Három gólon tartottuk a Tatabányát

Az emellett szerzett tíz egri találat pedig bőven elegendőnek bizonyult a szerdai bajnoki megnyeréséhez.


 

Eléggé eseménytelenül kezdődött szerda délután a Tatabánya – ZF-Eger női bajnoki mérkőzés, már amennyiben arra gondolunk, hogy hosszú perceket kellett várni a találkozó első góljára. Öt és fél minutum után mégis megtört a jég, Brigitta Games kiharcolt ötméteresét Somhegyi Noémi értékesítette.

Ezzel rögtön a mieink szereztek vezetést a fontos idegenbeli összecsapáson, amelyen már visszatért a hétvégi, UVSE elleni Magyar Kupa-negyeddöntőt kihagyó Tóth Csenge. A bölcsességfogát elveszítő Hornyák Stella ugyanakkor még mindig nem szerepelhetett.

Ott volt a vízben a tatabányai Tátrai Szonja is, aki rögtön az első találatot követően, akciógóllal egyenlített. Mint később kiderült, többször nem is zörrentek a hálók a nyitó negyedben, a találkozó ezen periódusában tehát szigorú és fegyelmezett védekezéssel nehezítették egymás támadásait a felek.

Nem úgy a következő két felvonásban! A hátsó alakzattal már az első nyolc percben sem volt probléma, de, hogy a következő kettő játékrészben egyáltalán nem kapott gólt a vendég csapat, az mindenképpen tovább dicsérte a sárga-kékek produktumát.

Támadásban is sikerült ezidő alatt előrelépni, a második és harmadik negyedet ugyanis egyaránt 3-0-ra nyerték meg Biros Péter és Szilágyi Péter tanítványai. A sérüléséből visszatérő Tóth Csenge remek két találatot szerzett, de Kocsis Szabina, Brigitta Games, Somhegyi Noémi és Szűcs Petra egyéni villanása is kellettek ahhoz, hogy a befejező etapot megelőzően, gyakorlatilag már ne maradjanak nyitott kérdések.

Amikor aztán a negyed felénél vendég időkérés következett, majd rögtön az azt követő támadásból gólt szerzett Ráski Lilla, már tényleg lezártnak lehetett tekinteni az összecsapást. Egyedüli kérdésként az merült fel, hogy letudja-e hozni mindössze egyetlen bekapott góllal a meccset a társaság.

Nos, Ritz Annának hála, ez nem jött össze, mindenesetre mindent elárul az egriek védekezéséről, hogy huszonnégy játékpercet követően tudott ismét eredményes lenni a házigazda. A slusszpoént Molnár Daniella adta meg, aki csapata tízedik találatát megszerezvén még kerekké is tette a végét.

Összességében ahogyan vártuk, magabiztos győzelmet aratott a ZF-Eger együttese, sőt, talán még többet is kaptunk annál, mint amit vártunk, hiszen az a három gól, amit engedélyeztek ellenfelüknek
a lányok, pazar munkáról tesz tanúbizonyságot.

 

Mestermérleg:

Biros Péter: – Egy negyedet leszámítva végig az történt a meccsen, amit mi akartunk. Jól védekeztünk, belőttük a helyzeteket, ezért teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. A második, harmadik és negyedik negyedben úgy gondolom, nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, és ki fogja megnyerni a találkozót, de igazából én már az első játékrészben is láttam, hogy jó lesz a vége. A kihagyott helyzetek miatt hamarabb is pontot tehettünk volna a meccs végére, így azonban még szenvedtünk egy kicsit. Gratulálok a lányoknak, és jó pihenést kívánok nekik arra a négy napra, amit most kaptak tőlem.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 7. forduló
Tatabánya – ZF-Eger
3
-10 (1-1, 0-3, 0-3, 2-3)
Tatabánya, 100 néző.
V.: Birri G., Rubos K.
TATABÁNYA: Zirighné Sós – Szellák, Pintér P., Bicskei R., Tátrai Sz. 1, Ádám E., Keresztes. Cs.: Varga Cs. – Zantleitner N., Jenei, Ritz 2. Edző: Zantleitner Krisztina.
ZF-EGER: Horváth A. – Miklós R., Molnár D. 1, Kékesi, Ráski 1, Games 2, Somhegyi 2. Cs.: Aranyi R. – Libercz, Katona Zs., Kocsis Sz. 1, Tóth Cs. 2, Szilágyi Sz., Szűcs P. 1. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 3/0. ill. 5/2.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.
Kipontozódott: Ádám E. a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-9, 2-9, 2-10, 3-10. 

 

A 7. forduló további eredményei:

UVSE Margitsziget – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 8-14
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – BVSC-Zugló Diapolo 7-7
UVSE – Racionet Honvéd 19-4
FTC – Hungerit Szentes 8-6

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív) 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez