Utánpótlás évzáró a Mélyvízben

Fiú csapataink legjobbjainak díjazása mellett a szezon értékelésére is sor került.


 

Egy évvel ezelőtt hagyományteremtő módon, a szezon befejezését követően azért jött össze az Egri Vízilabda Klub komplett utánpótlása, hogy összegezvén a szezont, jutalmazva legjobbakat, egy közös vacsora mellett záruljon le az éppen aktuális bajnoki évad.

Kerek egy esztendő elteltével, ezen hét elején a 2016/2017-es idény zárása is megtörtént, méghozzá a Mélyvíz Étteremben. A helyszín miatt ezúttal az a döntés született, hogy külön zárunk évet a fiú, és leány utánpótlásnál is, ezért első felvonásban előbbi nem képviselői jelentek meg az évzáró apropóján.

Legelsőként Dabrowski Norbert köszöntötte a népes gyermeksereget, majd néhány fontos dolgot osztott meg a „közönséggel”. A legkomolyabb üzenete talán annak volt, amikor a Bajnokok Ligája hatos döntője került szóba, kihangsúlyozva, hogy például egy Lőrincz Bálint, vagy Erdélyi Balázs is ugyanitt kezdte, ugyanezekkel az edzőkkel, és lám-lám, a Final Six-ben több ezer ember előtt vízilabdázhattak. El lehet ide jutni, sőt, Egerből ide reálisan is el lehet jutni. Ehhez azonban minden nap áldozatos és kemény munkára van szükség, mert csak ez hozhatja meg a kívánt előrelépést.

Dabrowski Norbert köszöntő szavai után a legidősebb korosztálytól kezdődően haladtunk lefelé, mármint a csapatok trénereinek értékelésével, díjazásaival. Tóth Kálmán az ifjúsági és serdülő együttesről szólt, kihangsúlyozva, hogy idén hiányzott még az a kis plusz, ami az Országos Utánpótlás Bajnokság négyes döntőjébe jutáshoz kellett volna, így azonban maradt a két hatodik hely.

Ami a szezon legjobb teljesítményeit illeti, az ifiknél Mata Levente és Kürti Dominik vehetett át serleget a mester(ek)től, a serdülőknél pedig Kompos Márton, valamint Melegh Milán. A díjazottakat Gyulavári Zoltán is méltatta, aki szintén megfogalmazta a szezon tanulságait, meglátásait. Emellett még azt is megtudhatták az érintettek, hogy jövő nyáron (is) Tóth Kálmán irányítja majd az 1999-es válogatottat a junior Európa-bajnokságon, ezért óriási lehetőség előtt állnak az egri növendékek, mert itt Egerben szinte minden nap szem előtt lesznek.

A ZF-Eger gyermek gárdájánál Petrovai Márton nem kívánt egyéneket kiemelni, ezért trófea díjazásban senki nem részesült. Aranyérmeket ugyanakkor átvehettek a legények, amivel a fiatal szakember azt szerette volna kifejezni, hogy együtt, csapatként volt megelégedve a társasággal, úgy az egész bajnokság, mint a Bajnokok Ligája hatos döntőjének kísérő programjaként funkcionáló Final Kids alkalmával.

Végezetül Holló Tivadar kapta meg a mikrofont, hogy értékelje a legkisebbek teljesítményt. A Vidék Bajnokság IV-ben érdekeltekkel kapcsolatosan leginkább a munka szó hangzott el, ebből kell a jövőben minél többet megtenni, mert bár van potenciál az együttesben, dolgozni kell a hétköznapokon. Ettől függetlenül idén is voltak kiemelkedő teljesítmények, Krizsai Ádám és Erdei Bence pedig nagy taps közepette vehették át a megérdemelt kupákat.

Az est „kötelező” részét követően, egy finom, Gulyásleves-vacsorával lehetett végérvényesen lezárni a szezont, ahol mind a fiúk, mind edzőik jól érezték magukat. Zárásként természetesen elhangzott, hogy a nyári időszakra (már, amikor nem lesz edzés) mindenkinek jó kikapcsolódást, feltöltődést, erőgyűjtést kívánnak a klub edzői, különösen felhívva a figyelmet arra, hogy hamarosan újra beindul a munka, mert az egri utánpótlás műhely kötelez.

Fiú Utánpótlás-évzáró, 2017.06.06. (FOTO: Sulyok Erika)

Fiú Utánpótlás-évzáró, 2017.06.06. (FOTO: Sulyok Erika)

 

(FOTO: Sulyok Erika)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez