A vége csúnya lett

Hiába állt a BVSC elleni mérkőzés elején szorosan a ZF-Eger női csapata, a végére kinyílt az olló.


 

Lassan már mindenki távozott a Bitskey-uszodából a Pro Recco elleni Bajnokok Ligája-összecsapást követően, a ZF-Eger női csapata viszont még csak ezek után kezdte el hétközi bajnokiját.

Mint arról előzetesünkben is beszámoltunk, a BVSC-Zugló Diapolo otthonába látogattak a lányok, ahol Ráski Lilla betegsége miatt továbbra sem húzhatott sapkát. Az esélyek egyértelműen a hazaiak győzelmét jósolták, ennek ellenére szorosan indult a találkozó.

Nyolc perc után legalábbis még csak egyetlen góllal vezettek a zuglóiak, ezt követően viszont egyre jobban elléptek a mieinktől Petrovics Mátyás tanítványai. Sokáig mégis úgy nézett ki, tisztesen helytállnak a vendégek, de az utolsó negyed nagyon rosszul sikerült.

A záró felvonást négy találattal nyerték a fővárosiak, ezzel pedig kétszámjegyű vereség lett a vége egri szempontból. Legközelebb sem lesz könnyebb a lányok dolga, hétvégén ugyanis a címvédő UVSE ellen kell megmérkőzni a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

 

Mestermérleg:

Biros Péter: – Vegyes érzéseim vannak, mert csináltunk sok jó dolgot, de nagyon sok butaságot is, ami nem fér bele egy ilyen mérkőzésen. Ezért is lett ilyen a végeredmény, ami érzésem szerint, nem reális, ennél sokkal közelebb voltunk a BVSC-hez. Alapvetően mondanám, hogy sok mindennel elégedett vagyok, de a hiányérzet azért erőteljesen ott van a fejemben. Készülünk tovább, mert egy hét múlva a Tatabánya ellen kell megszereznünk a három pontot.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 6. forduló
BVSC-Zugló Diapolo – ZF-Eger
16-6 (3-2, 4-1, 4-2, 5-1)
Budapest, Szőnyi út.
V.: Mucskai P., Zelki S.
BVSC: Doroszlai – Hertzka O. 1, Farkas T. 3, Kuna 2, Leimeter 6, Gyöngyössy 1, Kele 2. Cs.: Farkas K. 1, Takács O., Koncz L., Varga V., Máté Zs. Edző: Petrovics Mátyás.
ZF-EGER: Horváth A. – Hornyák S., Molnár D., Miklós R. 2, Somhegyi 3, Games 1, Tóth Cs. Cs.: Szűcs P., Katona
Zs., Szilágyi Sz. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/1. ill. 7/5.
Ötméteresből: 3/3. ill. 1/1.
Kipontozódott: Molnár D. a 23., Miklós R. a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-2, 6-2, 6-3, 8-3, 8-4, 10-4, 11-5, 14-6, 16-6.

 

A 6. forduló további eredményei:

UVSE Margitsziget – FTC 9-21
Tatabánya – Hungerit Szentes 4-11
UVSE – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 18-3
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Racionet Honvéd 27-1

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez