Lehet keresnivalónk a nők MK-csoportjában

A szebbik nem október 14-én kezd „most még” tízfős mezőnyben, a Magyar Kupa selejtezője pedig novemberre tehető.


 

A csütörtöki nap a sorsolásról szólt, és tegnapi írásunkban már be is számoltunk róla, hogy milyen mezőnyben kezdheti el az OB I-es pontvadászat alapszakaszát, valamint a Magyar Kupa selejtező-csoportját a ZF-Eger férfi csapata.

Ezzel egy időben természetesen a női szakággal is foglalkoztak, így a Magyar Vízilabda Szövetség illetékesei rögtön kisorsolták az MK-csoportokat ennél a nemnél is. Merthogy a bajnokságban itt teljesen más lebonyolítás alapján versenyeznek majd az együttesek.

Kezdjük is elsőként az OB I-gyel, elvégre is ez a hosszabb ideig tartó, és mérvadóbb sorozat! A csütörtöki hírek szerint, tíz alakulat vesz majd részt az élvonalban, de szó van a horvát női válogatott elindításán is, erről azonban egyelőre konkrétumok még nincsenek.

Akár elindulnak a dalmátok, akár nem, a tavalyi viszonyokhoz képest máris változást jelent, hogy az akkori alapszakaszban mindössze nyolc együttes állt rajthoz. Ehhez képest idén két gárdával gyarapodik a mezőny, az előző évben a mezőnyhöz csak az alsóházban csatlakozó UVSE II. mellett ugyanis teljesen új csapatként, az FTC is ott lesz a rajtnál. Nem is akármilyen kerettel, a hírek szerint, jelenlegi és korábbi válogatottak sora érkezik az előzetesen máris dobogóesélyesnek tartott zöld-fehérekhez.

Tíz együttes tehát, amelyekre vonatkozóan a lebonyolítást illetően annyi változásról kell még beszámolnunk, hogy az alapszakaszban nem csak oda, de visszavágókat is játszanak egymással. A tavalyi hét meccs helyett ezzel csapatonként máris tizennyolc összecsapást ad a bajnokság első periódusa, és csak ezt követően válik ketté a mezőny. Az első hat a felső-, a hátrébb végzettek pedig az alsóházban folytatják a küzdelmeket. Az OB I-ről egyelőre ennyit, lévén, hogy az alapszakasz majdani zárásáig még elég sok idő hátra van, arról nem is beszélve, hogy pontos menetrendről továbbra sincs hír.

Ezzel a lendülettel ugorjunk is vissza a Magyar Kupához, ahol viszont érdemi sorsolás is történt a tegnapi napon. Az első osztályban résztvevő tíz csapat két csoportba került. Habár az elmúlt évek erőviszonyai óva intenek minket a túlzott elbizakodottságtól, mégis, Horváth Annáék olyan ötösbe kerültek, amelyben előreláthatóan ki lehet harcolni a továbbjutást.

A szentesi kvalifikáció egyértelmű favoritja a BVSC lesz, utána viszont akár komoly körbeverések is lehetnek. Nem tudjuk egyelőre, hogy milyen játékerőt képvisel majd a Szentes és a Szeged, miután a nyáron több kulcsember is távozott mindkét keretből. A Tatabánya idei felállásáról sincs még pontos információnk, mégis bizakodhatunk, hogy ott lesznek a lányok a továbbjutó első négy hely valamelyikén, hiszen tavasszal már magabiztos sárga-kék diadalok születtek. – Én is pontosan ezt néztem a sorsolásnál, mármint, hogy tovább kell jutni – fogalmazta meg véleményét portálunknak a ZF-Eger vezetőedzője, Biros Péter.

– Addig persze még nagyon sok idő van, hiszen, ha jól tudom, valamikor novemberben rendezik a kupaselejtezőket, de elsőre tényleg nem tűnik rossznak a dolog. Mondanom sem kell, jó dolog volna a továbbjutás, de majd meglátjuk, hogy mi lesz. Elsőre most mégsem erre kell koncentrálni, hanem a bajnokságra, ami október 14-én startol, viszont, amiért még sorsolás nincs, nem tudjuk, hogy kikkel kezdünk, és hát egyáltalán nem mindegy, hogy UVSE, vagy Honvéd kaliberű ellenfelek jönnek elsőre. Az elején egyébként elég sűrű lesz a program, mert heti két meccs szerepel majd a programban, de igyekszünk helytállni.

Október közepéig akárhogy is számoljuk, még több mint másfél hónap hátra van, szóval bőven lesz idejük tovább erősödniük a keret tagjainak. Apropó erősödés! A lányok vasárnap Horvátországba utaznak, ahol közösen edzőtáboroznak a horvát válogatottal, egészen jövő szombatig.


 

A 2017/2018-as női OB I-es bajnokság mezőnye:

FTC, Szentes, Szeged, ZF-Eger, Honvéd, BVSC, UVSE, Tatabánya, UVSE-Margitsziget, Dunaújváros.

 

A női Magyar Kupa csoportbeosztása:

A-csoport (Szentes):
BVSC, Szeged, Szentes, Tatabánya, ZF-Eger

B-csoport (Budapest):
UVSE, Dunaújváros, FTC, UVSE-Margitsziget, Honvéd

 

(FOTO: Szántó György, archív)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez