Hosnyánszky nyitotta az ollót

Nehezen indult, nem esett sok gól, de ami a legfontosabb, idegenbeli győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonját a ZF-Eger férfi együttese.


 

Jó hírek érkeztek a hevesi megyeszékhelyről, közvetlen a ZF-Eger idei első Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt, női csapatunk ugyanis hatalmas csatában, 5-4-re legyőzte a Szentest a női bajnokság szerdai játéknapján. Erről az ütközetről még az este folyamán beszámolunk, most azonban, ahogyan kezdtük, a férfiak nemzetközi kupás összecsapása játssza a főszerepet.

Merthogy szerda este a román fővárosban volt fellépésük a sárga-kékeknek, a sorozat főtábláján újoncnak számító Steaua Bucurestivel szemben. Ahogyan korábbi írásainkban ígértük, telt ház várta a feleket a bemutatásra, és függetlenül a nem túl rózsás magyar-román kapcsolattól, nem tapasztaltunk ellenséges atmoszférát (néhány szitkozódó rigmust leszámítva), annál inkább igazi meccshangulatot.

Egy picivel visszább is vett a hazaiak kedvén a kezdés, hiszen a találkozó első akciójából máris eredményesek tudtak lenni a mieink. Angelosz Vlahopulosz akciógólja így rögtön meg is hozta a lelkesedést, nem mintha persze ezzel probléma lett volna. Gyorsan jöhetett volna a következő is, hogyha a Hárai Balázs által kiharcolt büntetőt Vlahopulosz nem lövi a kapusba, de így egyelőre várni kellett a második egri találatra.

Az pedig nem jött olyan könnyen, mint az első. Elsősorban a házigazda hálóőrének, Michal Diakonownak tudhattuk be az előny növelésének elmaradását, és lám-lám, milyen a sport, a Steaua egy üres kapus találat révén, egállal is tudta zárni a játékrészt. Történt ugyanis, hogy egy távoli kísérlet ugyan a kapufán csattant, viszont a kipattanónál egy teljesen ártalmatlan szituáció végén Braniszlav Mitrovicsot küldték ki a bírók.

Elég sokára rezdült ezt követően legközelebb a háló, egészen pontosan akkor, amikor már csak három és fél perc maradt a félidőből. Akkor is egy ötméteres miatt. Megint Hárai Balázs brusztolta ki az ítéletet, ezúttal viszont Hosnyánszky Norbert vállalta magára a végrehajtást és nem is hibázott. Mint ahogyan nem olyan később, egy átlövésnél sem. Először vezettek kettővel a sárga-kékek, más kérdés, hogy még a szünetig visszajött egyre a hazai csapat, egy emberelőnyös szituációt követően.

A harmadik negyed aztán egy Marko Avramovics-féle találattal indult. Plusz kettőnél pedig érezni lehetett, ez lehet az a lélektani határ, amikor eldől, szorosan, vagy egyértelműen alakul-e a végjáték. Hosnyánszky Norbert mesterhármasa szerencsére utóbbi verziót vetítette előre, de azért lezárt mérkőzésről még továbbra sem beszélhettünk.

Közben a harmadik etap is befejeződött, tehát már csak egy negyed választotta el idei első BL-sikerétől Dabrowski Norbert és Petrovai Márton tanítványait. És, ha már szóba hoztuk az egriek mesterét, emlékezhetünk, beharangozónkban pontosan azt mondta a szakember, hogy türelmesnek kell lenni, megvárni, hogy kinyíljon az a bizonyos olló.

Nos, Hosnyánszky Norbert ezen az estén is nyerőembernek bizonyult, negyedik találatával ugyanis végleg pontot tett a legfontosabb kérdésekre. Azért biztos, ami biztos, még Uros Csucskovics is feliratkozott a góllövőlistára, kialakítva ezzel a találkozó legnagyobb különbségét (2-7).

A Steaua Bucuresti persze nem adta fel, hogy is tehette volna, amíg fanatikus szurkolótábora űzte-hajtotta. Ettől függetlenül a vége teljesen izgalommentesre sikeredett, aminek felettébb örülhetünk, mint ahogyan annak is, hogy három ponttal nyitott a BL-ben a ZF-Eger.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 1. forduló
Steaua Bucuresti (román) – ZF-Eger
3-8 (1-1, 1-2, 0-2, 1-3)
Bukarest, Complexul Sportiv Ghencea, 400 néző.
V.: V. Golikov (orosz), B. Duraskovics (montenegrói).
LEN-Delegátus: D. Perisics (szerb).
STEAUA: Diakonow – Filipovics 1, Buljubasic, Robu, Ghiban, Murisics 1, Delgado 1. Cs.: Chioveanu, Vatrai, Goanta, Radoi, Teohari. Edző: Andrei Iosep.
ZF-EGER: Mitrovics – Vlahopulosz 2 Csucskovics 1, Hosnyánszky 4, Avramovics 1, Hárai, Kovács Gergő. Cs.: Raszovics, Lőrincz B., Decker Á., Bedő, Angyal. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 9/3. ill. 5/1.
Ötméteresből: – ill. 2/1.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-3, 2-3, 2-7, 3-7, 3-8.

 

Az 1. forduló további párosításai:

A-csoport:
VK Partizan Beograd – A-Híd OSC-Újbuda 7-11
Dinamo Moszkva – VK Jug Dubrovnik 12-11
CNA Barceloneta – Olympiakosz Pireusz 7-7
Waspo Hannover – AN Brescia 8-6

B-csoport:
CN Sabadell – Szolnoki Dózsa VSC 5-16
Jadran Herceg Novi – Spandau 04 11-5
Pro Recco – AZC Alphen 19-1

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez