Kellett a két 6-2-es negyed

Hét perccel a vége előtt még csak egy találattal vezetett Kaposváron a ZF-Eger férfi együttese, ám végül ötgólos előnyt szerzett a Magyar Kupa első negyeddöntős mérkőzésén.


 

A várakozásoknak megfelelően, vendég győzelemmel ért véget a Kaposvári VK – ZF-Eger párharc első mérkőzése, már ami a Benu Magyar Kupa férfi negyeddöntőjét illeti. Az első félidő azonban meglehetősen érdekes, igen gólgazdag találkozót hozott, mint ahogyan az egész összecsapás is.

Hárai Balázs vezető találatát követően, viszonylag hamar érkezett a hazai válasz, viszont ezt követően zsinórban négy eredményes támadás következett. Az első kisszünetig még egy-egy gólt láthatott mindkét oldalon a közönség, de ezzel együtt is elég magabiztosnak tűnő vendég előny alakult ki, már rögtön a meccs elején.

Kicsit váratlanul is érte a sárga-kékeket, hogy a második felvonás a házigazdának sikerült jobban. Nem is kicsit. Amíg legalábbis a kaposváriak négyszer találtak Csiszár Boldizsár kapujába, addig Sztrahinja Rasovicsék csak kétszer, és így bizony a félidő pillanatában még elég szorosan alakult az eredmény.

A szünet után próbálta rövidre zárni a kérdéseket Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese, és Hosnyánszky Norbert két pontos lövésével sikerült is ismét távolodni a somogyi ellenféltől. Csakhogy a Kaposvár továbbra sem tett le arról, hogy megpróbáljon jó eredményt elérni.

Kovács Olivér és a két korábbi egri pólós, Sántavy Máté, valamint Varga II. Zsolt jóvoltából minimálisra olvadt a vendég előny. Elég érdekes képet festett ekkoriban a találkozó, hiszen az első negyed nagyon meggyőző játéka után, két felvonást is Berta József fiai nyertek.

Éppen ezért az utolsó nyolc percben még nagyon össze kellett szedniük magukat a fiúknak, hogyha szerettek volna komolyabb előnyt kiharcolni már a negyeddöntő első ütközete alkalmával. Habár a hajrában még néhány minutumig nagyon közel álltak a kaposváriak, de Hosnyánszky Norbert és Hárai Balázs vezetésével végleg sikerült lerázni az egyébként remek produkciót nyújtó hazaiakat.

A negyeddöntő első mérkőzésének végére ezzel ötgólos előnyt sikerült szerezni, de összességében mégsem lehetünk túlzottan elégedettek, mert a tizenegy kapott találat bizony nagyon sok. A továbbjutás esélyese ezzel együtt is a ZF-Eger csapata maradt, vasárnap este 18 órától pedig végleg pontot lehet tenni a párharc végére.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Elég sok gólt kaptunk. Nem védekeztünk jól, és a kapusaink sem védtek jól. Az a pozitívum, hogy ilyen sokszor be tudtunk találni. Igazából elég hosszú volt az út, sokat álltunk dugóban, defektet kapott a buszunk. Szóval sok volt a probléma, úgyhogy annak örülök, hogy megúsztuk komoly sérülés nélkül. Mondjuk a meccsen Angyal Daninak kiugrott az ujja, amit visszarakott az orvos, és ugyan nem tűnik komolynak, de azért kellemetlen dolog. Holnap „Hosi” kap pihenőt, aki helyett Sári Andris játszik majd, és visszatér Braniszlav Mitrovics is.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Benu Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Kaposvári VK – ZF-Eger
11-16 (2-6, 4-2, 3-2, 2-6)
Kaposvár, 200 néző.
V.: Vogel G., Fodor R.
KAPOSVÁR: Krémer – Lukács Á. 2, Kovács O. 3, Giga, Dobos S. 2, Tóth K., Juhász-Szelei 1. Cs.: Pataki, Varga II. Zs. 1, Sántavy 2, Palotás, Németh B., Németh L. Edző: Berta József.
ZF-EGER: Csiszár Boldizsár – Avramovics 2, Decker Á., Rasovics 2, Kovács Gergő 1, Hárai 3, Vlahopulosz 1. Cs.: Tóta G. – Angyal 1, Hosnyánszky 4, Bedő 1, Biros B. 1, Lőrincz B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 12/3. ill. 13/8.
Ötméteresből: 2/2. ill. –
Kipontozódott: Palotás a 18., Decker Á. a 28., Kovács O. a 29. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Vlahopulosz a 18., Juhász-Szelei a 20. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-4, 2-6, 3-7, 4-8, 6-8, 6-10, 9-10, 10-11, 10-13, 11-13,11-16.

 

A negyeddöntő 1. mérkőzéseinek további eredményei:

FTC PQS Waterpolo – PannErgy Miskolci VLC 12-9
VasasPlaket – A-Híd OSC-Újbuda 7-15
Racionet Honvéd – Szolnoki Dózsa VSC 3-11

 

(FOTO: Fehér Kálmán, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez