Nyári pihenő? Nem az egrieknek

Nagyon sokat kell még várni, hogy elinduljon a 2017/2018-as klubszezon, addig kicsit szemezgettünk, a ZF-Eger férfi csapatának játékosai számára hogyan telik a nyár.


 

Először is kezdjük azzal, augusztus legvégéig alig-alig láthatunk majd egri játékost a Dobó téren, vagy mondjuk a közelgő Bikavér Ünnepen. Elvétve talán, azt is legfeljebb hétvégenként, hiszen a nyár legtöbb idejét a nagy többség hazája valamely válogatottjánál tölti.

Nem véletlen a valamely válogatott kifejezés sem, hiszen csak a magyar színekben versenyzők öt fajta nemzeti együttesben is szerepelhetnek majd a nyár nagy világeseményein. Menjünk is sorban végig ezeken a csapatokon, no meg persze a ZF-Eger játékosain!

Ki ne tudná, hogy július 14-30-ig Budapest ad otthont a 2017-es Vizes Világbajnokságnak, amelynek vízilabda tornáját a Margitszigeten bonyolítják le. A magyar csapat jelenleg is a felkészülés közepén tart, a bő keretben pedig négy olyan személyt is megtalálunk, aki jövőre is sárga-kék színeket képvisel majd. Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián, és Hárai Balázs számára tehát továbbra is nagy kérdés, helyet tudnak-e követelni maguknak a tizenháromban. Itt jegyeznénk meg Erdélyi Balázst is, aki ugyebár nyártól már az OSC igazolt sportolója, de a válogatott behívót még egriként kapta meg.

Ugyancsak a budapesti VB-re készülnek még a további három nemzetből kikerülő játékosaink. Braniszlav Mitrovics és Sztrahinja Raszovics, valamint a távozó Milos Csuk a címvédő szerb, Uros Csucskovics a montenegrói, Angelosz Vlahopulosz pedig a görög gárdával éli mindennapjait jelen pillanatban is.

Sztrahinja Raszovicshoz még visszatérnénk egy másik világesemény erejéig, ugyanis a Barcelonetától érkező fiatal játékos nevét az augusztusi, Taipei-ben esedékes Univerziádéra utazó szerb válogatott keretében is megtalálhatjuk. És, ha már Univerziádé, a magyar csapatban Angyal Dániel, Kovács Gergő, illetve Lőrincz Bálint is ott lehet, utóbbi pólós ráadásul címvédőként.

A legfiatalabbak közül is megtaláljuk a különböző korosztályú utánpótlás válogatottakat. A napokban beszámoltunk már arról, hogy Biros Barnabás vállsérülésével kérdéssé vált a junior világbajnoki szereplése, ugyanakkor Csiszár Boldizsár révén találunk még egy egrit a bő keretben. És, ha már utánpótlás korúak, a még náluk is ifjabbak közül épp a hétvégén derült ki, hogy Melegh Milán neve is ott szerepel Horváth János ifjúsági Európa-bajnokságra készülő tizenkilenc fős listáján.

Egyetlen egy valakit hagytunk ki a felsorolásból, méghozzá Marko Avramovicsot, aki korábbi világbajnokként már egyik válogatott tagjának sem mondhatja magát. Ebből is látszik ugyanakkor, hogy fantasztikus kerete lesz a ZF-Egernek a következő évadban is, hiszen egy játékostól eltekintve, mindenki valamelyik válogatottnál tölti a nyarat.

Ami pedig a felkészülés kezdetét, és annak menetét illeti, a legtöbben augusztus 28-án jelentkeznek majd először egri tréningen, mert a felnőtt világbajnokság utáni pihenő ekkor ér véget. Az Univerziádén szereplők azonban csak szeptember 2-a után érnek haza, vagyis ők bizonyosan később csatlakoznak, mint ahogyan az utánpótlás világeseményre készülő fiatalok is. Mindezek tudatában, hogyha valakinek eddig nem esett volna, a vízilabda ezen a szinten igenis tizenkét hónapos sportág…

 

(FOTO: waterpolo.hu, waterpoloworld.com)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez