Első meccsélmény az U9-es Habawabán

A korábban még tétmérkőzésen soha nem szereplő csapatunk Rostás Andrea vezetésével vett részt a híres utánpótlás tornán.


 

Folytatva a megkezdett sorozatot, ezúttal a ZF-Eger U9-es csapatának olaszországi kalandjairól számolunk be, már ami a HabaWaba idei versenyét illeti. Rostás Andrea edző tanítványai tizenkét játékossal vágtak neki a küzdelmeknek, a mezőny további huszonegy gárdája ellen.

– Összesen huszonkettő csapat nevezett ebben a korosztályban, ezek az együttesek pedig hét országból jöttek össze – fogalmazott Rostás Andrea. – Az utunk az U11-es társasággal hasonlóan alakult, hiszen együtt, közösen vágtunk neki az olaszországi távnak, a helyszín elfoglalásában pedig sok segítséget nyújtott nekünk Bárány Attila és Gyulavári Zoltán.

A torna első napján aztán már el is kezdtük a csatározást. Az eleje meglehetősen nehezen és döcögősen indult, nem állt össze a játék, de szerencsére mérkőzésről mérkőzésre, fokozatosan javultunk. Délelőtt egy olasz csapattal játszottunk a Swim Academyvel. Számunkra ez egy bemelegítő találkozó volt, amikor még sem támadásban, sem védekezésben nem voltunk ráhangolódva a tornára. Délutánra megjött a várva várt meccshangulat. A gyerekek nagy küzdelemben 5-4-es győzelmet arattak az olasz Sportiva Sturla csapata felett. A következő napon a görög Patrac NC Diastól szenvedtünk vereséget, amely együttes tagjai később a torna ezüstérmeit vehették át. A mérkőzésen mindenki a legjobb tudása szerint játszott és a vereség ellenére tovább meneteltünk. Következett a torna harmadik napja, számunkra az olasz ASD Andrea Doriával szemben, akiktől csak egy góllal kaptunk ki. Ezt követően ismét két olasz ellenfél jött szembe velünk, aminek mérlege egy győzelem a Pallanuoto Salerno, valamint egy vereség az I Leoncini Della Roma Vis Nova ellen. Ezek után a Team Azur Entente ASM-ONN ellenében ismét vereséget szenvedtünk, de ennek ellenére bejutottunk az ezüst ágra, ahol egy, az Antares Latina-Aquademia Velletrivel szemben elveszített találkozóval, a tornát végül a tizenhatodik helyen zártuk.

A saját mérkőzéseinken kívül, amikor csak tudtunk, szurkoltunk az U11-es csapatunknak is, de jutott idő a tengerben megmártózni, strandolni, és még maradt lehetőségünk kipróbálni az Aqau Parkot is. A hangulat is egyedülálló volt, mert minden összecsapásunkat hatalmas szurkolótábor előtt játszhattuk, ami nagyon sok erőt adott a további mérkőzésekhez.

Ez a kis csapat a bajnokságban még nem játszott, ők azért jöttek, hogy élményeket és tapasztalatot szerezzenek. Kiváló lehetőség volt ez a számukra, kipróbálhatták magukat ismeretlen helyszínen és körülmények között. Ízelítőt kaphattak más nemzetek vízilabdájából, ami nagy hasznukra válhat a jövőben a felkészülés szempontjából. Mindenki lehetőséget kapott és rengeteg mérkőzést játszott. Végig teljes szívvel-lélekkel küzdöttek a gyerekek, tisztességesen helytálltak, csapattá formálódtak. Nekik ez hatalmas eredmény és én büszke vagyok rájuk. Ezalatt az egy hét alatt az edzői munkámat a kis padon Sík Bence szakmai tanácsaival, Gyulavári Zoltán és Szilágyi Péter segítette. Ezúttal is köszönöm nekik a rengeteg támogatást.


 

Eredmények:

HabaWaba 2017, U9, csoportkör
ZF-Eger – Swim Academy 2-2
Sportiva Sturla – ZF-Eger 4-5
ZF-Eger – Patrac NC Dias 2-10
ASD Andrea Doria – ZF-Eger 5-4
Pallanuoto Salerno – ZF-Eger 4-5
ZF-Eger – I Leoncini Della Roma Vis Nova 3-6
ZF-Eger – Team Azur Entente ASM-ONN 0-5

Ezüst ág:
Antares Latina-Aquademia Velletri – ZF-Eger 5-0

 

A ZF-Eger U9-es HabaWaba csapata:

Lukács Dénes, Zölde Zorka, Szaniszló Zétény, Moldisz Milán László, Darvas Zalán, Juhász Máté, Bárány Botond Attila, Balog Ábel, Kvaszinger Jenő, Bóta Csongor, Korózs Balázs, Csufor Tamás. Edző: Rostás Andrea.

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez