Csak egy vereség, de a legrosszabbkor

Az U11-es HabaWaba csapatunk tíz mérkőzéséből emellett nyolcat megnyert, egyszer döntetlent ért el, annak az egyetlen kapitulációnak viszont komoly ára volt.


 

Ahogyan arról a közelmúltban beszámoltunk, az Egri Vízilabda Klub idén is minden korosztályban képviselte magát a rangos olaszországi utánpótlás fesztiválon, a HabaWabán. Az U13-as csapatunk harmadik helyéről korábban már részletesen tudósítottunk, most pedig az eggyel fiatalabbak következnek.

– Elég nagyszabásúra sikeredett a mi korosztályunk tornája, mert összesen 14 országból 132 együttes érkezett, ami 1529 játékos szereplését jelentette a hat nap alatt lejátszott 631 hivatalos meccsen – mesélt a történtekről Szilágyi Péter, a ZF-Eger U11-es garnitúrájának edzője.

– Az egri klubot tizenkét játékossal és két trénerrel, jómagammal és Gyulavári Zoltánnal képviseltük. Ami az utunkat illeti, június 25-én reggel öt órakor indultunk és körülbelül egy félnapos utazás után érkeztünk meg a verseny helyszínére. Szerencsére Gyulavári Zoltán és Bárány Attila már átvette az akkreditációs kártyákat és az ajándékcsomagok nagy részét, így viszonylag gyorsan elfoglaltuk a szállásunkat és mehettünk vacsorázni. Ahhoz képest, hogy Olaszországban voltunk egy olyan helyszínen, ahol több mint 1500 gyerek rohangált össze-vissza, azt kell mondanom, hogy a várakozásaimnál sokkal zökkenőmentesebben ment a megérkezés.

A csoportmérkőzéseinket június 26-án kezdtük el. Hogy sorba vegyük egyesével mind, elsőként a Lugano PN-nel játszottunk, amely találkozó elég nehézkesen indult, de a második félidőben már belőttük a helyzeteinket és könnyedén győztünk Lugosi Csongor nélkül is. A Caimani Imperiát hét góllal vertük, mindenki játszott, ezért örültek a gyerekek. A Famila Muri Antichi ellenében ugyanakkor már egy nagyon nehéz győzelem következett, mivel sok helyzetünk, közte büntető is maradt ki. Az RN Florentia előző napi eredményeit látva, erősebb ellenfélre számítottam. A csapat egésze nagyon szépen, fegyelmezetten játszott. Öröm volt nézni a srácokat. Az Academy Rapalloval aztán megint egy sima ütközet jött, a csoportunk leggyengébb csapatát könnyedén győztük le. Az Akrosport Roma PN-nél is sokkal jobbak voltunk. Minden játékos hozzá tett a sikerhez és így csoportelsőként jutottunk a hatvannégyes főtáblára.

Ezek után két összecsapás következett, elsőként a San Giljan ASC ellen. Igazából itt úgy nyertünk két találattal, hogy már 5-0-ra is vezettünk, de a 12-2-es kiállítási arány mellett a második félidőben feljött az ellenfél. Ennek ellenére egy percig sem volt vitás, melyik a jobb csapat. A Posillipo Caimanival szemben egyértelműen a legnehezebb csoportmeccsünket játszottuk, és itt már nem tudta vállalni a játékot Ponyi András, akinek kisebb sérülés jött közbe. Rajta kívül Rónai Patrik sem tudott vízbe ugrani már a második félidőben, így nem is csoda, hogy nem tudtunk nyerni. Ennek a döntetlennek köszönhetően ráadásul a nehezebb ágra kerültünk a középdöntős csoport második helyezettjeként. Ezzel pedig sajnos komoly árat is fizettünk, mint az utólag kiderült. Habár az Avengers ellen még sikerült összeszedett, viszonylag fegyelmezett játékot nyújtani és ezzel bejutni a legjobb harminckettő közé, de a torna egyetlen vereségét csak ezek után könyveltük el, mondhatni a lehető legrosszabbkor. A Noutatori Genovesi Azzuri ellen a meghatározó játékosaink tudásuk alatt teljesítettek. Elkerülhető gólokat kaptunk egyéni hibákból, támadásban pedig sorozatban hagytuk ki a legjobb helyzeteket, köztük két büntetőt is.

Fájó dolog így kiesni, mert összességében nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és mindössze egyetlen vereséggel zárult számunkra az egy hetes megmérettetés. Miután a torna érdemi része véget ért, természetesen végigszurkoltuk az U9-es csapatunk meccseit is, de volt időnk többször is strandolni a tengerparton és el tudtunk tölteni egy órát a vízicsúszdás Aqua Parkban is.


 

Eredmények:

HabaWaba 2017, U11, csoportkör
ZF-Eger – Lugano PN 10-3
Caimani Imperia – ZF-Eger 3-10
ZF-Eger – Famila Muri Antichi 3-2
ZF-Eger – Academy Rapallo 17-2
Akrosport Roma PN – ZF-Eger 1-14

Középdöntős csoportkör:
San Giljan ASC – ZF-Eger 3-5
ZF-Eger – Posillipo Caimani 4-4

Mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért:
Avengers – ZF-Eger 2-6

Mérkőzés a legjobb 16 közé jutásért:
Noutatori Genovesi Azzuri – ZF-Eger 4-2

 

A ZF-Eger U11-es HabaWaba-csapata:

Zelei Dávid, Rónai Patrik, Kárpáti Krisztina, Szőke Damján, Tomozi Kálmán, Ficzere Olivér, Ponyi András, Lugosi Csongor, Kovács Léna, Girhiny Zoltán, Titz Levente, Papp Péter. Edzők: Szilágyi Péter, Gyulavári Zoltán.

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez