Ők mondták, a Pro Reccora készülve

Szinte még ki sem ürült a Bitskey Aladár Uszoda nézőtere, máris itt a következő várva várt esemény. Szerdán este 18 óra 30 perces kezdéssel, a  Bajnokok Ligájában is bemutatkozik a ZF-Eger együttese hazai medencében. Az ellenfél pedig nem más mint a világ egyik legjobb csapata a Pro Recco. A bukaresti magabiztos győzelem után óriási a várakozás. A véleményekből az tűnik ki, hogy – bár nem Dabrowski Norbert csapata az esélyes -, de mindenki győzelmet remél. Nagy a készülődés a csapat háza táján, amit még a Miskolc elleni szombati, rangadónak számító bajnoki mérkőzés sem tört meg. Általános vélekedésnek számít az is, hogy jobb csapatunk van, mint az elmúlt szezonban, s jó passzban van a gárda, mikor kapjuk el hát neves ellenfelünket, ha nem most. Nézzük akkor, ki mit gondol, néhány mondatban a Bajnokok Ligája idei szezonjának első hazai mérkőzéséről!


 

Dabrowski Norbert, a csapat vezetőedzője: – A Pro Recco ellen mindig felemelő érzés mérkőzést játszani. Rangot ad! Egy olyan együttes a szerdai ellenfelünk, mint a futballban a Real Madrid. Ugye mindenki látta a Tottenham – Real Madrid összecsapást a múlt héten? Az esélytelenebb londoniak szinte kiütötték a világsztár alakulatot. Valami hasonlóra készülünk mi is!

Biros Péter, a ZF-Eger női csapatának vezetőedzője: – Nem lehet előre kijelenteni, hogy ki nyeri a találkozót. Minden abban a másfél órában dől el. A Recconál is történtek változások. Kérdés, hogy a szezon eddigi részében milyen szintű mérkőzéseket játszottak. Találkoztak-e már hozzánk hasonló szintű csapattal? Hogyan sikerült nekik összeállni? A mieinkről tudjuk, hogy jól sikerültek az igazolások, beilleszkedtek az új fiúk, kialakult a játékunk, s jó passzban is van a csapat. Elmondható, hogy a helyükre kerültek az ilyenkor mindig kérdéses dolgok. Egy meccsen ez a csapat – csakúgy mint ahogy azt a tavalyira is mondtuk -, bármelyik ellenfelét képes legyőzni. Miért ne verhetnénk meg itthon a Reccot? Csak azt sajnálom, hogy nem láthatom a meccset, mert pont akkor játszunk mi is a lányokkal, Budapesten, a BVSC otthonában.

Hosnyánszky Norbert: – Nem mi vagyunk az esélyesek. Remélem ők is így gondolják, s csak hadd ringassák magukat ebben a tudatban. Egy biztos: nem fogjuk odaajándékozni a pontokat. Ha egyszer  végre minden összejönne, akkor nem tartanám szenzációnak a győzelmünket.

Decker Ádám: – Igazán eseménydús két hetünk van. Miskolc, Recco, OSC! Szép feladat, zsúfolt program, de ahogy egymás között emlegetjük: pont ráérünk ebben a két hétben. Tehát ott leszünk! Beleadunk mindent, mert nagyon sokat dolgoztunk a szezon kezdete óta. A tavalyi tapasztalatokat felhasználva szeretnénk meglepni az esélyesebb Reccot. A korábbiakhoz képest, ráadásul nagyot léptünk előre taktikában. Optimistán várom a találkozót.

Uros Csucskovics: – Mondhatnánk, hogy most kezdődik a szezon! Az eddigi legnehezebb ellenféllel találkozunk szerdán. Aki ismeri a vízilabdát, az tudja, hogy a Recco bárhol játszik, győzelemre esélyes. Ugyanakkor mi sem azért dolgoztunk rengeteget, hogy asszisztáljunk a Recconak. Hazai medencében, saját közönségünk előtt, szeretnénk meglepetést okozni. Már ha a győzelmünk egyáltalán meglepetés lenne…

Dr. Weisz Norbert, az Egri Vízilabda Klub főtitkára: – Hirtelen, csupa közhely jut eszembe. Ilyen például, hogy férfias küzdelmet, színvonalas összecsapást várok. Persze, hát milyen legyen egy Bajnokok Ligája rangadó?! Küzdelmes és színvonalas! Azért mindezeken túl úgy érzem, hogy jobb csapatunk van, mint az elmúlt szezonban. Nyilván más a játék, mintha látványosabb vízilabdát játszanának a fiúk. Nem szeretnék ebben a pár mondatban senkiről külön szólni, de azt nem tudom elhallgatni, hogy Hosi, ebben az új (?) szerepkörében milyen fantasztikus teljesítményt nyújt, ráadásul ontja a gólokat. Nem tartanám meglepetésnek a győzelmünket, jó úton jár a csapat.

Holló Tivadar, utánpótlás edző: – Amit eddig láttam, azok biztatóak és joggal adnak lehetőséget a bizakodásra! Nem mi vagyunk az esélyesek, de nem fognak átgázolni rajtunk, az biztos. Ez az a mérkőzés, ahol megmutathatjuk, hogy kik is vagyunk.  Verjük csak meg a Reccot! Üzenjünk ezzel a hazai vetélytársaknak, a Fradinak és a Szolnoknak is. Jó, és remélhetőleg tanulságos meccs lesz. Itt leszünk és szurkolunk kis csapatommal. Már ők is szakszemmel figyelik majd az eseményeket. Egy ilyen meccs után sokat fejlődhet a sportág iránti vonzódásuk.

Terjék Krisztina, szurkolói klubtag: – Kemény, küzdelmes mérkőzést várok szerdán. A Recco ellen mindig nagyon nehéz, de tudom, hogy a fiúk mindent megtesznek a győzelemért. Nagyon jónak tartom az idei csapatot. Bízom bennük, s abban, hogy legalább egy pontot itthon tarthatunk. Rajtunk, szurkolókon, most sem fog múlni. Ott leszünk!

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez