Premier az évzárón

Fradi elleni, idegenbeli rangadó jelenti a 2017-es esztendő utolsó fellépését a ZF-Eger női együttesénél.


 

OB I., NŐK, 9. FORDULÓ

FTC (5.) – ZF-EGER (4.)

BUDAPEST, NÉPLIGET, DECEMBER 6., SZERDA, 18.45.

V.: BERECZKI MIKLÓS, BALÁZS GERGELY.

 

Talán ennél komolyabb rangadóval nem is zárhatná az évet a ZF-Eger női együttese. Szerda este irány a Budapest, a népligeti uszoda, ahol a 2017/2018-as szezonban első alkalommal elinduló FTC alakulata lesz a mieink ellenfele.

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy ősbemutatót rendeznek a fővárosban, hiszen korábban a női OB I-ben még soha nem mérkőzött meg egymással a két klub, éppen ezért ez mindenképp jelent majd némi különlegességet. No, meg az is, ahogyan jelen pillanatban áll a tabella.

Az első osztály kilencedik fordulóját rendezik ugyanis, és mindkét alakulat tizenöt-tizenöt pontot szerzett eddig, amivel a negyedik és ötödik helyet foglalja el, a mezőny első felében. Az is az igazsághoz tartozik, hogy a sárga-kékek a múlt héten már lejátszották a tízedik forduló ütközetét, vagyis eggyel több meccset játszottak holnap esti vendéglátójuknál.

Az eddigi eredmények is azt mondatják velünk, hogy igazi rangadóra van kilátás. Mindkét gárda kikapott legalábbis a három „nagytól” (UVSE, Dunaújváros, BVSC), mindenki mást, így a negyedik helyért vívott viadal szempontjából fontos szentesi csapatot is.

Az esélyeket illetően elég nehéz lenne egyértelműen állást foglalni, mivel ahogyan fogalmaztunk, a két csapat korábban még soha nem játszott egymás ellen. Különösen nem ebben az összeállításban. Mindenesetre Biros Péter és Szilágyi Péter együttese már a múlt hét óta kimondottan a Fradira készül, minden lehetséges eszközzel.

Így aztán az egriek pontosan tisztában vannak a ferencvárosiak erősségeivel. A szerda esti házigazda olyan kiváló játékosokkal áll majd fel, mint például Kasó Orsolya, Bujka Barbara, Kisteleki Dóra, vagy éppen Kövés-Kiss Réka. Hogy mire mennek majd végül a mieink, azt jelen pillanatban nehéz lenne megjósolni, mi ugyanakkor mindenképp bízunk a lányokban, és a szép évzáróban.


 

A 9. forduló további párosításai:

2017. December 6., szerda
16.45.: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – UVSE (TV: M4 Sport)
17.00.: UVSE Margitsziget – Racionet Honvéd
19.00.: Hungerit Szentes – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash
20.00.: Tatabánya – BVSC-Zugló Diapolo

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez