER, BITSKEY-USZODA, JANUÁR 13., SZOMBAT, 18.30. (TV: M4 SPORT)

V.: RADICEVIC (HORVÁT), SZTANOJEVICS (SZERB)

LEN-DELEGÁTUS: TULGA (TÖRÖK)

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NUGDÍJAS 1.000 FT

 

Igazi pólós hétvége vár ránk, hiszen már szombat ebéd után útjára indul a labda a Bitskey Aladár Uszodában. A hét elején már beszámoltunk róla, ám még nem ennyire részletesen, de két napon át, nyolc együttes részvételével rendezik az SBS Gyermek Tornát, amelyen házigazdaként a 2008-as és 2009-es egri csapatok is érdekeltek lesznek.

Este nyolc órától aztán a női bajnokság ad programot a Szeged elleni összecsapással, ám a két említett esemény között tétjét tekintve, a nap leginkább kiemelt összecsapását is megtekinthetjük. A 2018-as esztendő legalábbis Bajnokok Ligája-találkozóval indul a ZF-Eger férfi gárdája számára, egy olyannal, amit mindenképpen nyerni kell.

A B-csoport hatodik körében a BL-újonc AZC Alphen alakulata jelenti a mieink riválisát, és hát az igazat megvallva, az eddig ötből öt vereséggel, a tabella legvégén nulla ponttal szerénykedő társaság ellen aligha okozhat komoly fejtörést az újabb három pont megszerzése.

– Örülünk, hogy végre véget ért az ünnepi időszak. Az utolsó meccsünket még Karácsony előtt a címvédő Szolnok ellen vívtuk meg, és most sem lesz könnyebb feladatunk, mert az újév első fellépésén az Eger lesz a riválisunk. Ismét egy nagyon erős magyar együttes vár tehát ránk, amelyen nem mi leszünk az esélyesek, de úgy gondolom, különösen a fiatal játékosaink sokat tanulhatnak majd belőle – fogalmazott a hollandok trénere, Nemanja Sztevanovics.

A szombati ellenfél mesterének szavaiból is kiderül, nem reális elvárás tanítványaitól a pontszerzés, habár abban biztosak lehetünk, hogy nem felemelt kézzel ugranak majd medencébe az alpheni pólósok. – Az ilyen mérkőzések mindig azon múlnak, hogy mennyire sikerül az elején elkapni a fonalat, ezáltal kinyitni a meccset, mert akkor feladja az ellenfél, és kinyílik az olló – vélekedett a holnap esti találkozóról Dabrowski Norbert egri vezetőedző.

– Ugyanez volt a Sabadell ellen is, ebből a szempontból nem lesz ismeretlen a feladat. Két hasonló képességű együttesről beszélünk, és hát a spanyolokat kilenc góllal tudtuk megverni. Ettől függetlenül nyilvánvalóan lesz nehézsége a találkozónak, mert tényleg nagyon komolyan kell venni az egészet már az elejétől kezdve. A Szolnok is kínlódott a hollandokkal egy kicsit, de aztán már ment minden, ahogyan kellett. Nem féltem a fiúkat tehát ettől a feladattól, pláne most, hogy ennyi pihenő után következhet a mérkőzés. Muszáj volt feltölteni az akkumlátorokat, mert iszonyatos terhelést kaptunk ősszel, és a január innentől kezdve megint alaposan beindul. A közös munkát ezért csak hétfőn kezdtük el, szóval csúcsformára most még biztosan nem fogok számítani.

A két szakvezető így várja tehát a BL csoportkör első felének utolsó előtti mérkőzését. Mi pedig úgy, hogy remélhetőleg nagyon sok szurkoló látogat ki az összecsapásra, hiszen ahogyan említettük, rögtön a férfiak ütközetét követően, a lányok is fontos meccset vívnak majd a bajnokságban. Előbbi mérkőzést egyébként az M4 Sport közvetíti élőben, utóbbiról pedig kommunikációs csatornáinkon szolgáltatunk majd streamet.


 

A 6. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. Január 13., szombat
18.15.: VK Partizan Beograd – CNA Barceloneta
18.30.: VK Jug Dubrovnik – A-Híd OSC-Újbuda
19.15.: Dinamo Moscow – AN Brescia
20.30.: Olympiakosz Pireusz – Waspo Hannover

B-csoport:
18.30.: Jadran Herceg Novi – Szolnoki Dózsa VSC
19.30.: Steaua Bucuresti – Spandau 04 Berlin
20.30.: Pro Recco – CN Sabadell

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez