Egri Masters világbajnokok

A klubunk kötelékébe tartozók közül többen is ünnepelhettek friss VB-aranyérmet.


 

A hatalmas nemzetközi sikert hozó budapesti Vizes Világbajnokság után, immáron a Master VB mezőnye vehette át a magyar főváros fantasztikus létesítményeit, és bár a tét itt nem volt akkora, mint a júliusi eseményen, azért itt sem akármilyen közönségsiker született.

Ki ne tudná, természetesen a Millenium névre keresztelt vízilabda csapatról van szó, amelynek tagjait az egymás után három olimpiát nyerő válogatott tagjai adták. Ez az együttes a +40-es kategóriában indult el, dr. Kemény Dénes korábbi szövetségi-kapitány irányítása alatt, a keret tagjai között pedig megtalálhattuk a háromszoros ötkarikás bajnokot, a manapság a ZF-Eger női gárdáját trenírozó Biros Pétert is.

A Hajós-uszoda gyakorlatilag ott folytatta, ahol a felnőtt VB végén abbahagyta, a korábbi nagy kedvencek mérkőzéseit rendre telt ház, vagyis 4.800 néző előtt rendezték meg. Ami pedig az eredményeket illeti, gyakorlatilag egy pillanatig sem lehetett kérdés, hogy ebben a korcsoportban ki lesz a világbajnok, ugyanis a Millenium minden meccsét imponáló, komoly különbséggel nyerte meg, az orosz Szentpétervár elleni aranycsatát 16-3-ra.

Biros Péteréken kívül természetesen illik megemlékezni a +35-ösöknél elinduló Bull’s Blood elnevezésű, egri érdekeltségű együttesről, amelyben többek között Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető-elnöke is helyet kapott. Ennek a társaságnak is volt már előélete, hiszen ért már el Masters-versenyen komoly eredményt. A fináléig száz százalékosan menetelő együttes a döntőben egy szintén veretlen gárdával, egészen pontosan egy szintén egri csapattal, az ESE-vel csapott össze, ahol ugyanakkor 14-6-os „bikavér”-siker született.

 

(FOTO: Fehér Kálmán, waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez