Harmadjára is vernénk a Szegedet

Hosszú idő után játszik ismét tétmérkőzést szombat este a ZF-Eger női együttese, közvetlen a férfiak Bajnokok Ligája-ütközetét követően.


 

OB I., NŐK, 11. FORDULÓ

ZF-EGER (5.) – SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM TAYLOR&NASH (7.)

EGER, BITSKEY-USZODA, JANUÁR 13., SZOMBAT, 20.00.

V.: FODOR RAJMUND, FÜZESI ZSOLT.

A MÉRKŐZÉST MINDENKI INGYENESEN MEGTEKINTHETI!

 

Több mint egy hónapja már annak, amikor a ZF-Eger női csapata legutolsó tétmérkőzését játszotta, az FTC elleni vereség ugyanakkor nem idézhet fel bennünk szép emlékeket.

Azóta nem sok minden történt, hogyha persze az edzéseket nem említjük, hiszen az OB I-es bajnokság csak ezen a hétvégén folytatódik. A tizenharmadik fordulóban egy olyan ellenféllel nézhetnek farkasszemet a mieink, akiket a szezonban kettőből kétszer is legyőztek.

Nevezetesen a Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash gárdája lesz a szombat esti rivális. Ősszel a pontvadászat második fordulójában a Tisza partján aratott 10-8-as győzelmet a sárga-kék alakulat, majd néhány héttel később a Magyar Kupa szentesi selejtezőjében már 14-8-as végeredmény született.

Az idegenbeli, és semleges helyszín után, ezúttal már hazai környezetben ismétlődik meg a párharc, éppen ezért még hatványozottabban igaz, amikor azt mondjuk, a házigazda a találkozó esélyese. – Én is úgy érzem, hogy nekünk kell nyerünk, és csak azt látom egyedüli problémának, hogy rég játszottunk már tétmérkőzést, ezért az ilyenkor mindig kérdés, mennyire tudunk élesek lenni – fogalmazott honlapunknak a ZF-Eger vezetőedzője, Biros Péter.

– Természetesen megnéztük a két Szeged-meccsünket, azokból készültünk fel a hétvége feladatára, de emellett is sokat dolgoztunk. Mi például nem hagytuk ki a teljes december végi időszakot, mert a lányok a két ünnep között is edzettek. A Szilveszter után, január 2-tól folyamatosan mennek a tréningek, ezért fizikálisan úgy gondolom, rendben vagyunk. Visszatérve a szombati összecsapásra, tényleg hosszú időt követően játszhatunk tétmeccset, ami nyilván nehezíti a dolgunkat, de meg kell oldanunk a feladatot, már csak azért is, mert ezt követően, ismét sok mérkőzésünk lesz, és jól jönne a jó kezdés.

Biros Pétertől azt is megkérdeztük, hogy mindenki rendben van-e egészségügyileg, és szerencsére pozitív választ kaptunk. A keret tagjai végig dolgozták az elmúlt időszakot, egyedül Brigitta Games hagyott ki néhány hetet. A kiváló center azonban igazoltan volt távolt, hiszen hazájában, az Egyesült Államok válogatottjával szerepelt edzőtáborban.


 

A 13. forduló további párosításai:

2018. Január 13., szombat
16.00.: Tatabánya – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
16.45.: BVSC-Zugló Diapolo – FTC (TV: M4 Sport)
18.00.: Racionet Honvéd – Hungerit Szentes
19.00.: UVSE – UVSE Margitsziget

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez