A nőknél is lesz egri Taipeiben

Kihirdették az augusztus közepén kezdődő Univerziádé magyar női vízilabda válogatott keretét, amiben Rebecca Parkes is helyet kapott.


 

A napokban, amikor vízilabdáról esik szó, érthetően szinte mindenki a budapesti világbajnokságról beszél, holott a nyár második felében lesz még egy olyan esemény, ami felkeltheti majd a figyelmet.

Nevezetesen a Taipeiben esedékes Univerziádéra gondolunk, amely augusztusban kezdődik majd. Nos, a napokban ennél a csapatnál is megtörtént a kerethirdetés, a tizenhárom megnevezett játékos között pedig helyet kapott a ZF-Eger-EKE új-zélandi származású centere, Rebecca Parkes is.

Ehhez a témához kapcsolódó hír még, hogy bár korábban nem szerepelt Angyal Dániel neve a férfi keretben, de utólag az egriek bekkjét is nevezte a magyar szakvezetés, ezért az erősebbik nemnél három sárga-kék pólós (Angyal Danin kívül Lőrincz Bálint, és Kovács Gergő) képviselheti a hevesi megyeszékhelyet az egyetemisták nagy világjátékán.


 

A magyar női Univerziádé-keret:

Bolonyai Flóra (BVSC), Kiss Alexandra (Dunaújváros) – kapusok, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Szilágyi Dorottya, Vályi Fanni, Ziegler Diána (mind Dunaújváros), Kövesdi Vivien (UVSE), Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna (mindkettő BVSC), Rebecca Parkes (ZF-Eger-EKE) – mezőnyjátékosok.

 

(FOTO: waterpolo.hu)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez