Hálátlan, de tanulságos…

Mármint az a feladat, ami immár negyedszer várt az egri vízilabdás hölgyekre. Nevezetesen pedig az, hogy az ország legjobb, s Európa egyik élcsapatával kellett megvívniuk soron következő csatájukat. Persze egy ilyen elit alakulattatól nem szégyen kikapni, pláne meg úgy, hogy egyre közelebb kerültek, nemcsak eredményben, hanem játékban is, a válogatott gerincét adó UVSE gárdájához. A fejlődésük akkor is szembeötlő, ha azt is figyelembe vesszük, hogy eddig minden verhetőnek ítélt ellenfél ellen győztek. Lássuk, mit tanultak az UVSE elleni legutóbbi összecsapásból, mit is hozott idei negyedik találkozásuk.


A labdáraúszást Keszthelyi Rita nyerte, ami után, a tavalyi szezont még Egerben töltő Rebeka Parkes volt eredményes, 1:0. Aztán Ráski egyenlíthetett volna, ám kimaradt a helyzet. Ezt követően Keszthelyi lőtt gólt, jelezve a hazaiak fölényét 2:0. Nem sokkal később Tóth Ildikó, a válogatott center is betalált háromra növelve a hazaiak előnyét. Tóth Csabai Dóra kétszer egymás után is akciógólt szerzett, s máris 5:0-ra vezetett a bajnok csapat. Amikor 6:0-ra változott az eredmény, Biros Péter időt kért, próbálta megnyugtatni tanítványait. A második emberelőnyét kihasználva szépített a vendég csapat, Games talált a hálóba 6:1. Ezzel az eredménnyel zárult az első negyed.

A folytatásban, Tóth Csabai azonnal kihasznált egy emberelőnyt 7:1. Miklós Réka azonban szép akció góllal válaszolt 7:2. Tóth Ildikó, Szűcs Gabi, majd újra Keszthelyi egymást követő góljai már jelezték, nagy lesz a különbség. A nagyszünet előtt Parkes még kétszer, valamint Keszthelyi is betalált. Hornyák a negyed végét jelző dudaszó előtt akció gólt lőtt kozmetikázva valamint az eredményen, 13:3. Ezt a negyedet 7:2-re nyerték az újpestiek.

A harmadik játékrész egri góllal kezdődött, méghozzá akcióból, Games révén, 13:4. Sajnos még fel sem jegyeztük, amikor Szűcs Gabi visszaállította a tíz gólos különbséget, amit aztán Tóth Csabai Dóra növelt tovább, kétszer is gyors egymásutánban. 16:4. A két kapus Horváth és Gangl is parádézott ekkor, de Keszthelyi centergóljára már nem volt orvosság: 17:4. Jöttek a cserék mindkét oldalon, kissé lassult a tempó, de ezt a negyedet is hárommal, 4:1-re nyerték a hazaiak tovább növelve a különbséget.

“Indult a vasaló” az utolsó játékrészben. Oda, vissza úsztak a csapatok, míg sajnos Keszthelyi újabb gólt lőtt: 18:4. Miklós Réka találata következett. Kétszer egymást követően lőtt akciógólt, ami azt is jelentette egyben, hogy a záró játékrészt 2:1-re megnyerték a lányaink. A vége így 18:6 lett, ami miatt úgy gondolom, hogy egy cseppet sem kell szégyenkezni.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I., nők, 10. forduló

UVSE – ZF-Eger: 18:6 (6:1, 7:2, 4:1, 1:2)

Budapest, Hajós Alfréd Uszoda

V.: Marjay Zsolt, Bene Péter

UVSE: Gangl – Pap Médea., Parkes 3, Szűcs 2, Keszthelyi 5, Gyárfás, Sevenich, Tóth I. 2, Tóth Cs. D. 6, Kiss E., Mucsy, Pap Mónika, Maczkó. Edzők: Benczur Márton, Ábel Zoltán

ZF-Eger:  Horváth A. – Tóth Cs., Katona Zs., Miklós R. 3, Ráski, Games 2, Somhegyi, Cs.: Aranyi R., Szilágyi Sz., Hornyák S. 1, Kékesi, Molnár D.  Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter

Gól – emberelőnyből: 1/3, ill.: 1/3

Ötméteresből: O/0 ill.: 0/0

Kipontozódott: –


Mestermérleg: 

Biros Péter a ZF-Eger vezetőedzője: Segítettük az UVSE-t az Euroliga felkészülésükben. Voltak butaságaink, ami miatt nagy lett a különbség, de azt látni kell, hogy ez nem a mi szintünk. A tanulságokat le kell vonni, aztán gyorsan el kell felejteni ezt a mérkőzést, mert jövő szerdán lesz egy Fradi elleni meccsünk, ahol nagyon szeretném, hogy jól szerepeljünk.

(Fotó: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez