Az egriek szerint több volt benne

Dabrowski Norbert, Vladimir Vujaszinovics, Sztrahinja Raszovics és Decker Ádám értékelte a szerda esti BL-meccset.


 

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője: – Cipeltünk három buta hibát végig a mérkőzésen, amiből csúnyán megbüntetett minket az ellenfél. Szomorú vagyok, én elhittem még az utolsó negyed közepén is, hogy pontot vagy pontokat tudunk szerezni. Elmondtam a mérkőzés előtt, hogy a Recco mindig is erre törekszik, hogy ilyen magas iramot diktáljon. Jól fognak szorosan, majd abból fordulnak le. Jól is csinálják, szerintem, a világon a legjobban, ebből mennek és könnyű gólokat lőnek. Úgy érzem, hogy ez ma nekik annyira nem sikerült. Nincs hiányérzetem azzal kapcsolatban, hogy nem tettünk volna meg mindent, inkább amiatt, hogy az elején, amikor tisztábbnak kellett volna lenni fejben, akkor többet hibáztunk a kelleténél.

Vladimir Vujaszinovics, a Pro Recco trénere: – A mai, egy szoros mérkőzés volt, melyből sokat tanulhatunk annak ellenére, hogy nyertünk. Nem nyújtottunk száz százalékot, de látszik a csapaton, hogy mérkőzésről mérkőzésre fejlődik. Úgy érzem, hogy a helyzetkihasználásunk lehetett volna jobb a mérkőzésen, de szerencsére ma ez elég volt a győzelemhez.

Sztrahinja Rasovics, az egriek négygólos játékosa: – Sajnos balszerencsésen alakult a mérkőzés, mert kikaptunk 6-4-re. Gratulálok a Pro Reccónak, szerintem, jó mérkőzést játszottunk, jó védekezéssel, de sajnos sok helyzettel nem tudtunk élni a támadásaink során. Lehetett volna döntetlen, vagy éppen mi is nyerhettünk volna, de ahhoz ma többre lett volna szükség. Örülök, hogy négy gólt sikerült szereznem, de még jobban örülnék, ha ez a négy találat elég lett volna a győzelemhez. A Recco jól játszott, megérdemelten győzött.

Decker Ádám, az egriek játékosa: – Elsősorban úgy gondolom, hogy mind védekezésben, mind támadásban jól működtek azok a taktikai elemek, amelyeket az edzésen gyakoroltunk mindaddig, amíg koncentráltak tudtunk maradni. A másik oldalról nézve kissé csalódott vagyok, mert amiket egész héten gyakoroltunk és tudtuk, készültünk rá, hogy a Recco ellen mik férnek bele, általában kiléptünk ebből a keretből és az ilyen helyzetekből kaptunk könnyű gólokat. A tanulság az, hogy minél nagyobb arányban kell megvalósítani azt, amik az edzésen jól működnek, és ha erre nagyobb hangsúlyt fektettünk volna, lehet volna szorosabb is a mérkőzés. Két lefordulásgólt lőttek, illetve egy akciógólt, ami egy elváltásból adódott. Ha ezt a három esetet elkerüljük, nyilván máshogy alakult volna a végjáték is, és maximálisan elégedettek lehetnénk. Így is büszkék lehetünk rá, hogy csak hat gólt kaptunk, de jó lett volna nyerni a világ egyik legjobb csapata ellen.

ZF-Eger – Pro Recco 4-6, 2017.11.08. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Pro Recco 4-6, 2017.11.08. (FOTO: Lénárt Márton)

Farczádi Balázs
(FOTO: Lénárt Márton) 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez