Dobogó Olaszországban

Remek eredményt, sőt, kis híján még komolyabbat ért el a HabaWaba nemzetközi utánpótlás tornán Holló Tivadar U13-as csapata.


 

Hogyha június, akkor HabaWaba. Elég kevés olyan vízilabdabarát létezik már Európa szerte, aki ne tudná, hogy mi is ez a rendezvény. Az immáron évek óta, hagyományosan az esztendő ezen periódusában rendezendő, rangos utánpótlás eseményen ezúttal is megmérette, megméreti magát az Egri Vízilabda Klub. Az is kiemelendő, hogy a résztvevő nemzetek együttesei közül, az egri küldöttség minden korosztályban elindult a viadalon.

A 2004-es és fiatalabb születésűekből álló ZF-Eger U13-as alakulata ezúttal is Holló Tivadar irányítása alatt vághatott neki az olasz útnak és az őket ott váró kihívásnak. Idén ebben a korosztályban kevesebb csapat nevezett, de a magyar együttesek közül a legerősebbek ott voltak a mezőnyben, így nehéz tornára lehetett számítani.

Mégis, sárga-kék részről minden eddiginél szebb eredménnyel zárult a viadal, de erről inkább beszéljen már maga, a társaság trénere. – Végre megvalósítottuk az álmunkat, érmet szereztünk a HabaWabán. – fejtette ki örömét Holló Tivadar. 

– Sokat gondoltunk erre, és dolgoztunk is keményen ezért az eredményért. Két évvel ezelőtt is közel jártunk, hogy az U11-es tornán ide kerüljünk, akkor azonban nem sikerült. A csoportmeccseinket magabiztosan hoztuk, hatból hatos mérleggel. Itt szerepelt a Marseille csapata, amely még korábban a tizenegy évesek mezőnyében érmes volt, most mégis sima győzelmet tudtunk aratni. Egyedül a Szegeddel szembeni 5-0-ás vezetés után volt egy kis megtorpanásunk, de még így is meglett a csoportelsőség, amivel a legjobb nyolc közé jutottunk.

A következő ellenfelünket a Kecskemét jelentette, akikről annyit kell tudni, hogy a Budapest Bajnokság harmadik helyén zártak. Tavaly ők nyerték a Halassy Kupát, ahol szinte átgázoltak rajtunk, most viszont nem így történt, és egy 8-6-os diadallal máris bent voltunk az elődöntőben. Nagy mérkőzés volt ez, amelyen lerohantuk őket. Gyorsak voltunk, jól védekeztünk, sikerült tartani a megszerzett két-háromgólos előnyünket a mérkőzés végéig. Fontos és régóta várt lépés volt már ez számunkra a HabaWabán, de végre összejött és ott lehettünk a legjobbak között.

Persze, ennyivel nem elégedtünk meg, rögtön elhatároztuk, hogyha már eljutottunk idáig, akkor ne álljunk meg, legyünk döntősök és győzzük le a Fradit. A fővárosiak régi nagy riválisaink, a Budapest Bajnokságon elért második pozícióval pedig esélyesnek is számítottak, hiszen eddig mindig ők győztek ellenünk. Az is kedvezett nekik, hogy egy mérkőzéssel többet pihenhettek, mert itt már sorozatban jöttek a találkozók, ettől függetlenül sikerült felnőnünk a feladathoz. A kezdeti 0-2-ről fordítottunk 3-2-re, és így jött az utolsó negyed. 3-3, majd 4-3 ide Tymcyna Máté góljával. Közel volt az újabb találatunk is, ehelyett a vége előtt nem sokkal egy véleményes kiállítást kaptunk, amiből összejött a ferencvárosi egyenlítés. Az utolsó támadásból Tymcyna Máté csavarjával még megszerezhettük volna a győzelmet, de a próbálkozás a kapus vállát találta el. Szerintem picit jobbak voltunk, sőt, végig vezettünk is ellenük, de aztán jöttek a büntetők. Ilyen helyzetben még nem voltak ezek a fiúk, de én sem, hogy egy kupadöntőbe jutás így dőljön el. A párharc mindenesetre úgy alakult, hogy az öt-öt pár utolsó lövésénél, amennyiben belőjük, akkor vége a meccsnek és döntőben vagyunk. Sajnos mégis kimaradt az ötméteres, a Fradi pedig a végén kiénekelte a szánkból a sajtot. Mondanom sem kell, nagyon szomorúak voltunk, potyogtak is a könnyek. Egy ilyen mérkőzés után nagyon nehéz sok mindent mondani, én is csak azt tudom, hogy mindig a rendes játékidőben kell dönteni, nem szabad az ötméteresekre bízni.

Mégis azt mondom utólag, hogy a kiharcolt harmadik helyezésünkért és a mutatott játékunkért nagyon sok dicséretet kaptunk mindenkitől. Egyértelműen nagyon sokat fejlődtek a gyerekek, és kijelenthető, felzárkóztunk a korosztály élcsapataihoz országos szinten is. Igaz, eddig is ott voltunk, de a budapestiek egy kicsit előrébb jártak. Most már ott vagyunk mi is, ahol ők. A védekezésünk most kezd beérni, támadásban pedig fekszik nekünk a gyors, sokmozgásos játék. Persze, még nagyon sok fejlődési lehetőség áll előttünk. Végezetül megint csak hangsúlyoznám, hogy hatalmas gratuláció a fiúknak, mert igazi csapatot alkotnak, és jól egészítik ki egymást. Bátran mondhatom, hogy sokra hívatott ez a korosztály. Szerencsére a mérkőzések között, után jutott idő egy kis lazításra is, és ezt is kihasználtuk. Fagyi tengerpart, és minden, ami ezzel jár, vagyis tényleg felejthetetlen volt számunkra az idei HabaWaba.


 

Eredmények:

HabaWaba 2017, U13, csoportkör
ZF-Eger – GKPW-59 29-2
CN Marseille – ZF-Eger 4-14
ZF-Eger – CA Pescara 14-3
Cabassi PN Carpi – ZF-Eger 4-13
Szegedi Vízipóló Suli – ZF-Eger 4-5
ZF-Eger – Rhone-Isere 25-0

Negyeddöntő:
Kecskeméti SI – ZF-Eger 6-8

Elődöntő:
FTC – ZF-Eger 8-7, b.u.

 

A ZF-Eger 2004-es, bronzérmes HabaWaba-csapata:

Bata Bence, Pogonyi Roland (kapusok), Biros Samu, Farsang Rajmund, Román Lázár, Krizsai Ádám, Krizsai Bence, Tymcyna Máté, Erdei Bence, Eördögh Döme, Domokos Dániel, Bajkó Adrián (mezőnyjátékosok), Holló Tivadar (edző).

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez