Nincs mese, verni kell a Sabadellt

Továbbra is Uros Csucskovics nélkül kénytelen vízbe ugrani aktuális Bajnokok Ligája-mérkőzésén a ZF-Eger férfi alakulata.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 4. FORDULÓ

ZF-EGER – CN SABADELL (SPANYOL)

EGER, BITSKEY-USZODA, DECEMBER 9., SZOMBAT, 18.00. (TV: M4 SPORT)

V.: ROVIDA (OLASZ), AHLATIODISZ (GÖRÖG).

LEN-DELEGÁTUS: RAKOVEC (ROMÁN).

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT.

 

Szombat este láthatjuk az év utolsó mérkőzését a Bitskey Aladár Uszodában, a ZF-Eger – CN Sabadell összecsapást követően ugyanis 2017-ben már nem rendeznek semmilyen felnőtt tétmérkőzést a létesítményben.

A fent említett párosítás ráadásul nem is felel meg egy „egyszerű” bajnoki meccsnek, hiszen Bajnokok Ligája-találkozó jelenti az újabb kihívást. A csoportkör negyedik fordulójában tehát spanyol rivális látogat a hevesi megyeszékhelyre, egy olyan ellenfél, amely közvetlen a mieink után található a B-csoport tabelláján.

A barcelonaiak eddigi három meccsükből két vereséget (Szolnok, Spandau), és egy győzelmet (Alphen) könyvelhettek el, és hogyha azt nézzük, hogy a sárga-kékeknek mindenféle eredményből kijutott eddig egy-egy, gyorsan kiszámíthatjuk, hogy mindössze egyetlen pont a fór a katalán vendég előtt.

Éppen ezért mindenképp figyelni kell a szombat esti látogatóra, mert egy esetleges rossz eredmény akár még helycserét is jelenthet a rangsorban. Persze, erre nem igen kell gondolnunk, mert a magát már igen rutinos európai kupacsatázónak mondható Eger minden tekintetben riválisa felett jár, amit ugyanakkor a medencében is meg kell mutatnia.

– Vitathatatlan, hogy nagyon fontos számunkra ez a találkozó, ugyanis két olyan mérkőzés után következik, ami nem igazán sikerült jól – utalt a Herceg Novi elleni, döntetlent hozó legutóbbi BL-meccsre, illetve az OSC-vel szemben elveszített Magyar Kupa-eldöntőre Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője.

– Én úgy gondolom, hogyha mi komolyan vesszük a céljainkat, márpedig az elmúlt három évben sorra eljutottunk a hatos döntőig, és idén is ott akarunk lenni az új kiírás szerinti Final Eightben, akkor ezt a Sabadellt, ha törik, ha szakad, meg kell vernünk. Azt hiszem, erre meg is lesz minden esélyünk, még akkor is, hogyha Uros Csucskovicsra továbbra sem számíthatok. Az igazság az Urossal kapcsolatosan, hogy a kupadöntő előtt úgy döntöttem, elküldöm egy rehabilitációra, van ugyanis az a pont, amikor el kell dönteni, hogy kockáztatod-e a játékos egészségi állapotát, avagy sem. Ez egy örök dilemma, és én most így döntöttem. Azt nem tudom még megmondani, hogy az évzáró négymeccses periódus többi állomásán is így lesz-e, mindenesetre szombaton Biros Barnabással leszünk tizenhárman.

Dabrowski Norbert a katalánok játékerejét firtató kérdésünkre elárulta, hogy tipikus spanyol vízilabdát játszó ellenfelet láthatunk a szombaton 18 órakor kezdődő találkozón, ami a lefordulásokra épül. Ezen kívül elég jól működik a Sabadell zónavédekezése, amelynek keretében több fiatal, és két-három meghatározó játékos is helyet kap.

Így áll a két csapat a hétvége megmérettetése előtt, mi pedig zárásként még néhány technikai jellegű információt mindenképp megosztanánk olvasóinkkal. A találkozót az M4 Sport televíziós csatorna élőben közvetíti, akik pedig személyesen szeretnék megtekinteni a meccset, azok most egy kedvezménynek köszönhetően, még olcsóbban vehetnek jegyet.

A szombati Nemzeti Sport című napilapban találhatunk majd egy kupont, amit kivágva, a Bitskey-uszoda pénztárában felmutatva, bárki kihasználhatja azt a lehetőséget, hogy a kuponnal féláron vásároljon magának belépőt.


 

A 4. forduló további párosításai:

A-csoport:
2017. December 9., szombat
17.30.: Olympiakosz Pireusz – VK Partizan Beograd
18.30.: VK Jug Dubrovnik – CNA Barceloneta
19.15.: Dinamo Moscow – Waspo Hannover
20.30.: A-Híd OSC-Újbuda – AN Brescia

B-csoport:
18.30.: Szolnoki Dózsa VSC – Pro Recco
20.30.: AZC Alphen – Spandau 04
20.30.: Steaua Bucuresti – Jadran Herceg Novi

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez