Megint léptünk egyet előre

Kettős vereséggel esett ugyan ki a Benu Magyar Kupa negyeddöntőjében a ZF-Eger női csapata, de a vasárnap esti visszavágón már nagyon jól helytállt a társaság.


 

Hogyha szombat este úgy fogalmaztunk a ZF-Eger – UVSE női Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzését követően, hogy a bajnokság első fordulójában elszenvedett tizenkilenc gólos vereség után sikerült előrelépni, akkor az MK-párharc vasárnapi visszavágóján is ezt a jelzőt kell használnunk.

A szombat esti tizenkét gólos fővárosi siker után a továbbjutás tekintetében nem igen volt semmi kérdés, éppen ezért azzal a céllal utazhattak a fővárosba Biros Péter és Szilágyi Péter tanítványai, hogy játszanak egy jó meccset. Mindez meg is történt, hiszen a harmadik negyed végén mindössze 9-5-re vezettek az újpestiek.

Pedig ezen a találkozón sem szerepelt a Tóth Csenge, Hornyák Stella kettős, igaz, a házigazdánál meg Keszthelyi Rita kapott „szabadnapot”. Vasárnap viszont már Gangl Edina őrizte a címvédő kapuját, szóval azért annyira nem gyengült a rivális.

Az a fajta küzdőszellem, ami ezen az estén jellemezte a lányokat, igazán kifizetődő volt Európa egyik legjobb együttesének otthonában, mert ugyan a győzelemre ezúttal sem volt esély, de bőven tíz gólon belül tudott maradni a különbséget illetően. A vége is viszonylag szoros lett, hiszen öt találattal kaptak ki a lányok, összességében azonban tizenhét találattal bizonyult jobbnak Benczur Márton alakulata.

 

Mestermérleg:

Biros Péter: – Úgy gondolom, hogy jól játszottunk, bár nyilván eldőlt az első meccsen a továbbjutás. A saját önbecsülésünk miatt is fontos volt, hogy ne szétesve, minden mindegy alapon ugorjunk medencébe, hiszen ezáltal helyrebillent a lelkiállapotunk is. Abból a szempontból is lényeges volt a mai meccs, hogy szerdán Tatabányára jó hangulatban utazhassunk el, ami véleményem szerint, meg is lesz. A negyedik negyedben volt három perc, amikor kaptunk három lefordulás gólt, de ezen kívül minden rendben volt, még ha vereséget is szenvedtünk. Tényleg dicséret illeti a csapatot, mert bár nem párosult a jó játékunk győzelemmel, de jó volt látni a mai teljesítményünket.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Benu Magyar Kupa, nők, negyeddöntő, 2. mérkőzés
UVSE – ZF-Eger
12-7 (3-1, 3-1, 3-3, 3-2)
Budapest, Hajós-uszoda, 100 néző.
V.: Marnitz M., Mucskai P.
UVSE: Gangl – Parkes 1, Szücs G. 2, Sevenich 1, Tóth Csabai 5, Tóth I. 3, Mucsy. Cs.: Pap Médea, Gyárfás, Kiss E., Pap Mónika. Edző: Benczur Márton.
ZF-EGER: Horváth A. – Kékesi, Molnár D. 1, Miklós R. 1, Ráski 3, Games, Somhegyi 2. Cs.: Kocsis Sz., Szűcs P., Katona Zs, Szilágyi Sz. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/3. ill. 4/1.
Ötméteresből: 1/1. ill. 2/1.
Kipontozódott: Somhegyi a 27. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 5-1, 5-2, 6-2, 6-3, 7-4, 9-4, 9-6, 12-6, 12-7.
Továbbjutott az UVSE, 30-13-mal.

 

A negyeddöntő 2. mérkőzéseinek további eredményei:

FTC – Hungerit Szentes 13-9
Tobábbjutott az FTC, 23-19-cel

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Racionet Honvéd 26-6
Továbbjutott a Dunaújváros, 46-8-cal

Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – BVSC-Zugló Diapolo 3-14
Továbbjutott a BVSC, 36-6-tal

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez