Közte harmincöt a Komjádi Kupában!

Kedden és szerdán is kiütéses győzelmet aratott szolnoki ellenfelével szemben a ZF-Eger együttese, így kettős sikerrel jutott tovább.


 

Január második hetéig kellett várni arra, hogy elkezdődjön a 2017. évi Komjádi Kupa, amely sorozat a fiú utánpótlás-szakág azon versenye, amelyben a huszonegy évnél fiatalabb játékosok szerepelhetnek.

A ZF-Eger együttese ezért néhány kivételtől eltekintve, a Tóth Kálmán és Gyulavári Zoltán által trenírozott ifjúsági gárdára épül. Azt a néhány kivételt a felnőtt csapatban szereplő Csiszár Boldizsár, és Biros Barnabás jelenti, velük kiegészülve így elég jó kis társaság várhatta az első forduló párharcát.

Annak az első fordulónak a párharcát, amely során a Szolnokkal kellett farkasszemet nézniük a sárga-kék fiataloknak. Az első meccset kedden 13 órától rendezték, és kiütéses hazai siker született a Bitskey-uszodában.

Komjádi Kupa, ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC 21-3, 2018.01.10. (FOTO: Lénárt Márton)

Komjádi Kupa, ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC 21-3, 2018.01.10. (FOTO: Lénárt Márton)

A nyolcszor, és hatszor eredményes Biros Barnabás, Magyar Márton kettős irányította egriek végül tizennyolc gólos előnyt szereztek a huszonnégy órával később kezdődött visszavágóra, a továbbjutás így már az első ütközetet követően eldőlt.

Szerdán délután sem történt változás, szintén nagyon magabiztos ZF-Eger győzelem született. Összességében így kettős diadallal, majdnem plusz negyvenes differenciával „verekedte” tovább magát a hevesi alakulat, így készülhet a második fordulóra.

 

Mestermérleg:

Gyulavári Zoltán: – Minden tekintetben jobbak voltunk a Szolnoktól. Magabiztosan, szép játékkal sikerült diadalmaskodnunk, támadásban és védekezésben is szép megoldásokat alkalmaztunk. A továbbjutásunknak köszönhetően, most várjuk a sorsolást, és bízunk benne, hogy elkerüljük a Pécset és a Kaposvárt, mert nem lenne jó sokat utazni. Most a legjobb nyolc között vagyunk, szóval még egy kört kellene menni, hogy bekerüljünk a négyes döntőbe.


 

Eredmények:

2017. évi Komjádi Kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés
ZF-Eger – Szolnoki Dózsa VSC
21-3 (4-0, 7-0, 6-2, 4-1)
Egri gólszerzők: Biros Barnabás 8, Magyar Márton 6, Melegh Milán 3, Kürti Dominik 2, Antal Ádám, Korózs Benjámin 1-1.

A 2. mérkőzésen:
Szolnoki Dózsa VSC – ZF-Eger
3-20 (0-5, 1-5, 2-6, 0-4)
Egri gólszerzők: Magyar Márton 7, Kürti Dominik, Melegh Milán 3-3, Korózs Benjámin, Sík Bence 2-2, Tomozi Bálint, Antal Ádám, Darmos Richárd 1-1.

Továbbjutott a ZF-Eger, 41-6-tal

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez