OSC, Miskolc, Szeged, Honvéd, Pécs, Tatabánya, Szentes

Kiegészülve a ZF-Eger férfi csapatával alkotják majd a 2017/2018-as OB I-es bajnokság alapszakaszának B-csoportját.


 

Amióta kiderült, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) illetékes testülete augusztus 24-én sorsolja ki a 2017/2018-as szezonra vonatkozó alapszakasz-csoportokat a férfi OB I-ben, azóta mindenki tűkön ült, és várta ezt a napot.

Nem hiába, hiszen a magyar pontvadászat őszi mérkőzéseinek riválisai most derültek ki a ZF-Eger férfi együttese számára. A sorsolást az előző évhez hasonlóan, most is úgy tartották, hogy a tavalyi rájátszás helyosztós párait külön kalapokba helyezték, és így sorsoltak ki két nyolcfős csoportot.

Egy dolog emiatt már az egész procedúra előtt világossá válhatott, az alapszakaszban biztosan nem találkozik egymással a két finalista, a bajnok Szolnok, valamint az Eger. Ami pedig a sorsolás eredményét illeti, papíron a legnehezebb rivális a tavalyi bronzérmes OSC gárdája lesz, de a sárga-kékek nyolcasában szerepel majd az ötödik Miskolc, a megfiatalított Szeged, Honvéd kettős, a Pécs, a Tatabánya, valamint a Szentes.

A B-csoport mellett az A-jelűbe került a címvédő Dózsa, a bivalyerős kerettel készülő FTC, a BVSC, a Vasas, a Kaposvár, a Debrecen, az UVSE, illetve a másodosztályt megnyerő AVUS Szombathely. Ami még fontos, hogy a bajnokság hivatalosan október 4-én startol, és a tervek szerint, szerda-szombat ritmusban zajlik majd, a pontos menetrendre ugyanakkor még várni kell.

A szokásoknak megfelelően, nem csak az OB I-re, hanem a Magyar Kupára is sorsoltak az MVLSZ illetékesei. Ezek alapján nem sok változás történt az elmúlt évekhez képest, hiszen ezúttal is Miskolc rendezi a mieink selejtező-csoportját.

Az MK-sorozat jelenti ráadásul idén az első megmérettetést (és ne felejtsük, hogy a bajnoki rajtig még hátra lesz a szeptember 29-től három napig át tartó Bajnokok Ligája második kvalifikációs kör), ugyanis ezt a szeptember 23-24-ig hétvégén bonyolítják le. A házigazdán, és a mieinknek kívül a Tatabánya, a Pécs, és az AVUS Szombathely csapatai versenghetnek a negyeddöntőt jelentő két továbbjutó helyért.

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez