Kevés gól, kevés pont

Nagyon érdekes dolgokat hozó mérkőzésen osztozott meg a pontokon a két együttes.


 

Kapusbravúrokkal kezdődött a Jadran Herceg Novi – ZF-Eger Bajnokok Ligája-mérkőzés szerda este, és ennek köszönhetően, elég nehezen is akart megszületni a találkozó első gólja. Abban viszont nem volt köszönet, lévén, hogy Vladan Spaics révén a hazaiak vezettek.

Elég idegesen alakult tehát a játék támadásban, az első emberelőnyt még csak lövésig sem tudták megjátszani a vendégek. Sok kiállítást egyéként nem láttunk az első negyedben, hiszen ezen kívül még a montenegróiak vezethettek két létszámfölényes akciót.

Több találat sem esett a nyitó felvonásban, ami a hátrányt leszámítva annyira nem jelentett rosszat, tekintve, hogy a legjobban mindig a kevés gólos meccsekből jönnek ki a sárga-kékek. Elől ugyanakkor a folytatásban el kellett kezdeni kialakítani a lehetőségeket, nem utolsósorban pedig élni is azokkal.

A második etapban is a mieink játszhattak először fórban, viszont ezúttal sem jött a gól, nem úgy a következő támadásnál, amikor kilenc és fél percet követően szerezte meg első találatát csapatának Angelosz Vlahopulosz. Aztán nem sokkal később már a fordítás miatt lehettek boldogak a helyszínen szurkoló egri szimpatizánsok, Bedő Krisztián kiharcolt büntetőjét ugyanis Sztrahinja Rasovics értékesítette.

A nagyszünetig nem is változott már az eredmény, szóval féltávnál vezetett a magyar együttes. A folytatásban a hátsó alakzatnál mindenképp tartani kellett az addigi szintet, elsődlegesen a remeklő Braniszlav Mitrovics vezetésével, míg támadásban egy kicsit pontosabbnak lenni.

Az eredmény sokáig nem változott 1-2 után, és ez érezhetően egyre nagyobb feszültséget tett rá a találkozóra. Az egyik ilyen feszült esetet sínylette meg Lőrincz Bálint, aki fájdalmas arccal mászott ki a medencéből. Meccs közben nem derült ki, hogy pontosan mi történt az egriek hatosával, mindenesetre a hazaiak orvosa rögtön kezelésbe vette a sérültet.

Egyre érdekesebb játékvezetői ítéleteket láthattunk mindeközben. Ötméteres, vagy emberelőny helyett kontrafault, sőt, Bedő Krisztián kiállítás a visszaúszásnál körülbelül a semmire. Hárai Balázs ráadásul már a második játékrészben két hibánál tartott, szóval résen kellett lenni.

Mégis a mieinknek sikerült elmozdulniuk a plusz egyes állásról, egy Hosnáynszky Norbert által elvégzett büntető révén. A Jadran ezt követően Aleksa Ukropina jóvoltából szerzett nagy akciógólt, majd Hárai megkapta harmadik kiállítását is. Nem maradt más hátra, Lőrincz Bálint és Hárai Balázs kiválásával, a hasfalhúzódással bajlódó Uros Csucskovicsot is vízbe kellett küldeni.

A bírók továbbra is nagyon megkérdőjelezhető ítéleteket hoztak, és megint az egri center bánta ezt. Bedő Krisztián emberfór helyett személyi hibát kapott, a leforduló hazaiak pedig kiegyenlítettek. Nem jó felé ment el az összecsapás, és sajnos a Herceg Novi élvezte is a hazai pályát rendesen.

A záró felvonás legelején Danil Merkulov talált be, és ezzel ismét a fehér sapkások vetettek. Érezni lehetett, nagyon komoly végjáték következik hamarosan, ám, hogy azt ne hátrányból kezdhessék a sárga-kékek, Hosnyánszky Norbert lőtt pokoli nagy gólt (4-4).

Két perc maradt hátra, és Dabrowski Norbert azért kért időt, mert újból emberelőnyhöz jutott csapata. Ez volt ma este az ötödik ilyen lehetőség, de előtte még nem sikerült élni egyikkel sem. Kulcsfontossággal bírt tehát, hogy meg tudja-e ismét szerezni a vezetést a vendég gárda, de sajnos fórból továbbra sem ment.

Az utolsó minutumban aztán még volt egy támadási lehetőségük az egrieknek, de Angelosz Vlahopulosz lövése elhalt a vízen. Természetesen egyből érkezett Vladimir Gojkovics időkérése, vagyis a mérkőzés megnyeréséért támadhatott a Jadran. Több találat mégsem esett, így egy nagyon érdekes és feszült találkozó végén 4-4-es döntetlen született.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Nagyjából az történt, amire számítottam, mert előzetesen úgy gondoltam, hogy nagyjából négy gólon tudjuk tartani az ellenfelet. Igazából én azzal is számoltam, hogy sikerül majd szereznünk hét-nyolc találatot, ami viszont nem sikerült. Hogyha azt nézem, hogy 3-1-ről lett 4-4, akkor sajnálom, viszont ha azt, hogy 3-4-ről egyenlítettünk az utolsó negyedben, úgy annak örülök. Valójában nem történt semmi extra, látszik a csoportban, hogy nem úgy van, ahogyan előre sokan elmondták, hogy simán megy majd minden. Persze, van papírforma, de a Bajnokok Ligájában nem lehet biztosra menni, ez látható a többi eredményen is. Most inkább azzal van a problémám, hogy a hosszú utazás és a fáradság miatt hogyan fogom megoldani a Magyar Kupa hétvégét, amely során vasárnap kupát akarunk nyerni. Ezzel a montenegrói egy ponttal meg majd elszámolunk a végén, hogy nyertünk-e egyet, vagy veszítettünk kettőt.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 3. forduló
Jadran Catrine Herceg Novi (montenegrói) – ZF-Eger
4-4, (1-0, 0-2, 2-1, 1-1)
Herceg Novi, 400 néző.
V.: Voevodin (orosz), Severo (olasz).
LEN-Delegátus: Simion (román).
JADRAN: Kandics – Radovics 1, Draskovics, Ukropina 1, Krijestorac, Petkovics, Merkulov 1. Cs.: Popadics, D. Banicevics B. Banicevics, Gardasevics, Spaics 1. Edző: Vladimir Gojkovics.
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B, Angyal, Rasovics 1, Hosnyánszky 2, Hárai, Vlahopulosz 1. Cs.: Avramovics, Decker Á., Kovács Gergő, Bedő, Csucskovics. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 7/1. ill. 5/0.
Ötméteresből: – ill. 2/2-
Kipontozódott: Hárai a 22., D. Draskovics a 26. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-3, 4-3, 4-4.

 

A 3. forduló további eredményei:

A-csoport:
Waspo Hannover – VK Jug Dubrovnik 6-13
VK Partizan Beograd – Dinamo Moscow 10-14
CNA Barceloneta – A-Híd OSC-Újbuda 12-6
AN Brescia – Olympiakosz Pireusz 6-7

B-csoport:
CN Sabadell – AZC Alphen 12-10
Spandau 04 Berlin – Szolnoki Dózsa VSC 10-9
Pro Recco – Steaua Bucurest 15-6

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez