Fölényes Sabad-elverés

Igazolva a papírformát, nagyon magabiztos győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől a ZF-Eger férfi együttese.


 

Az év utolsó hazai mérkőzést rendezték szombat este a Bitskey Aladár Uszodában, ahol a házigazda ZF-Eger ellenfele a Spanyolországból érkező, és a forduló előtt egy ponttal kevesebbet szerző CN Sabadell gárdája volt. A mieinktől az előzetesen beharangozottak szerint, Uros Csucskovics hiányzott, helyette Biros Barnabás húzhatta fel a kilences sapkát.

A találkozó aztán két egri kapufával, és egy Sztrahinja Rasovics által végigvitt megúszásgóllal kezdődött, amiből rögtön kiderül, hogy harmadik támadásából szerzett vezetést a hazai csapat. Nem sokat váratott magára a válasz, mert habár Oscar Carillo érdekes körülmények közepette rázta le magáról emberét, de így is hatalmas erővel bombázott a kapuba.

A vezetést aztán megint a sárga-kékeknek sikerült megszerezniük, egy remekül megjátszott emberfór révén. Angelosz Vlahopulosz nem sokkal később lemásolta előző mozdulatát, létszámfölényes szituációban ugyanis szinte centiméterre pontosan ugyanonnan lőtt a hálóba (3-1).

Minden jól alakult tehát a meccs elején, és élvezték is bőven a játékvezetők támogatását az egriek, akik első négy emberelőnyükből háromszor is labda nélküli kiállítást követően kerültek kedvező szituációhoz. A különbség viszont ekkor még „csak” plusz kettő volt.

Váratlan fordulat következett be ugyanakkor rögtön a második felvonás elején. Történt ugyanis, hogy Sergi Cabanas lőtte ki a hosszú oldalt, majd amikor Lőrincz Bálint kontrafaultja után visszaúszás közben kiállították Angyal Dánielt, a katalánok mestere időt kért. Nem is csoda, hiszen a tanítványok így az egyenlítésért támadhattak.

Más kérdés, hogy a fór kimaradt, nem úgy a másik oldalon, ahol szintén egy labdanélküli büntetést követően, Hosnyánszky Norbert célzott pontosan. Amikor aztán Dabrowski Norbert újból magához rendelte fiait, már a hatodik extraemberes akciónál jártunk, ha pedig egy üzlet beindul! Megint Hosnyánszy jött, és megint Hosnyánszky talált be (5-2).

Sínre is került ezzel az összecsapás, Kovács Gergő újabb emberelőnyös gólja ugyanis már a közte négyet jelentette. Igazából még akkor sem stresszelhettük túl magunkat, amikor egy támadó szabálytalanság után kettő az egyes szituációba került a hazai kapu előtt tanyázó Sabadell, és Victor Cabanas révén nem rontott ziccert, hiszen így is simán alakult a meccs.

Kicsit álmosan folytatódott a mérkőzés a térfélcsere után, ezt kihasználva pedig az első lövésből rögtön be is találtak a vendégek. Várni kellett aztán az újabb eredményes egri támadásra, de amikor Sztrahinja Raszovics a harmadik, majd nem sokkal később a negyedik és ötödik gólját is megszerezte, annál nagyon volt a lelátóról érkező hangorkán.

A fiatal szerb pólós a Pro Recco elleni hazai fellépés után így a spanyolok ellen is nagyot játszott. Ebben a negyedben egyébként is olyan erőtől duzzadó támadójátékot mutatott be a házigazda, hogy a záró felvonás előtt senkiben sem maradhatott kétség, hogyan ér majd véget a találkozó.

Az utolsó nyolc perc éppen ezért sem tartogatott már semmi izgalmat, legfeljebb azok rághatták még a körmüket, akik kétszámjegyű különbségben reménykedtek. A ZF-Eger együttese így nagyon magabiztos győzelemmel zárt, amivel megszerezte a BL-szezon második sikerét is, nem mellékesen pedig szépen búcsúzott 2017-re a hazai közönségégtől.

ZF-Eger – CN Sabadell 14-5, 2017.12.09. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – CN Sabadell 14-5, 2017.12.09. (FOTO: Lénárt Márton)

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Jót tett az önbizalmunknak ez a magabiztos győzelem, mert az elmúlt hét azért két olyan eredményt hozott, aminél jobbat vártunk. Örülök neki, hogy megint jól működött a védelmünk. Én mindig úgy állok hozzá minden meccshez, hogy szeretném, ha hat gól alatt tudnánk tartani aktuális ellenfelünket, és ma ez sikerült. Megmondom őszintén, ezt a találkozót, és a jövő szombati, tatabányait is arra használjuk, hogy majd a Spandau ellen legyünk csúcsformában.

Salvador Gomez: – Reális a végeredmény. A kiváló játékosokat felvonultató Eger mai játéka ellen nem volt ellenszerünk. Bosszús vagyok, amiért az előnyös helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 4. forduló
ZF-Eger – CN Sabadell (spanyol)
14-5 (3-1, 4-2, 5-2, 2-0)
Eger, Bitskey-uszoda, 700 néző.
V.: Rovida (olasz), Ahlatiodisz (görög).
LEN-Delegátus: Rakovec (szlovén).
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B., Angyal 1, Raszovics 5, Vlahopulosz 2, Bedő 1, Hosnyánszky 2. Cs.: Avramovics 1, Decker Á., Kovács Gergő 1, Hárai 1, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
SABADELL: Moros – Carrasco, Muller, Carillo 1, Lopez-Escribano, Bustos, S. Cabanas 2. Cs.: Matoso, Gorria, Fenoy, Gallego 1, Carrasco, V. Cabanas 1. Edző: Salvador Gomez.
Gól – emberelőnyből: 12/7. ill. 9/0.
Kipontozódott: S. Cabanas a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 4-2, 7-3, 8-4, 8-5, 14-5.

 

A 4. forduló további eredményei:

A-csoport:
Olympiakosz Pireusz – VK Partizan Beograd 16-8
VK Jug Dubrovnik – CNA Barceloneta 9-9
Dinamo Moscow – Waspo Hannover 9-6
A-Híd OSC-Újbuda – AN Brescia 6-8

B-csoport:
Szolnoki Dózsa VSC – Pro Recco 10-9
AZC Alphen – Spandau 04 5-17
Steaua Bucuresti – Jadran Herceg Novi 4-8

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez