Idén nélkülünk döntőznek

Nem működött a szokott hőfokon az egri védekezés, így csak az üldöző szerep jutott a Magyar Kupa elődöntőjében, amelyet az OSC nyert meg.


 

Hiába adtak el minden jegyet a férfi Benu Magyar Kupa négyes döntő első napjára, a ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda elődöntő kezdetére mégis, jó esetben fél házat regisztrálhattak a fővárosi Komjádi-uszodában.

A telt ház ezúttal sem a sárga-kékek szurkolókon múlott, akik megtöltötték a számukra fenntartott helyeket, mégsem ők lehetett hangosabbak a találkozó első góljánál. Sokat nem kellett várni az orvosegyetemisták vezető góljára, a megnyert ráúszást követően ugyanis Nemanja Ubovics center pozícióból volt eredményes.

Bekk pozícióban a hasfalhúzódása miatt a találkozót kihagyó Uros Csucskovics híján, fel kellett venni a ritmust, mert Hosnyánszky Norbert távoli bombája után ismét Ubovics oldott meg jól egy támadást, amivel ismét a kék sapkások vezettek. Nem sokkal később az első fővárosi emberfórnál ráadásul Drasko Brguljan is kilőtte a hosszút, így pedig egyértelműen kijelenthettük, rosszul kezdtek a mieink.

Hogy nem mínusz kettes állásnál kezdődött a második felvonás, az elsősorban Kovács Gergőnek volt köszönhető, illetve egy olyan lövésnek, ami akkor érkezett, amikor már kiegészült a rivális. Elképesztő csata bontakozott ki már az első nyolc percben a medencében, érezni lehetett még a lelátóról is a presztízs és tét jelentette óriási feszültséget.

Az is érezhető volt, hogy miután az egriek kivédekeztek egy kettős emberhátrányt, ez lélektanilag a hevesieknek kell, hogy lendületet adjon. Nos, Angyal Dániel a második etap legelején rögtön a kapuba is húzott (3-3). Az egyenlítés után a vezetést mégis Erdélyi Balázs szerezte meg az OSC-nek, folytatódhatott tehát az üldözőverseny. Aztán Erdélyi megint, plusz Kovács Gergő is messziről talált be, először vezetett hárommal Petik Attila alakulata (3-6), ami meg is maradt a félidőre.

Komoly fordulatra volt szükség a térfélcserét követően, amennyiben az egriek komolyan gondolták a kupadöntőt. Ezen terv megvalósulásában nagy lökést adhatott Angyal Dániel második találata, Dabrowski Norbert emberfóros időkérése után mégsem sikerült tovább csökkenteni a távolságot.

Persze, ahogyan az lenni szokott, büntetett is rögtön az OSC, más kérdés, hogy mindezt tehette úgy, hogy második alkalommal támadhatott kettős emberelőnyben. A dologban az ráadásul még további problémákat szült, hogy Angelosz Vlahopulosz és Lőrincz Bálint is kipontozódott ezzel.

A nagy zűrzavarból úgy tűnt, mégis a mieink jönnek ki jobban, mert előbb Sztrahinja Raszovics emelt pazar mozdulattal a kapuba, majd Kovács Gergő is megszerezte második gólját. Újra iksz (7-7). Csakhogy Drasko Brguljan jóvoltából megint a fővárosiak billentek el döntetlen állásról, plusz amiért a negyed utolsó másodpercében Nemanja Ubovics harmadjára is megtalálta az utat a kapuba, mínusz kettőről kezdődött a záró felvonás.

Nagyon sokáig nem történt semmi a játékrészben, ami értelem szerint az orvosegyetemistáknak kedvezett. Amikor aztán újra zörrent a háló, abban sem volt sok köszönet, Salamon Ferenc találata gyakorlatilag eldöntötte a meccset. A hátralévő időben nem is történt már semmi érdemleges, így az idei kupadöntőt a bronzérmes ZF-Eger nélkül rendezik.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Benu Magyar Kupa, férfiak, elődöntő
ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda
7-10 (2-3, 1-3, 4-3, 0-1)
Budapest, Komjádi-uszoda, 700 néző.
V.: Molnár P., Mucskai P.
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B., Angyal 2, Rasovics 1, Vlahopulosz 1, Hárai, Hosnyánszky 1. Cs.: Avramovics, Decker Á., Kovács Gergő 2, Bedő, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
OSC: Bisztritsányi – Brguljan 1, Bundschuh, Hegedüs, Salamon 1, Ubovics 3, Erdélyi 3. Cs.: Gór-Nagy, Randelovics, Kovács Gábor 1, Seman, Tóth M. Edzők: Petik Attila.
Gól – emberelőnyből: 14/3. ill. 8/4.
Kettős emberelőnyből: – ill. 2/1.
Kipontozódott: Vlahopulosz és Lőrincz B. a 22., Bundschuh a 26. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Erdélyi a 23., Decker Á. a 24. percben.
Piros lap: Becsey a 21. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-3, 3-3, 3-6, 5-6, 5-7, 7-7, 7-10.

 

(FOTO: Sütő Gergő)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez