Szezonzáró a női utánpótlásban is

A fiúkhoz hasonlóan, a szebbik nem fiataljai közül is díjazták a szezon legjobbjait.


 

Mint arról korábban, a fiú utánpótlás csapatainak szezonzáró összejöveteléről beszámoltunk, az Egri Vízilabda Klubban az elmúlt évben kezdődött eme hagyományteremtő rendezvény. A hét elején a női utánpótlás együtteseink játékosai, edzői értékelték a mögöttük hagyott évadot.

Biros Péter, a ZF-Eger-EKE női csapatának vezetőedzője, a női szakág vezetője, kiemelte, hogy több szempontból sem volt könnyű az eltelt időszak. Egyrészről rendkívül sűrű volt a program, ami nem kis helytállást követelt a résztvevőktől, másrészről pedig egy új úton indult el az egri női vízilabda, amelyben nagy szerepet szántak az utánpótlásnak, a képzés megújításának. Mint mondta, a jövőben is minden korosztályban – akárcsak a felnőtteknél – előtérbe kerülnek azok a játékosok, akik itt sajátítják el a sportág alapjait. Példaként említette, hogy érdemes jól és sokat dolgozni az utánpótlás csapatokban, mert mint azt az elmúlt szezon példája is jól mutatja, adva van az előrelépés lehetősége.

Rüll Csaba és Nagy István edzők is szóltak a minden korosztályt képviselő jelenlévőkhöz. Mint elmondták, a “minden kezdet nehéz” elve itt is érvényesül. Viszont minden dicséret megilleti a lányokat, hogy a későbbiekben, vállalva a sok lemondással járó munkát, már jelentős, ugrásszerű fejlődés legyen tapasztalható nemcsak az edzéseken, hanem a különböző megmérettetéseket jelentő mérkőzéseken is. Köszönetet mondtak a szülőknek is, akik nagy segítséget jelentenek a napi munka során, ösztönzik a csüggedőket, biztatják, támogatják a játékosokat a minél gyorsabb fejlődés érdekében, olyan közös célok megvalósításában, mint a sport mellett a kiváló tanulmányi eredmények elérése.

A fiúkéhoz hasonlóan, ezúttal is az uszoda szomszédságában lévő Mélyvíz Étteremben megtartott rendezvényen egy jóízűen elfogyasztott közös vacsora alkalmával mód nyílt a szezon adta megannyi élmény felelevenítésére is. Természetesen a legkiemelkedőbbeket díjazták is. Bár az is elhangzott, hogy mindenki megérdemli az elismerést, s néhányuk kiemelése jelentette az edzők legnehezebb szezonzáró feladatát. Ennek értelmében a gyermek csapatból Kiss Abigél és Szabó Nikolett, a serdülők közül Kékesi Borbála, valamint Szilágyi Szabina, az ifjúsági gárdából pedig Molnár Daniella és Miklós Réka vehetett át különdíjat.

Leány utánpótlás-évzáró, 2017.06.13. (FOTO: Sulyok Erika)

Leány utánpótlás-évzáró, 2017.06.13. (FOTO: Sulyok Erika)

Biros Péter azzal zárta az összejövetelt, hogy mindenki használja ki jól azt a kevés pihenőidőt, ami a rendelkezésre áll, mert a következő szezon a mostaninál is nagyobb feladatok elé állítja majd őket. Erre pedig alaposan fel kell készülni,  már a nyári hónapokban.

 

(FOTO: Sulyok Erika)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez