Megvan az ötödik női siker

A női bajnokság nyolcadik fordulójában az UVSE Margitsziget ellen is magabiztos győzelmet aratott a ZF-Eger együttese.


 

Egyértelmű esélyesként ugorhatott medencébe szombat este a ZF-Eger női csapata, az OB I-es bajnokságban utolsó előtti helyezett UVSE Margitsziget ellen ezért magabiztos győzelemben bízhatott a Bitskey-uszoda közönsége.

Hogyha az első támadások még nem is vezettek eredményre, Brigitta Games révén mégis beindult a gólgyártás. Az egriek amerikai válogatott centere előbb egy félig lövés, félig ejtés féle kísérlettel próbálkozott, majd egy emberelőny végén pattintott a bal felső sarokba. Mindez meg is adta az alapot a kezdéshez, az első negyed végéig pedig még egy Ráski Lilla-találatot láthatott a publikum.

A második felvonás – ellentétben az előzővel – újpesti találattal kezdődött. Történt, hogy Somhegyi Noémi gólpassznak tűnő átadása nemhogy nem érkezett meg a címzetthez, de eladott labda lett belőle, a másik oldalon leforduló Valentin Kamilla pedig köszönte szépen, kihasználta a száz százalékos ziccert.

A folytatásban ismét a hazaiak percei következtek, elsősorban Ráski Lilla, és Somhegyi Noémi találataival sikerült tovább növelni az előnyt. Mivel azonban a félidőig ötméteresből még a vendégek is eredményesek tudtak lenni egyszer, 7-2-es állásnál tartottunk.

Féltvánál is lehetett volna már nagyobb ennél a differencia, hogyha pontosabban céloznak a sárga-kékek. Sajnos sok esetben hibás döntés született a támadásoknál, és még több szituáció végén csattant a labda a kapufán. Ettől függetlenül egy pillanatig sem izgulhatott senki, teljesen egyértelműen alakult a meccs.

Az utolsó játékrészre így már kapust is cserélhetett Biros Péter. A legutóbbi meccsét egyetlen kapott góllal lehozó Horváth Anna ezúttal kettő találatot engedélyezett az ellenfélnek (még ötméterest is hárított), helyette pedig Aranyi Réka érkezett a befejező nyolc percre.

Ebben a periódusban aztán már a kétszámjegyű különbség is kialakult. A 13-3-as részeredmény Somhegyi Noémi ejtésével jött össze, de nem sokkal később még ez a differencia is tovább nőtt.

A végére tényleg nem férhetett kétség afelől, hogy nincs egy szinten a két alakulat, így nagyon magabiztos egri győzelem született. A szezonban ez volt az ötödik ZF-Eger siker, amivel továbbra is közvetlen a dobogó mögött tanyázik az együttes.

ZF-Eger – UVSE Margitsziget 16-3, 2017.11.25. (Lénárt Márton)

ZF-Eger – UVSE Margitsziget 16-3, 2017.11.25. (Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 8. forduló
ZF-Eger – UVSE Margitsziget
16-3 (3-0, 4-2, 4-0, 5-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.
V.: Marnitz M., Zelki S.
ZF-EGER: Horváth A. – Tóth Cs., Katona Zs., Miklós R. 2, Ráski 4, Games 3, Somhegyi 6. Cs.: Aranyi R. – Szilágyi Sz., Kocsis Sz. 1, Hornyák S.. Kékesi, Molnár D., Szűcs P. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
UVSE: Kakas K. – Pál A., Faragó K. 1, Vida V., Gálicz Zs., Lantos K., Hajdú R. Cs.: Prágay E. – Valentin K. 1, Forgács L., Dobos K., Lehoczky D. 1, Telek D., Kurucz K. Edző: Áts Bertalan.
Gól – emberelőnyből: 7/4. ill. 7/0.
Ötméteresből: – ill. 1/0.
Kipontozódott: Katona Zs. a 30. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Kékesi a 23., percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 6-1, 6-2, 11-2, 11-3, 16-3.

 

A 8. forduló további eredményei:

Racionet Honvéd – Tatabánya 7-9
BVSC-Zugló Diapolo – UVSE 7-11
Hungerit Szentes – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 8-11
Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – FTC 4-11

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez