Raszovics – Recco 4-6

Sikerült hat gólon tartani a Pro Recco csapatát, viszont a négy szerzett találat kevés volt a bravúreredményhez.


 

A szezon első hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését rendezték szerda este a Bitskey Aladár Uszodában, a Pro Recco elleni találkozóval pedig sikerült is megadni a módját ennek, hiszen a világ egyik legjobbja volt a ZF-Eger férfi csapatának vendége.

A kezdésig szépszámú szurkolósereg verődött össze a lelátókon, a meccs első góljának mégsem a többség örülhetett, Guillermo Molina Rios emberelőnyös helyzete ugyanis a blokkról ugyan, de bepattant a kapuba. Szerencsére nem kellett sokat várni a válaszra, Sztrahinja Raszovics ötméteresből egyenlített. Jöhetett volna a fordítás is nem sokkal később, hogyha egy időkérés utáni emberfór góllal zárul, de az olaszok remek védekezéssel kezdték a meccset.

A Recco bezzeg nem szerénykedett, második létszámfölényes támadása végén is eredményes tudott lenni, és mivel Francesco di Fulvio még egy lefordulást is sikerrel zárt, az első negyed végén kétgólos vendégvezetést jegyezhettünk fel.

Nehezen akart belelendülni a támadójátékba a házigazda, hiszen a taljánok nagyon keményen védekeztek, mondhatni teljesen megfojtották a sárga-kék lehetőségeket. A várakozásoknak megfelelően egyébként sem volt egy sok találatos mérkőzés, viszont elég sokáig megrekedtek egyetlen gólnál az egriek.

A második felvonás közepén azért csak összejött a második hazai találat, köszönhetően Bedő Krisztián fantasztikus centermegoldásának. Történt ugyanis, hogy három olasz között ragyogóan forgatta be a labdát az egriek világbajnoka, nem is maradt el az ötméteres. A büntetőt aztán megint Sztrahinja Raszovics vállalta magára, egyre csökkentve ezzel a távolságot.

Az egyenlítésért is támadhatott ezek után Dabrowski Norbert és Petrovai Márton csapata, a lehetőség azonban kimaradt, büntettek is a Vujaszinovics-tanítványok. Előbb Guillermo Molina Rios volt eredményes, majd Alekszandar Ivovics, az addigi legnagyobb különbséget kialakítva ezzel. A szünetig mégis sikerült még faragni a hátrányon, ki más, mint Sztrahinja Raszovics jóvoltából, aki az első olyan hazai gólt szerezte, ami nem büntetőtőből született.

Féltávnál sem tűnt még lehetetlennek a feladat, hiszen mínusz kettőről bőven volt lehetőség felállni, mégis, Alekszandar Ivovics jóvoltából megint nehezebb helyzetbe került a vendéglátó (3-6). Továbbra sem adták fel ugyanakkor a fiúk, és Raszovics ezúttal Hosnyánszky Norbert álompassza után lőtte meg negyedik gólját.

Megint visszajött az esély, és érezhetően egy nagyon fontos lélektani periódushoz érkeztünk. Egyértelműnek tűnt, hogyha újabb gólt lő a Recco, akkor lassan le lehet mondani a bravúrról, viszont egy egri találat teljesen nyílttá tette volna a végjátékot. Mégsem zördült a háló többször a harmadik játékrészben, így minden kérdés megválaszolása maradt a befejező negyedre.

Itt aztán szintén elég sokáig nem történt semmi érdemleges, már amennyiben az a hatalmas harc, ami a játékot jellemezte, nem nevezhető annak. Braniszlav Mitrovics tartotta ekkoriban meccsben az egrieket, de már csak egy fél negyed volt hátra, és nagyon kellettek volna a hazai találatok.

Több igazán érdekes dolog ugyanakkor már nem történt, ha csak az nem az, hogy nem esett több gól, így a Pro Recco 6-4-es arányban győzte le a ZF-Egert, így az olaszok maradtak hibátlanok a BL B-csoportjában.

ZF-Eger – Pro Recco 4-6, 2017.11.08. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Pro Recco 4-6, 2017.11.08. (FOTO: Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 2. forduló
ZF-Eger – Pro Recco
4-6 (1-3, 2-2, 1-1, 0-0)
Eger, Bitskey-uszoda.
V.: A. Alexandrescu (román), A. Franulovic (horvát).
LEN-Delegátus: J. Racine (svájci).
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B., Csucskovics, Kovács Gergő, Vlahopulosz, Bedő, Raszovics 4. Cs.: Angyal, Avramovics, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
RECCO: Volarevics – Echenique, Filipovics, Ivovics 2, Gitto, Aicardi 1, Molina Rios 2. Cs.: Di Fulvio 1, Mandics, Bruni, Bodegas, Alesiani. Edző: Vladimir Vujaszinovics.
Gól – emberelőnyből: 4/0. ill. 8/2.
Kettős emberelőnyből: 1/1. ill. –
Ötméteresből: 2/2. ill. –
Kipontozódott: Lőrincz B. a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-3, 2-3, 2-5, 3-6, 4-6.

 

A 2. forduló további eredményei:

A-csoport:
VK Jug Dubrvonik – VK Partizan Beograd 16-5
Olympiakosz Pireusz – Dinamo Moszkva 17-9
A-Híd OSC-Újbuda – Waspo Hannover 8-7
AN Brescia – CNA Barceloneta 6-5

B-csoport:
Spandau 04 – CN Sabadell 11-8
Szolnoki Dózsa VSC – Steaua Bucuresti 15-3
AZC Alphen – Jadran Herceg Novi 7-14

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez