Bukarestben a csapat

Hosszú utazás, kicsit rázós repülőút, és bukaresti forgalmi dugó. Röviden összegezve így telt a keddi nap az idei első Bajnokok Ligája-fellépés előtt.


 

Régóta vártuk már, hogy végre újból nemzetközi kupás híreket adhassunk honlapunkon, de eljött a nap, kedd délelőtt útnak indult a ZF-Eger férfi csapata, hogy bevegye idei első Bajnokok Ligája-mérkőzésének helyszínét, a román fővárost.

Ki ne tudná már, hogy szerda este 20.30-tól (ez magyar idő szerint, 19.30-at jelent) elkezdi a főtáblás küzdelmeket a társaság, méghozzá a Steaua Bucuresti együttesének otthonában. Még mielőtt azonban kimondottan a nyitómeccsről beszélnénk, természetesen arról is beszámolunk, hogyan telt a fiúk napja, milyen volt az utazás.

Délelőtt tíz óra jelentette a startot a Bitskey-uszoda mellől, ahol már a legjobban kicsinosított Tinett Busz, illetve az egyik legnagyobb sárga-kék drukker sofőr, Fejes Krisztián várta a delegáció tagjait. Néhány perccel tíz után sikerült is elindulni, és ugyan a hírek tömegbalesetről szóltak az M3-as autópályán, szerencsére, mire elérte a csapat a helyszínt, már nyoma sem volt semminek. Dugóból persze így is kivették a részüket az egriek, de erről majd később…

A ferihegyi repülőtér A-Termináljából pontosan 14.15-kor szállt fel a román légitársaság gépe, amit megtekintve, többen elmosolyogták magukat. A vicc tárgyát a nem túl nagyméretű repülőgép szolgáltatta, gondolva arra, hogy a vízilabda általában nem kisméretű emberek sportága.

Olyan személy is akadt, aki nem ezzel volt elfoglalva. A vezetőedző Dabrowski Norbert bevallottan nem rajong a repülésért (kivéve, mikor a tanítványok a vízbe dobják), és bizony, a bukaresti landolás kisebb-nagyobb légörvényei nem mondhatni, hogy csillapítottak volna ellenszenvén. Akárhogy is, helyi idő szerint kicsivel öt óra előtt sikeresen földet ért a járat, és már csak a transzfer volt hátra a napi utazásból.

Igen ám, csakhogy a szállásig tartó, előzetesen fél órára saccolt út, nagyjából a háromszorosára duzzadt. Többen meg is jegyezték, ehhez képest a budapesti közlekedés maga a mennyország. Az elhúzott buszozás végül azzal zárult, hogy az eredetileg hét órától kezdődő edzés is fél nyolcra tolódott.

Apropó edzés! Maga az uszoda egy igen pofás, impozáns kis létesítmény, más kérdés, hogy a Steaua sporttelepén található „vizes blokk” finoman fogalmazva sem a fényről híres. A vendéglátók előzetesen azt mondták, a szállodától gyalog öt percre található a szerda esti mérkőzés helyszíne, amiben nem tévedtek, csak azt fejeltették el elmondani, hogy az oda vezető úton legközelebb már az uszodában találunk világítást…

No, de bent aztán már nem volt semmi probléma. A román házigazdák szívélyesen, és barátias hangulatban várták az egrieket, mint ahogyan egy bizonyos Dejan Perisics is, a BL-meccs delegátusa. A szerb szakember régi ismerősként köszöntötte Bárány Attilát és Dabrowski Norbertet is, nem beszélve azokról a játékosokról, akikkel egy országból származik.

Maga a létesítmény egyébként egy kétoldalas lelátóval rendelkező uszoda, amelyben nagyjából három, négysornyi szék van elhelyezve. A helyi sajtós hölgytől, Katrinel Opriciutól azt is megtudtuk, hogy minden jegy elkelt a bukarestiek első BL-összecsapására, vagyis garantáltan négyszáz román drukker lesz ott a lelátókon.

Meg még három egri szimpatizáns. Szerda hajnalban legalábbis útnak indulnak a leglelkesebb sárga-kék drukkerek, hogy közel ezer kilométerre se hagyják magukra a kedvenceket, még a túlerő ellenére sem. Ezt csak azért írtuk le, mert azt az információt kaptuk, hogy a Steaua Bucuresti futball csapatának fanatikusai is kilátogatnak a találkozóra, szóval a forró hangulat ezzel garantált lesz.

És akkor itt még egy technikai jellegű információ, sajnos Magyarországon nem lesz élő televíziós közvetítés, ezért az Európai Úszószövetség (LEN) stream-rendszerén keresztül lehet majd elérni az ígéretek szerint a találkozót, de erről még szerdán írunk bővebben is.

Az egyórás foglalkozást követően, még egy vacsora szerepelt a programban, illetve Zsákay Tibor munkaidejének kezdete. Az egriek masszőre az elég hosszúra nyúlt utazás után már várta a végtagjaikat és fáradt izmaikat ellazítani vágyó pólósokat, hogy aztán mindenkit elengedjen aludni, egy nap múlva ugyanis már nem a lazítás, hanem a kőkemény munka lesz szükséges ahhoz, hogy győzelemmel kezdődjön a 2017/2018-as BL-szezon.

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez