A hétfői nappal, egyelőre négy hiányzóval vágott neki a 2017/2018-as szezon felkészülésének a ZF-Eger férfi együttese.


 

Nagyjából egy hónap áll a ZF-Eger férfi csapatának rendelkezésére ahhoz, hogy olyan állapotba kerüljön, amivel eredményesen kezdheti majd el az előttünk álló, jó hosszúnak, és sűrűnek ígérkező évadot.

Augusztus 28-ra, hétfőre hívta össze a „törzsi gyűlést” Dabrowski Norbert, a keret azon játékosainak, akik számára ugyanis már befejeződött a nyári válogatott időszak, ma reggel kellett először edzésre jelentkezniük. Egészen pontosan a társaság háromnegyed része jelent meg a Bitskey-uszodában, négyen ugyanis még mindig nemzetüket képviselik a világ másik végén.

A taipei Univerziádé vízilabda versenye a napokban véget ér, ott pedig négy egri pólós érdekelt. A magyar csapatban Angyal Dániel, Kovács Gergő, és Lőrincz Bálint, míg a szerbben a nyáron érkező Sztrahinja Raszovics. Mindez azt jelenti, hogy hétfőn már a másik két friss szerzemény, a szintén szerb Marko Avramovics, valamint a görög válogatott Angelosz Vlahopulosz is az új társakkal tréningezett.

Jogosan merül fel a kérdés, milyen volt az első találkozás az új fiúkkal? – Azért az nem egészen igaz, hogy ma reggel találkoztunk először, mert tegnap este, amikor megérkeztek Egerbe, már leültünk és elbeszélgettünk egymással, szóval nem nulláról indultunk a mai nappal – fejtette ki honlapunknak az egriek vezetőedzője, Dabrowski Norbert.

– Ma egyébként azzal kezdtünk, hogy megbeszéltük az előttünk álló egy hónapot, mikor, mi a teendő, ami nagyjából hasonló az eddigi évekhez, de az újak kedvéért mindenképp tisztázni kellett. Azt is elmondhatom, hogy nyilván nehezen indul ilyenkor minden, mert azért egy hónapja nem csináltak semmit a játékosok, de amit kellett, azt elvégezték a fiúk.

Egyelőre tehát tizenhárman vágtak neki a közös munkának, tíz felnőtt játékos, és három ifjúsági korú, akik – mint a sárga-kékek trénerétől megtudtuk – szintén kerettagok. Így összesen tizenhét fő adja a komplett listát, amire szükség is lesz, mivel a napokban általunk közöltek szerint, jó esetben a szezonban akár ötvennyolc mérkőzés is várhat a társaságra.

– Ez egy rettentő nagy szám, ezért is gondoltam úgy, hogy tizenhetes lesz a keretünk, hiszen tizennégy emberrel nem tudnánk végigcsinálni az egészet – adott magyarázatot a létszámnövelésre Dabrowski Norbert.

– Az csak egy dolog azonban, hogy három fiatal most teljes értékű kerettag lesz nálunk, de meg is kell értetnem majd a Sári András, Kürti Dominik, Tóta Gergő hármassal, hogy nekik is részt kell venniük az egész évben. Nem csak a jegyzőkönyvbe kerül majd be a nevük, mert úgy tervezem, hogy az alsó-, és középmezőnybe tartozó csapatok ellen egyre többet játszanak majd a szezon első két-három hónapjában. Persze, rajtuk kívül továbbra is élünk azzal a hagyománnyal, hogy lehetőséget adunk az ifi csapatban jó teljesítményt nyújtóknak, de leginkább kiváló edzésmunkát végzőknek.

A méltán híres egri műhelyben mindezek alapján idén is meg lesz a továbblépési lehetőség, most már csak ki kell azt érdemelni a tehetséges fiataloknak. No, de vissza a felkészülésre, említettük, hogy egyetlen hónap sincs teljesen, hogy tétmérkőzésen vegyenek részt a társaság tagjai, vagyis egyből bele kell csapni a munkába.

A felkészülés első napja, 2017.08.28. (FOTO: Lénárt Márton)

A felkészülés első napja, 2017.08.28. (FOTO: Lénárt Márton)

Így is sűrű lesz az ősz első hónapja, ami leginkább attól a ponttól indul be, amikor az Univerziádét kipihenők (erre tíz napjuk lesz az érintetteknek) visszatérnek a csapathoz. Dátum szerint ez szeptember 11-re tehető, 14-én és 15-én pedig már a fővárosi Szőnyi úti uszoda ad otthont kétkapus edzéseknek a horvát Mladost Zágrábbal.

A következő két napban aztán egy tatabányai felkészülési torna szerepel a programban, ahol a házigazda mellett a Miskolc, valamint a BVSC lesz a mieink ellenfele. Ezt követően, az új hét első napja pihenő lesz, de a hétvége már a Magyar Kupa-selejtezőcsoportjáról szól, vagyis hivatalosan is beindul a szezon.

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez