Dabrowski: Lassítani a Reccót!

Szerda este fél hétkor a világ egyik legjobbja ellen mutatkozik be saját közönsége előtt az idei Bajnokok Ligájában a ZF-Eger férfi csapata.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 2. FORDULÓ

ZF-EGER – PRO RECCO (OLASZ)

EGER, BITSKEY-USZODA, NOVEMBER 8., SZERDA, 18.30 (TV: M4 SPORT).

V.: ALEXANDRESCU (ROMÁN), FRANULOVIC (HORVÁT).

LEN-DELEGÁTUS: RACINE (SVÁJCI).

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT.

 

Az ősz közepéhez érve, végre a Bajnokok Ligája küzdelemsorozata is elindult, és ki ne tudná, hogy a főtábla első fordulójában máris ragyogó győzelemmel kezdett a ZF-Eger férfi együttese. A Steaua Bucuresti otthonában 8-3-ra győztek a sárga-kékek, vagyis a rajt nem is alakulhatott volna ennél jobban.

Szerda este a második játéknap következik, méghozzá végre hazai fellépéssel, ugyanakkor a feladatot alaposan megnehezíti az a tény, hogy a világ egyik legjobb klubcsapata lesz a Bitskey-uszoda vendége. Érkezik az olasz Pro Recco, amely együttes az elmúlt két kiírásban nagy csalódásra nem tudott BL-döntőt játszani, szóval ahogyan szokás mondani, a taljánok most még a szokásosnál is éhesebbek.

– Izgatottan és kíváncsian várom, mint minden eddigi Recco-meccsünket, mert számunkra ez a párosítás mindig egy jó értékfelmérő, habár sok jó emlékem nincs róla – fogalmazott egy nappal a találkozót megelőzően, és utalt a közös élményekre Dabrowski Norbert, az egriek mestere.

– Nagyon bízok benne, hogy most sikerül pontokban is megmutatni, hogy közelebb vagyunk hozzájuk, de most sem lesz egyszerű dolgunk. Ami esetleg a mi malmunkra hajthatja a vizet az az, hogy egy új fejezet kezdődött, és egy átformálódott Eger vár egy, az utóbbi évekhez képest átalakult Reccóra. Játékosok távoztak ott is és egy kicsit koncepciót váltottak. Máshogyan játszanak a külföldiek a bajnokságban. Pijetlovics a Dinamo Moszkvába igazolt, Figlioli Veronába, és most fiatal olaszokat próbálnak meg beépíteni a csapatba, de Filipovics például játszik a bajnokságban is, vele együtt pedig összesen három balkezes. Egyedül Ivovics az a külföldijük, aki egyedül a BL-ben játszik. Nagyon erős együttesről beszélünk tehát továbbra is, de úgy érzem, hogyha nem hagyjuk, hogy a saját játékukat játsszák, azt a sok fordulásos, nagy iramú vízilabdát, és megoldunk alapvető dolgokat, akkor van esélyünk. Az is fontos, hogy a szó nemes értelmében ne tiszteljük őket. Bízom benne, hogy sok néző lesz kint a meccsen, mert minden külföldi edző elmondja, hogy Egerben mindig befúj egy-két gólt a közönség, szóval remélem, minden szempontból szép este vár ránk.

Ahogyan Dabrowski Norbert is elmondta, valamelyest átalakult a reccói keret, azt azonban elég nehéz lenne kijelenteni, hogy idén már nem láthatunk világsztárok sorát. Hogy csak néhány játékosról beszéljünk, a szerb olimpiai bajnok Dusan Mandics, Filip Filipovics kettős, a montenegrói Alekszandar Ivovics, a horvát Sandro Sukno, vagy éppen az olasz válogatott krémje, Stefano Tempesti, Niccolo Figari, Francesco di Fulvio, és Matteo Aicardi, hogy ne említsünk mindenkit.

Az egri játékosokat sem kell bemutatni, a jó hír pedig az, hogy nincs beteg és sérült, így a legerősebb összeállításában szállhat harcba holnap 18.30-tól a társaság. Az összecsapást az M4 Sport televíziós csatorna élőben közvetíti, ezért senki sem maradhat le a mérkőzésről, más kérdés, hogy mi személy szerint abban bízunk, megtelik a Bitskey-uszoda lelátója, és pokoli hangulat uralkodik majd végig.


 

A 2. forduló további párosításai:

A-csoport:
2017. November 8., szerda
18.15.: VK Jug Dubrvonik – VK Partizan Beograd
19.30.: Olympiakosz Pireusz – Dinamo Moszkva
20.30.: A-Híd OSC-Újbuda – Waspo Hannover
20.30.: AN Brescia – CNA Barceloneta

B-csoport:
18.30.: Spandau 04 – CN Sabadell
18.30.: Szolnoki Dózsa VSC – Steaua Bucuresti
20.30.: AZC Alphen – Jadran Herceg Novi

 

(FOTO: Sulyok Erika, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez