Negyedik hely az U20-as VB-n

A legjobb négy között már nem sikerült mérkőzést nyerniük Csiszár Boldizsáréknak.


 

Legutóbb arról számoltunk be a Belgrádban esedékes U20-as fiú világbajnokság kapcsán, hogy minden a legnagyobb rendben, négyből négy mérkőzést nyert meg a magyar válogatott. Akkor még nem tudtuk, de a csoportgyőzelmet követően, Montenegró következett a legjobb nyolc között.

Idővel az is kiderült, hogy a negyeddöntő jelentette a VB utolsó olyan összecsapását, ahol győzelemnek örülhettünk, a 12-8-as sikerrel pedig, nem mellékesen be is verekedték magukat a négy közé Horkai György szövetségi-edző tanítványai. A hétvége ugyanakkor már nem alakult ilyen szépen, két vereség következett.

Az elődöntőben egy meglehetősen kevés gólos meccsen, 6-4-es horvát győzelem született, ami így a bronzmérkőzést jelentette a mieinknek. Itt sem várt könnyű ellenfél a társaságra, hiszen a másik elődöntőben a görögöktől kikapó, házigazda Szerbiával szemben kellett volna megszerezni az érmet.

A bronz medál elhódítására ugyan volt esély, de a nagyon szoros ütközetet végül a hazaiak nyerték meg 12-11-re. A magyar válogatott ezzel a negyedik helyen zárta a világbajnokságot. Az elért eredményhez természetesen mi is gratulálunk, különösen a ZF-Eger hálóőrének, Csiszár Boldizsárnak.


 

A fiú U20-as világbajnokság végeredménye:

1. Görögország, 2. Horvátország, 3. Szerbia, 4. Magyarország, 5. Montenegró, 6. Spanyolország, 7. Olaszország, 8. Egyesült Államok.

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez