UVSE – ZF-Eger, csapó négy

Ezúttal újra a bajnokságban csap össze a legjobb magyar csapattal női együttesünk.


 

OB I, NŐK, A 10. FORDULÓBÓL ELŐREHOZOTT MÉRKŐZÉSEN:

UVSE (1.) – ZF-EGER (4.)

BUDAPEST, HAJÓS-USZODA, NOVEMBER 28., KEDD, 18.45.

V.: MARJAY ZSOLT, BENE PÉTER.

Az ősz eddig kis túlzással az UVSE elleni mérkőzésekről szólt a ZF-Eger női csapatának, hiszen amellett, hogy szombaton az UVSE Margitszigetet tizenhárom találattal legyőzte, emellett az újpestiek egyes számú alakulatával is összecsapott már három alkalommal.

Kedd este pedig jöhet az idei negyedik egymás elleni összecsapás. Ezúttal ismét az OB I-es bajnokságban jelenthet komoly feladatot a címvédővel szembeni találkozó, ráadásul a fővárosban, ahol finoman fogalmazva sem azt ígéri a papírforma, hogy vendég pontszerzéssel zárul majd a csörte.

Az előjelek ugyanakkor akár jelenthetnék ezt is, hogyha a már említett három ütközet egyre csökkenő gólkülönbségét nézzük. Emlékezhetünk, a bajnoki szezonnyitón a Bitskey-uszodában kaptak ki a mieink 24-5-re, amit a Benu Magyar Kupa negyeddöntője követett.

Az első, egri meccsen már „csak” tizenkettő gól volt a különbség, a másnapi visszavágón pedig öt. Szépen csökken tehát a távolság, ám mindezek mellett sem lenne reális elvárás egy ennél is szebb eredményben reménykedni. – Bízunk benne, hogy hasonlóan alakul majd a mérkőzés, mint legutóbb, de, hogy legalább olyan játékot szeretnék viszontlátni magunktól, az egészen biztos – jelentette ki egyértelműen Ráski Lilla, a sárga-kékek balkezese.

– Azt gondolom, az eddigi közös meccseinket is tekintve, valahol a tizenkét és az ötgólos vereség között lehet a reális különbség. Szerintem, hét-nyolc találatnál. Ettől persze természetesen nem feltartott kézzel utazunk a találkozóra, szeretnénk egy szoros meccset játszani. Azzal pedig azt hiszem, meg lennénk elégedve, hogyha ugyanolyan játékot tudnánk nyújtani, mint legutóbb a Hajós-uszodában.


 

A 10. forduló további párosításai:

2017. December 13., szerda
16.15.: FTC – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics (TV: M4 Sport)
17.00.: UVSE Margitsziget – Hungerit Szentes
20.00.: BVSC-Zugló Diapolo – Racionet Honvéd
Tatabánya – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez