Még néhány óra kezdésig

Addig is, beszámolónkban megpróbáljuk visszaadni, mivel töltötte a szerdai nap eddigi részét Herceg Noviban a ZF-Eger férfi gárdája.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

JADRAN CARINE HERCEG NOVI (MONTENEGRÓI) – ZF-EGER

HERCEG NOVI, NOVEMBER 28., SZERDA, 18.30.

V.: VOEVODIN (OROSZ), SEVERO (OLASZ).

LEN-DELEGÁTUS: SIMION (ROMÁN).

 

Esős, borongós nap virradt Herceg Noviban, ennek ellenére sikeresen kipihente a keddi utazás fáradalmait a ZF-Eger férfi csapata. Aki esetleg nem tudná (ide kattintva elolvashatja tegnapi beszámolónkat), második napja állomásozik Montenegróban az együttes, hiszen ma este 18.30-as kezdéssel újabb Bajnokok Ligája-mérkőzésen vesz részt.

Még mielőtt azonban a szerdai programról írnánk, először essék szó a házigazdáról. Ismerős lehet számunkra a Jadran Carine Herceg Novi, hiszen a BL-sorozat tavalyelőtti szezonjában ugyanúgy azonos csoportban szerepelt a két mai rivális, mint most.

A 2015/2016-os idényben szintén idegenben játszottak először a sárga-kékek, a meccs vége pedig 11-11-gyel zárult. A decemberi csörtét követően, áprilisban rendezték a visszavágót, ahol ugyancsak komoly csatát vívott meg egymással a montenegrói és a magyar csapat, ám végül a mieink bizonyultak jobbnak, 9-8 arányban.

A tavalyi szezont aztán már kihagyta a Jadran, már ami a főtáblás küzdelmeket illeti. Hiába verte meg ugyanis a selejtező play-off körének második meccsén az olasz Bresciát három találattal (11-8), amiért az első felvonást kilenccel veszítette el (5-14), „csak” az Euro Kupában lehettek érdekeltek Vladimir Gojkovics tanítványai. Ott pedig tudjuk jól, a Fradi lett a végső nyertes, miután (többek között) az elődöntőben, összesítésben egyetlen találattal jobbnak bizonyult a montenegróiaktól.

No, de ez már a múlt, a jövő pedig mindenképp ma esti ellenfelünké. Mindezen kijelentésünket Dabrowski Norbert is kihangsúlyozta, hiszen a hazai csapat keretét leginkább fiatal montenegrói tehetségek, de már most kiváló játékosok adják. Különösen figyelni kell majd egy-két pólósra, mint például az előző játéknapon a holland Alphennek egyaránt öt-öt gólt vágó, Aleksa Ukropina, Danil Merkulov kettősre. Utóbbi egyébként orosz vízilabdás.

Az egriek vezetőedzőjének elmondása alapján, valahogyan úgy kell elképzelni ezt a Herceg Novit, ahogyan a Partizan Beogradot. Hasonló a fiatalokra való építkezés modellje, ugyanakkor játékerőt tekintve, a montenegróiak jelen pillanatban komolyabb szintet jelentenek. Pontosan ezért sem lesz egyszerű dolog mind a három pontot hazavinni.

Visszatérve saját csapatunkhoz, a délelőtti programban tíz órától szerepelt egyórás átmozgató edzés. A szabadfoglalkozás során (Hosnyánszky Norbert és Bedő Krisztián például felváltva lövöldöztek egymásnak kapura), egy kezünkön meg tudtuk volna számolni azokat, akik „kimaxolták” a vízben eltölthető időt. Utóbbiak közé tartozott Csiszár Boldizsár, Angyal Dániel és Kovács Gergő, akik a tréning utolsó akkordjaként, saját magukat is remekül elszórakoztatva, go pro segítségével készítettek videófelvételeket a medencében. Hogy miként sikerültek a három játékos felvételei, azt facebook-oldalunkon és instagram-profilunkon is meg lehet tekinteni.

A szállodába visszaérve, már mindenki a pihenéssel, feltöltődéssel múlatta az időt az egy órai ebédig. A harmadik emeleten például egész jó kis közösségi tér jött össze. Mondhatnánk, hogy azért gyűltek össze a folyosón többen is, mert általában minden szoba elég hideg volt, de mivel a vezeték nélküli internet tápegysége innen szolgáltatta a legerősebb jelet, nem nehéz eltalálni a csoportosulás miértjét…

Ezen sorok fogalmazása közben viszont már üresek voltak a folyosók, és némák a telefonok, laptopok, mindenki csendesen töltötte pihenőjét. Az este fél hétkor kezdődő találkozót megelőzően 15.30-ig engedélyezett az alvás, 16.45-től pedig már taktikai megbeszélés lesz a hotel étkező részében.

Ezek után pedig nem marad más, mint a végső visszaszámlálás a meccsig, amelyet, tegnapi írásunkra visszautalva, tíz egri szurkoló segítségével vívhat meg eredményesen a ZF-Eger.


 

 A 3. forduló további párosításai:

A-csoport:
2017. November 29., szerda
18.30.: Waspo Hannover – VK Jug Dubrovnik
18.30.: VK Partizan Beograd – Dinamo Moscow
19.15.: CNA Barceloneta – A-Híd OSC-Újbuda
20.30.: AN Brescia – Olympiakosz Pireusz

B-csoport:
19.30.: Spandau 04 Berlin – Szolnoki Dózsa VSC
20.30.: Pro Recco – Steaua Bucuresti
CN Sabadell – AZC Alphen 12-10

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez