Sorsoltak a BL-főtáblára

Kedden délután számunkra is érdekes sajtótájékoztatót tartott az Európai Úszószövetség (LEN).


 

Szeptember 29-e és október 1-e között kezdi el idei nemzetközi kupás menetelését a ZF-Eger férfi csapata, mégpedig a Bajnokok Ligája második selejtezős-csoportjában. Itt a később kialakulandó négyes első két helyének valamelyikén kell végezni a továbbjutáshoz, ebben az esetben vehet részt ugyanis a társaság a play-off körben, ahol még egy oda-visszavágós párharcot is sikerrel kell abszolválnia.

Amennyiben ez teljesül, úgy ismét ott lehetnek a főtáblán az egriek, annyi változással, hogy idén már nem tizenkettő, hanem tizenhat csapat alkotja a mezőnyt. Erről már korábban döntött az Európai Úszószövetség (LEN), kedden ugyanakkor már azt is megtudhattuk a 2017/2018-as csoportkörről, hogy az alapjáraton szabadkártyás csapatokat melyik nyolcasba sorolták be.

Nézőpont kérdése, hogy mindezek alapján melyik csoport szerepel a sárga-kékek kívánságlistáján, pláne, hogy egyelőre mindenhol hat-hat gárda kapott besorolást. A selejtezőből továbbjutó maradék négy alakulat helye is meg van már, azt viszont egészen a play-off kör sorsolásáig nem fogjuk megtudni, melyik párharc melyik sorszámmal lesz ellátva.

Na, de akkor nézzük a mai fejleményeket! Biztosan az A-csoportban szerepel majd az orosz Dinamo Moszkva, a horvát Jug Dubrovnik, a spanyol CNA Barceloneta, a német Waspo Hannover, a szerb Partizan Beograd, a görög Olympiakosz Pireusz, illetve két selejtezős csapat.

A B-jelű nyolcasba szintén csatlakozik két egyelőre nem ismert társaság, mellettük pedig a román Steaua Bukarest, a francia Olympique Nice, a holland AZC Alphen, az olasz Pro Recco, a német Spandau Berlin, valamint a címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép VSC.


 

A BL-főtábla idei csoportjai:

A-csoport:
Dinamo Moszkva (orosz), VK Jug Dubrovnik (horvát), CNA Barceloneta (spanyol), Waspo Hannover (német), A B-jelű selejtező párharc győztese, VK Partizan Beograd (szerb), A C-jelű selejtező párharc győztese, Olympiakosz Pireusz (görög).

B-csoport:
Steaua Bukarest (román), Olympique Nice (francia), A D-jelű selejtező párharc győztese, Az A-jelű selejtező párharc győztese, AZC Alphen (holland), Pro Recco (olasz), Spandau 04 Berlin (német), Szolnoki Dózsa-Közgép VSC.

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez