Családias, utazós, ismerkedős kedd

Belgrád érintésével érkezett Herceg Noviba a szerda esti Bajnokok Ligája-találkozóra készülő ZF-Eger férfi együttese.


 

Ahogyan a nap folyamán megosztott instagram-fotónk is árulkodik róla, megérkezett Montenegróba a ZF-Eger férfi csapata. A Bajnokok Ligája harmadik fordulójára készülő társaság kedd kora reggel indult útnak, hogy elérje végcélját, Jadran Herceg Novi városát.

Addig azonban jó néhány óra eltelt, és jó sok kilométer került a fiúk háta mögé. Egészen pontosan hajnali fél hatkor startolt az együttes a Bitskey-uszodától, három kilencfős autóval. A tizenkilenc fős keret így három részre oszlott, és három sofőrre: Dabrowski Norbert vezetőedző, Bárány Attila klubelnök, és Kovács István videóelemző ragadta meg a kormányt. Szegednél aztán a másodedző Petrovai Márton és a masszőr Zsákai Tibor is besegített előbbi két személynek. A stáb tehát vezetett, a csapat pedig aludt, pihent.

Szeged felé vették az irányt az egriek, hiszen Belgrádból repültek el Tivat városába, ahonnan még nagyjából háromnegyed órás buszos utat kellett megtenni a négycsillagos Lighthouse Hotelig. Addig azonban sok minden történt, például az, hogy a belgrádi repülőtérre lépve, a létesítmény történelmét bemutató paraván sorozat egyik részén megpillanthattuk Braniszlav Mitrovicsot, mint a riói olimpián aranyérmes szerb válogatott kapusát.

Érthető módon, magyar emberekről lévén szó, a 2016-os ötkarikás játékok végeredménynek nem igazán tudunk örülni (nyilvánvalóan az ötödik helyünk miatt), mégis, jó érzés töltötte el az embert, amikor megtekintette az immáron évek óta a ZF-Egert erősítő, remek sportember „Báne” képét az aranyéremmel.

Sztrahinja Rasovics számára sem telt unalmasan a délután fél kettőkor induló járatig hátralévő idő. Mint megtudtuk, a sárga-kékek nyári szerzeményének családja Belgrádban él, és hát magától értetődő volt, hogyha nem is normál körülmények között, de a Mama látogatása nem maradhatott el.

A montenegrói túra során a família, a hazai földre lépő Uros Csucskovics esetében is okozott bőven különlegességet. Uros Kotortól tíz kilométerre, egy kis városból származik, így hát kézenfekvő dolog volt, hogy a Csucskovics-család is alaposan kiveszi a részét a keddi és szerdai napból.

Ma még csak azok az egri szurkolók tapasztalhatták meg a roppant kedves montenegrói vendégszeretetet, akik már a kora reggeli órákban leszálltak a fővárosban, Podgoricában, a nap hátralévő részében ugyanis a jelenleg is hasfalhúzódással bajlódó idegenlégiós szülei szerveztek programot, kirándulást a távolról érkezőknek.

És, ha már Uros Csucskovics egészégi állapotáról is szót ejtettünk, a kedd esti átmozgató edzés elején külön melegített, és a későbbiekben is külön mocorgott a játékos, mert bizony még mindig nem száz százalékos a sérült rész. A szakvezetéstől kapott információk alapján, holnap is csak végszükség esetén kerülne sor a bekk játékára, amit egyrészt nyilvánvalóan megértünk, másfelől viszont sajnálunk, hiszen félig-meddig hazai környezetben játszani, biztosan dobna egyet az egyébként is mindig meglévő lelkesedésen. És ez még akkor is igaz, hogyha „Csucskó” soha nem játszott a Jadran színeiben, csak a legnagyobb rivális, Primorac Kotor játékosaként.

Az esti tréning az ilyenkor szokásos egy órás időintervallumban zajlott, laza úszással, majd labdázással. Mindeközben a partról volt időnk feltérképezni a szerda esti BL-csata helyszínéül szolgáló „vizes blokkot” is, ami finoman fogalmazva sem felel meg a mai modern kor követelményeinek.

Dabrowski Norbert például egyenesen azt mondta, olyan, mint a BVSC-uszoda, csak éppen harminc éve. Nos, a jellemzés talán azért is pozitív, mert a kérdést felvevő, jelen sorok írója elsőre ötven évvel ment volna vissza az időbe. Konklúzióként mégis egyöntetűen állapítottuk meg, sajnos tényleg elég ütött-kopott létesítményről beszélünk.

Persze, nem Dabrowski Norbertnek hívnák az egriek mesterét, hogyha ennyiben hagyta volna a dolgot, jött is rögtön a kontra: „majd nézd meg, mégis hogyan tudnak vízilabdázni”. Na igen, a két dolognak aligha van köze egymáshoz, és abban biztosan leszünk, hogy a délszláv stílus jegyei bizonyosan végig megmutatkoznak majd a 18.30-kor kezdődő összecsapáson. De csak holnap, addig viszont még jelentkezünk a helyszínről, Herceg Noviból…

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez