Szentesen kezdünk, az OSC-vel zárunk

Mármint a férfi OB I-es bajnokság alapszakaszában. Megvan a komplett menetrend.


 

Csütörtökön már hírt adtunk arról, hogy milyen alapszakasz-csoportba került a ZF-Eger férfi csapata, ám akkor még csak a B-jelű nyolcas mezőnyével voltunk tisztában, azzal nem, pontosan hogyan is alakul a menetrend.

Nos, alábbiakban kicsit részletesebb betekintésbe bocsátkozunk, amiből egyrészt kiderül a pontos program, másfelől pedig már előbbre is tekintünk a dátumokra gondolva. A OB I-es pontvadászat tehát október 4-én, a sorsolás alapján egy Szentes elleni, idegenbeli fellépéssel kezdődik.

Nem kell sokat várni az első hazai bajnokira sem, hiszen három nappal később már érkezik a Tatabánya. Csak azért nem írjuk, hogy ez lesz a szezon első hazai szereplése, mert a szeptember 29-e és október 1-e között esedékes Bajnokok Ligája második selejtezős-csoport rendezését már megpályázta az Egri Vízilabda Klub, döntés azonban még nincs az ügyben, szóval a hivatalos jelzők használatával egyelőre várnánk.

Cikkünk után természetesen megtekinthető majd az alapszakasz komplett egri menetrendje, azt ugyanakkor már most megjegyeznénk, szerencsés a párharcok kialakítása, mivel egyre erősödő sorrendben jönnek az ellenfelek, vagyis bajnoki rangadóra egészen novemberig nem kerül sor. Az első kör utolsó két meccse ugyanakkor már bekeményedik, mert előbb a Miskolc érkezik a Bitskeybe, majd irány az OSC Kondorosi úti otthona.

A 2017-es év utolsó bajnokiján a Szentes lesz az ellenfél, az új esztendő első OB I-es ütközetét pedig január 20-án rendezik. Esetünkben aztán majd a február vége alakul megint érdekesen, mivel három nap alatt Miskolcra kell utazni, majd fogadni az OSC-t, és hát nagy valószínűség szerint, ezek a találkozók még komoly súllyal bírnak majd.

Eddig ismert tehát a program, innentől már csak dátumokat tudunk, pontosan mikor folytatódnak a bajnokság további periódusai. A középszakasz március 3-tól április 21-ig tart, a rájátszás I. (ami remélhetőleg elődöntőt jelent a sárga-kékeknél) április 25-től május 5-ig, míg a rájátszás II., vagyis a helyosztók május 12-től legkésőbb 26-ig.

És akkor most essék még néhány szó arról, hogy miért is vár brutális szezon az egriekre! A bajnokságban ugyebár lesz tizennégy alap-, és nyolc középszakasz mérkőzés, majd legalább egy (maximum három) a rájátszás I-ben, és kettő (legfeljebb öt) a II-ben. A Magyar Kupában négy selejtezős meccs már fix, de még jöhet két negyeddöntő, és a négyes finálé. A BL-ben is biztos már a három kvalifikációs mérkőzés, amihez még két play-off csata, a főtábla megemelt létszáma miatt tizennégy csoportmeccs, valamint három Final Eight-összecsapás csatlakozhat. Plusz ugyebár a tavaly télen debütált Tippmix Szuperkupa.

Hogyha minden jól alakul tehát, akkor minimum ötvennégy, de akár ötvennyolc találkozója is lehet Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttesének. A tempó pedig ezért is alakulhat nagyon feszesen, hiszen a rengeteg mérkőzés miatt, néhány héttől eltekintve az egész szezont szinte szerda-szombat ritmusban kell végig csinálni.


 

A ZF-Eger férfi csapatának alapszakasz mérkőzései:

 1. forduló          MetalCom Szentes – ZF-Eger                    Október 4.
 2. forduló          ZF-Eger – Tatabánya                                 Október 7.
 3. forduló          ZF-Eger – PVSK-Mecsek Füszért            Október 11.
 4. forduló          Racionet Honvéd – ZF-Eger                      Október 21.
 5. forduló          ZF-Eger  – Contitech Szeged                   Október 28.
 6. forduló          ZF-Eger – PannErgy Miskolci VLC           November 4.
 7. forduló          A-Híd OSC-Újbuda – ZF-Eger                  November 18.
 8. forduló          ZF-Eger – MetalCom Szentes                   December 16.
 9. forduló          Tatabánya – ZF-Eger                                 Január 20.
 10. forduló          PVSK-Mecsek Füszért – ZF-Eger           Január 27.
 11. forduló          ZF-Eger – Racionet Honvéd                     Január 31.
 12. forduló          ContiTech Szeged – ZF-Eger                    Február 3.
 13. forduló          PannErgy Miskolci VLC – ZF-Eger         Február 21.
 14. forduló          ZF-Eger – A-Híd OSC-Újbuda                Február 24.

A mérkőzések dátumai a televíziós közvetítések miatt változhatnak!

 

(FOTO: Szántó György, archív)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez