Kékesi Borbála Ifi EB-bronzérmes!

Harmadik helyen zárta az U17-es leány Európa-bajnokságot a magyar válogatott.


 

Korábban már adtunk róla hírt, hogy az U17-es leány Európa Bajnokságnak is lesz egri érdekeltsége, hiszen a ZF-Eger női csapatának fiatal tehetsége, Kékesi Borbála is helyet kapott Faragó Tamás szövetségi-edző tizenhármas utazó keretében.

Nos, a korosztályos kontinensviadal olyannyira gyorsan véget ért, hogy már konkrét végeredményről is be tudunk számolni. A három csoportmérkőzés mindegyike kiválóan alakult, hiszen Portugália ellen 22-3-ra, Oroszországgal szemben 11-10-re, Bulgária ellenében pedig 31-3-ra nyertek a lányok.

Így következhettek a britek a negyeddöntőben, a sikeres újabb találkozó után (13-7), pedig már a döntőbe jutás jelentett újabb kihívást. Sajnos a torna egyetlen magyar veresége (3-8) a Hollandia elleni csata végére alakult ki, így az EB bronzmérkőzésén ugorhattak vízbe a mieink.

Ott aztán Görögországgal szemben egy végletekig kiélezett csatában, 9-8-as magyar diadal született, ami pedig számunkra még inkább szebbé teszi a sikert, hogy Kékesi Borbála fontos góllal vette ki részét a harmadik hely megszerzésében. A fináléban Spanyolország a hollandok ellen bizonyult jobbnak, 11-10 arányban. Klubunk saját nevelésű játékosa mellett természetesen az egész válogatottnak gratulálunk a remek eredményhez!

 

(FOTO: facebook-waterpolo serbia)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez