Egy negyedig ijesztgetett a Pécs

Az első nyolc perc gyengébb kezdését követően, egy 7-0-ás sorozattal végleg lerázta magáról szerda esti ellenfelét a ZF-Eger férfi csapata.


 

Húszperces késéssel kezdődött a szerda esti ZF-Eger – PVSK-Mecsek Füszért férfi bajnoki, amiért a vendégek forgalmi dugóba kerültek. A csúszás egyértelműen a hazaiaknak jött rosszkor, lévén, hogy a meccs első gólját a fekete sapkában szereplő gárda szerezte.

Épp megszólalt már a támadóidő végét jelző duda, amikor megérkezett a labda Csiszár Boldizsár kapujába, Csaba Márton találata így rögtön vezetést jelentett a baranyaiaknak. Könnyen kerülhetett volna kétgólos előnybe is a vizitáló együttes, hogyha az első, időkérés utáni emberelőnyét eredményesen zárja. Ami késik, nem múlik, tartja a mondás, esetünkben pedig az egri nevelésű Chilkó Márton szomorította a lelátón helyet foglalókat

Szerencsére nem sokkal később megtört a jég a másik oldalon is, és a második hazai létszámfölényes szituáció végén már góllal zárt Kovács Gergő. Más kérdés, hogy ismét a pécsiek jöttek, visszaállítva ezzel a közte kettes különbséget. Fordítani, de még egyenlíteni sem sikerült az első játékrészben, Sztrahinja Raszovics megoldásával viszont legalább minimálisra faragta a hátrány mértékét a házigazda.

Ha már egyszer elsütöttük azt a közhelyt, hogy ami késik, nem múlik, megint csak ismételni tudjuk magunkat, előbb ugyanis Angelosz Vlahopulosz egalizált, majd a negyed közepénél Bedő Krisztián használt ki egy megúszásból adódó lehetőséget (4-3). Innentől kezdve végre már azt a játékot láthattuk a kedvencektől, amire előzetesen is számítottunk, egy „laza”6 -0-ás sorozattal pedig a félidőre el is léptek néggyel a sárga-kékek.

Az igazság szerint, ezzel a fontos kérdések el is dőltek, mert ebből a távolságból, és főként abból a sebességből, amire az egriek kapcsoltak, nem igen tűnt realitásnak a szoros meccs. Dabrowski Norbertnek pedig megint igaza lett, hiszen ezen a találkozón rengeteg alkalommal megcsodálhattuk azt a fajta gyors támadójátékot, amiről a szezon előtt már többször is szó esett

A végjáték aztán már megint kisebbfajta hazai pólós örömünnepet hozott, egymás után érkeztek ugyanis a szebbnél szebb találatok. A prímet Sztrahinja Raszovics vitte a maga négy góljával, és fantasztikus vízilabdájával, de természetesen a többieket is elismerés illeti.

A vége hétgólos ZF-Eger győzelem, ami azt jelenti, hogy továbbra is száz százalékos a szezonban a társaság, és így készülhet a következő forduló rangadójára. A Honvéd elleni csörtéig ugyanakkor még várni kell egy kicsit, egészen pontosan jövő szombatig, mert akkor rendezik a Kőér úti összecsapást.

ZF-Eger – PVSK-Mecsek Füszért 14-7, 2017.10.11. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – PVSK-Mecsek Füszért 14-7, 2017.10.11. (FOTO: Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, B-csoport, 3. forduló
ZF-Eger – PVSK-Mecsek Füszért
14-7 (2-3, 5-0, 3-2, 4-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 250 néző.
V.: Petik A., Marnitz M.
ZF-EGER: Csiszár Boldizsár – Avramovics 1, Vlahopulosz 2, Kovács Gergő 2, Decker Á. 1, Bedő 1, Hosnyánszky 1. Cs.: Angyal 1, Raszovics 4, Csucskovics, Hárai 1, Kürti D. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
PVSK: Józsa O. – Chilkó 2, Horváth Zs., Lajkó 2, Csacsovszky E., Csacsovszky A., Csaba M. 2. Cs.: Safrankó, Szatmári, Sebestyén, Krizsán, Opacak 1, Zerinváry. Edző: Lukács Gergely.
Gól – emberelőnyből: 12/7. ill. 8/3.
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Kipontozódott: Csacsovszky A. a 28. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Csucskovics a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-3, 8-3, 8-4, 10-4, 10-5, 13-5, 14-6.

 

A 3. forduló további eredményei:

A-csoport:
Szolnoki Dózsa VSC – Debreceni VSE 19-7
FTC PQS Waterpolo – UVSE 19-7
MKB Euroleasing-BVSC-Zugló – AVUS Szombathely 10-8
VasasPlaket – Kaposvári VK

B-csoport:
PannErgy Miskolci VLC – MetalCom Szentesi VK 12-5
A-Híd OSC-Újbuda – Tatabánya 15-3
Racionet Honvéd – ContiTech Szeged 15-5

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez