Néhány óra, néhány infó a kupaelődöntőig

Az eddigi eredmények egri továbbjutást jósolnak, de az OSC ellen soha nem lehet biztosra menni.


 

BENU MAGYAR KUPA, FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ

ZF-EGER – A-HÍD OSC-ÚJBUDA

BUDAPEST, KOMJÁDI-USZODA, DECEMBER 2., SZOMBAT, 16.00.

V.: MOLNÁR PÉTER, MUCSKAI PÉTER.

 

Délután négy órakor kezdődik a férfi Benu Magyar Kupa idei négyes döntőjének első ütközete, amelyen a tavalyi második ZF-Eger az A-Híd OSC-Újbuda együttesével nézhet farkasszemet.

Egyáltalán nem nevezhető egyedinek az MK-sorozat elődöntőjének párosítása, hiszen az elmúlt két szezonban is ugyanez a két alakulat találkozott egymással, és hogyha kizárólag a múltból indulunk ki, egri győzelemre kell készülni.

Legalábbis tavaly a fővárosi Tüske-uszodában 9-6-ra nyertek a mieink, egy évvel korábban, amikor a Bitskey-uszodában a végső siker is a sárga-kékeknek jött össze, 5-4-es hazai diadalt ünnepelhettünk. És, ha már történelemóra, még egy idénnyel hamarabb, a 2014/2015-ös szezonban is eljutott a társaság a Final Fourig (igaz, akkor a Szolnok elleni elődöntőben 6-5-ös arányban alulmaradt), vagyis sorozatban ez lesz a negyedik év, hogy nem rendeznek egri csapat nélkül Magyar Kupa négyes döntőt.

Egy kicsit még az esélylatolgatásnál, eredménymustránál maradva, a mai program első ütközetének résztvevői idén egy alkalommal már összemérték erejüket, ráadásul nem is olyan régen. Napra pontosan két héttel ezelőtt, az orvosegyetemisták főhadiszállásán született nagy csatában 9-8-as vendég győzelem, ami mindenképp a mieink optimizmusát erősíti a csatát megelőzően.

Petik Attila tanítványai ráadásul szerdán elég csúnya zakóba szaladtak bele a Bajnokok Ligájában. Ameddig Sztrahinja Rasovicsék ugyanis Herceg Noviból hoztak haza egy pontot (4-4), addig az OSC 12-6-ra kapott ki Barcelonában (igen, pont úgy 12-6-ra, mint a bajnokság első fordulójában a Honvéd ellen), ami mindenről árulkodik, csak épp nem jó formáról.

Mindent egybevetve tehát, bár egyértelműen szoros találkozóra lehet számítani, mégis inkább a ZF-Eger várhatja nagyobb esélyekkel az elődöntőt. Mindezen kijelentését egyébként a fogadóirodák is alátámasztják, a Tippmix például másfélszeres szorzót fizet egri, 2,95-szöröset OSC győzelem esetén, míg a döntetlennel jár legjobban a fogadó, hiszen ott hétszeres az odssz.

Címünkben azt írtuk, szurkolói információkat is adunk néhány órával az összecsapást megelőzően. Nos, aki esetleg véletlenül nem tudná, a budapesti Komjádi-uszodában rendezik az idei Final Fourt, és az egriek meccse 16 órától kezdődik. Ezt követően 17.45-kor Szolnok – FTC elődöntővel folytatódik a program, aki pedig jegyet váltott magának, az mind a két mérkőzést megtekintheti.

A televízióban csak a második párharcot követhetjük az M4 Sport jóvoltából, a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapján, a waterpolo.hu-n ugyanakkor – hasonlóan a legutóbbi OSC – ZF-Eger összecsapáshoz – ezúttal is lesz élő, videós közvetítés, ezért, akik nem lesznek kint az uszodában, azoknak érdemes lesz kezdés előtt felkeresni az említett honlapot.

Akik pedig a helyszínről bíztatják a sárga-kékeket, azok jó, ha időben érkeznek, és megkeresik azt a standot, amit az Egri Vízilabda Klub állíttat, az előzetesen regisztrált jegyeket ugyanis itt lehet majd átvenni. Ezen túl, egyfajta információs központként is szolgál majd az állomás, tehát mindenképp érdemes ellátogatni kollégáinkhoz.

A szombati napról ennyi, minden további információ, a remélhetően sikeresen megvívott elődöntő után…


 

A férfi Benu Magyar Kupa négyes döntőjének programja:

2017 .December 2., szombat
16.00.: ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda (Élőben a waterpolo.hu-n)
17.45.: Szolnoki Dózsa VSC – FTC PQS Waterpolo (TV: M4 Sport)

Döntő:
December 3., vasárnap
17.45.: A két elődöntő győztese (TV: M4 Sport)

 

(FOTO: Sulyok Erika, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez