Egy percig jól álltunk

A Bitskey-uszodában rendezett Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzése után tizenkét gólos előnyről várhatja a vasárnapi visszavágót az UVSE együttese.


 

Kár, hogy nem lehetett vége egy perc után a női Benu Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésének, hiszen a Bitskey-uszodában rendezett találkozó első gólját a házigazda ZF-Eger együttese szerezte, kvázi abban a pillanatban továbbjutásra állt sokkal esélyesebb riválisra, a címvédő UVSE ellenében.

Nem véletlenül fogalmaztunk úgy, hogy Miklós Réka találatát követően vége kellett volna, hogy legyen az összecsapásnak, hiszen az első szünetig zsinórban öt fővárosi gól érkezett, ezzel pedig elég hamar komoly előnyre tettek szert a vendégek. Pedig így is volt elég bajuk a sárga-kékeknek.

Eleve, Tóth Csenge és Hornyák Stella személyében két hiányzóval állhatott ki a meccsre a házigazda, hatpercnyi játék után pedig a csapat egyik legjobbja, Somhegyi Noémi már két személyi hibánál járt, két labdanélküli kiállításnak köszönhetően… Erre szokták azt mondani, szegény embert még az ág is húzza, pláne, ha még ekkora különbség mellett is nagy a szigor a partról.

Sajnos a folytatás sem hozott változást a játék képében, bár annyi fejlődést a hiányzók ellenére is le lehetett szűrni a két csapat, idei bajnoki mérkőzéséhez képest (5-24), hogy már a félidőre majdnem sikerült elérni azt a szerzett gólmennyiséget, amelyet az október közepi találkozó során.

A nagyszünetig egyébként az első negyed alapján várható módon, Somhegyi össze is szedte harmadik hibáját, de Brigitta Games is két hibánál járt. Az UVSE kedve szerint növelte tovább előnyét, és összességében még úgy is kevés alkalommal forgott veszélyben a kapuja, hogy kezdő hálóőre, Gangl Edina helyett végig Maczkó Lilla állt a porta előtt.

A harmadik felvonás utolsó percében aztán elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor kétszámjegyűvé vált a két együttes közti különbség (4-14). A befejező játékrészt már Aranyi Rékával kapujában kezdték az egriek, akiknek végül kisebb arányú verség jött össze, mint a már említett bajnokin, de ezzel együtt sem maradt sok esély a vasárnap 18 órakor kezdődő, és a fővárosi Hajós-uszodában esedékes visszavágóra.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Benu Magyar Kupa, nők, negyeddöntő, 1. mérkőzés
ZF-Eger – UVSE
6
-18 (1-5, 3-6, 0-3, 2-4)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.
V.: Bene P., Homonnai D.
ZF-EGER: Horváth A. – Miklós R., Molnár D., Kékesi 2, Ráski 2, Games 1, Somhegyi. Cs.: Aranyi – Kocsis Sz., Szűcs P., Katona Zs., Szilágyi Sz., Libercz B. 1. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
UVSE: Maczkó – Sevenich 2, Tóth Csabai 3, Szücs G. 2, Tóth I. 2, Parkes 2, Keszthelyi 3. Cs.: Mucsy 2, Gyárfás, Kiss E. 2, Pap Mónika, Pap Médea. Edző: Benczur Márton.
Gól – emberelőnyből: 1/1. ill. 9/8.
Ötméteresből: 1/0. ill. 1/1.
Kipontozódott: Somhegyi a 15. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-7, 2-7, 2-9, 3-9, 4-10, 4-16, 5-16, 5-18, 6-18.

 

A negyeddöntő 1. mérkőzéseinek további eredményei:

Hungerit Szentes – FTC 10-10
Racionet Honvéd – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 2-20
BVSC-Zugló Diapolo – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 22-3

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez