Az új szezonra várva…

A vízilabda ünnepévé is nyilváníthatnánk 2017 nyarát. Megmutattuk a világnak, hogy szerte e hazában mennyire szeretik ezt a sportágat. A profik világbajnokságán olyan érdeklődés mutatkozott szinte valamennyi mérkőzés iránt, amire nem találtak szavakat az értékelés során, a sportág nemzetközi irányítói. Annyian szurkoltak a szigeten ezalatt a két hét alatt, mint gyengécske focicsapatainknak egy egész szezonban. Ha pedig ötször akkora befogadóképességű lenne a vízilabda szentélyének minősített jó öreg Hajós Alfréd Uszoda, akkor is gond nélkül megtelik a lelátó, a magyar meccseken legalábbis biztosan. Aztán következett a Masters VB, amikor is szintén óriási igény mutatkozott a jegyek iránt, mert mindenki látni szerette volna valamikori kedvenceit. Legyen szó akár az olimpiai bajnokok csapatában, vagy egyéb más együttesekben vízbe szállókról.

Ünnep volt a javából minden mérkőzés. Azzá tették a szurkolók, a sportágért rajongók, s azzá tették természetesen a főszereplők, maguk a játékosok. Az ünnepek után azonban jönnek a dolgos hétköznapok. Mintha kielégítetlen vágyak kerülnének a felszínre. Sokan érdeklődnek mikor kezdődik a bajnokság, mikor lesz már végre együtt a csapat, hogy akár csak egy sima hétköznapi edzésre be lehessen lesni, hogy mindenki rendben van-e, vagy éppen hogyan mozognak az új fiúk.


Lassan csordogálnak az információk a szövetségből. Kész az új szezon versenykiírása, ami megegyezik az előző szezonéval. Tudjuk már, hogy az első bajnoki mérkőzésre október 4-én kerül sor. Ugyanúgy, mint eddig, lesz alap-, és középszakasz, majd ezt követik a végső helyezéseket eldöntő rájátszások. Maga a szezon azonban már szeptember 23-án megkezdődik, méghozzá a Magyar Kupa indításával. Igaz, a részletek még váratnak magukra. Nincs meg a bajnokság kétcsoportos besorolása, annyit azonban tudhatunk, hogy az elmúlt kiírás döntőseihez sorsolják majd a többi csapatot, tehát az alapszakaszban nem rendeznek Eger – Szolnok meccset. Nem került még nyilvánosságra az sem, hogy lesz, vagy sem külföldiek játékjogának korlátozása, s egyáltalán ki számít külföldinek, azaz mi van a kettős állampolgárokkal. Várjuk hát a versenyszabályzatot, ami sok érdemi részletet tisztázni hivatott. Persze addig még meg kell választani a különböző bizottságok elnökeit, akik nyilván kimondják majd a végleges meghatározásokat.

Vannak csapatok, ahol érdemi munkára lehetőség van, akik már megkezdték a felkészülést az új szezonra, akik az ünnepek után belevágtak a dolgos hétköznapokba. Nyilván azokról az együttesekről van szó elsősorban, ahol nincs, vagy kevés a válogatott játékos. A ZF-Egerben valamilyen szinten mindenki az. Még csak a napokban utazott el az Univerziádéra Kovács Gergő, Angyal Dani, valamint Lőrincz Bálint. Nemrég ért véget az U20-as VB, ahol Biros Barna sajnálatos sérülése miatt, „csak” Csiszár Boldizsár képviselhette klubunkat. A többiek pedig még pihenhetnek pár napot, mert aztán augusztus 28-án, Egerben is kezdetét veszi a munka, a felkészülés az újabb klubszezonra.

Mérkőzésből nem lesz hiány! Miután nincs szabadkártyánk, több selejtezőt kell játszanunk a Bajnokok Ligája csoportköre előtt. Azt is kalkulálni kell, hogy a csoportkörökben megemelték a létszámot, s a minden bizonnyal sikerrel vett selejtezőket követően, már ott is több meccs vár ránk. Aztán a válogatott programja is sűrűsödik, amelynek részleteibe ezúttal már csak azért sem mennénk bele, mert még itt sem minden tisztázott.

Csak a várakozás felfokozott, mert szerte e hazában imádják ezt a sportágat. Ezúton is üzenjük a drukkereinknek, hogy a ZF-Eger Szurkolói Klub-tagsági kártya már megvásárolható az Egri Vízilabda Klub titkárságán, amiről tudjuk, számtalan előnnyel jár. Új szezon! Új remények! Bár kicsit közhelyes a megállapítás, de az új szezonra várva, már izgalmakkal teli, felfokozott a hangulat. Hamarosan itt a nagy találkozás, hiszen az „eseménytelen” napok most már gyorsan véget érnek…

 

(FOTO: Fehér Kálmán, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez