A lányok már elkezdték

Tóth Csenge és a visszatérő Somhegyi Noémi leigazolása mellett Szilágyi Péter is tagja már a ZF-Eger (még nem teljes) női csapatának.


 

Régóta nem foglalkoztunk már úgy istenigazából a ZF-Eger női együttesével, de a nyár már csak ilyen. Az uborkaszezonban sokkal kevesebb hír érkezik a klubcsapatokról, érhetően, ilyenkor ugyanis minden a válogatottakról szól.

Szépen lassan azonban mindenhol elindul a felkészülés a 2017/2018-as szezonra, esetünkben pedig már az utóbbi kifejezés a használatos. Egészen pontosan hétfő reggel indult a közös munka, a Bitskey-uszoda éves takarítása miatt, az Egri Termálfürdő hetes medencéjében, ahol egyelőre a labda sokadrangú dolog, leginkább úszás szerepel a programban.

– Hétfőn kezdtünk, egyelőre napi egy foglalkozással, ami egyfajta rávezetés az előttünk álló feladatokra, és kicsit idézőjelben ismerkedés egymással – fogalmazott honlapunknak Biros Péter, a ZF-Eger női csapatának vezetőedzője.

– A jövő héttől természetesen már felgyorsulnak az események, és jóval nagyobb terhelést kapnak a lányok, hiszen átváltunk a napi két edzésre. Ezen a héten egyébiránt egy német csapat is Egerben edzőtáborozik, amellyel három közös kétkapunk lesz. Megmondom őszintén, nem igazán szeretem, amikor még nincs meg a fizikai háttér és már edzőmérkőzésen szerepelünk, jobb lett volna, ha később adódik ilyen lehetőség, mindenesetre a monotonitás megtörése szempontjából biztosan hasznos gyakorlások lesznek. Ami a felkészülés további részét illeti, egyelőre nyitott kérdés, hogy el tudunk-e menni edzőtáborozni. Mondanom sem kell, nagyon szeretnénk, meglátjuk, milyen lehetőségeink lesznek.

Nagyjából így néz ki a felkészülés menete, a bajnoki rajtról ugyanakkor egyelőre még nem tudunk pontos információt adni. Ha minden igaz, akkor hasonlóan az elmúlt évekhez, most is október első fele lehet a szezonkezdet ideje, de ennél több részlettel tényleg nem rendelkezünk.

Ennél azonban most sokkal lényegesebb dolog, hogy pontosan milyen kerettel vághat neki az új idénynek a társaság. A zuhanyhíradós hírekben bizonyára sokan sok mindent hallottak, most azonban végre eljött az idő, kiderül, kik távoztak és érkeztek az egriekhez. – Kezdem akkor azokkal, akikre már nem számíthatunk – tért rá rögtön a tárgyra a második edzői évét elkezdő szakember.

– Rebecca Parkes az UVSE-hez szerződött, rajta kívül pedig Tóth Johanna visszatért Romániába, míg Papp Médea a Honvédhoz. A három felsorolt játékoson kívül van még két személy, a Jenes Janka, Feketéné Szűcs Krisztina kettős ugyanakkor nem eligazolt, csupán befejezte pályafutását. Érkezőként egyelőre két pólóst tudok bejelenteni, a Dunaújvárosból Egerbe visszatérő Somhegyi Noémit, valamint a Szentesről elcsábított Tóth Csengét. Egy harmadik lány is jó eséllyel nálunk folytatja majd, mint ahogyan az sincs kizárva, hogy külföldről is érkezik erősítés, ezek azonban egyelőre nem konkrét dolgok, ezért többet nem is kívánok erről mondani.

Az érkezők listája tehát még gyarapodhat, akik viszont már biztosan itt folytatják pályafutásukat, bizonyosan erősítést jelentenek. A center Somhegyi Noémi nagy visszatérőnek nevezhető, hiszen az egri női aranykorszak során, korábban négy évig szerepelt az együttesben, és alapembere volt a két bajnoki címet, egy Magyar Kupa-győzelmet, valamint Bajnokok Kupája negyedik helyet szerző gárdának. Tóth Csenge ezzel szemben még igazán fiatalnak nevezhető játékos, a bekk pozícióban bevethető pólós tehetségéről pedig sok mindent elárul, hogy jelenleg is tagja a magyar leány junior válogatott bő keretének.

Változás még ezen túl is fellelhető a ZF-Eger jövő évi keretében, pontosabban a szakmai stáb összetételében, azok után ugyanis, hogy tavaly Biros Péter segítőjeként a klub korábbi sikeredzője, Kelemen Attila nevét fedezhettük fel, a nyártól már a múltban magyar felnőtt szövetségi-kapitányként is dolgozó Szilágyi Péter tölti be a másodedzői pozíciót.

– Valóban így lesz, sőt, már el is kezdtük a közös munkát, aminek milyenségéről ugyanakkor sok mindent még nem igazán lehet leszűrni – utalt a váltásra és a nyári alapozás elkezdésére Biros Péter.

– Meglátjuk, hogy milyen lesz. Előbb-utóbb biztosan megtudjuk majd egymás rigolyáit, előnyeit, de ez mindenhol így van. „Szilassal” régóta ismerjük már egymást a medence partjáról, a parton kialakult barátságot viszont ilyenkor ki kell zárni, hiszen elsősorban most az a feladatunk, hogy minél jobban együtt tudjunk dolgozni, aminek az eredményét a lányok előrelépésével lehet majd mérni. Változás még emellett, hogy nem csak a felnőtt együttesnél dolgozunk egymás mellett, hanem az ifjúsági csapatnál is, hamarosan meglátjuk milyen hatékonysággal.


 

A ZF-Eger női csapatának nyári játékosmozgása:

Távozott (5 fő):
Rebecca Parkes (UVSE), Tóth Johanna (Románia), Papp Médea (Honvéd), Jenes Janka, Szűcsné Fekete Krisztina (mindkettő abbahagyta).

Érkezett (2 fő?):
Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Tóth Csenge (Szentes).

 

(FOTO: Szántó György, archív)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez