Nyolcadik hely a Final Kids-ről

Petrovai Márton és Gyulavári Zoltán csapata a férfi BL „kísérőprogramjában” több külföldi ellenféllel is megmérkőzhetett.


 

A Bajnokok Ligája hatos döntő óta eltelt idő elegendőnek bizonyult már ahhoz, hogy megemésszük a történteket, kibeszélve magunkból az egész szezon tanulságait, eredményeit. Most mégis visszatérnénk egy téma erejéig az elmúlt hét eseményeire, hiszen a felnőttek csatározásai mellett egy utánpótlás tornát is rendeztek.

Ahogyan arról korábban honlapunk is terjedelmes anyagban beszámolt, idén harmadik alkalommal bonyolították le a Final Kids elnevezésű eseményt, amelyen a 2002-ben, vagy utána született gyerekek vehettek részt. Az Egri Vízilabda Klubot az Országos Utánpótlás Bajnokságban szereplő gyermek csapatunk képviselte, méghozzá a B-jelű négyesben.

Az első két napon két-két mérkőzésen vehettek részt a sárga-kék fiatalok, elsőre a fővárosi Szőnyi úti uszodában. Minden itt kezdődött tehát a Kaposvár magabiztos legyőzősével, ahonnan már egyenesen a Final Six-nek is helyszínt adó Duna Arénába vezetett az együttes útja.

A további programban egy Jug Dubrovnik, illetve egy CNA Barceloneta elleni összecsapás szerepelt, egy-egy vereséggel és sikerrel. A versenykiírás szerint (amiben az állt, hogy csak a csoportelsők jutnak az elődöntőbe), az 5-8. helyért folytatódhatott a mieink útja, elsőként a BVSC ellenében. A szoros csata vereségét követően, végül a hetedik pozícióért a görög Vouliagmenivel kellett farkasszemet nézni, ám itt sem jött össze a siker, vagyis maradt a nyolcadik hely.

A háromnapos rendezvény során természetesen a társaság trénere, Petrovai Márton irányította a legényeket, ám amikor a BL programja feladat elé állította a felnőtt csapat másodedzőjét, akkor Gyulavári Zoltán adta az instrukciókat. – Nagyon örülök, hogy minden játékosomat a vízbe tudtam küldeni, annak pedig különösen, hogy így a gyerekek személyesen is megtapasztalhatták, milyen ez a játék nemzetközi szinten – értékelte a Final Kids-et Petrovai Márton.

– Azt kell mondanom, nagyon erős mezőny jött össze, és már a csoportunkban is találkozhattunk egy ilyen együttessel. A Dubrovnik egy elég masszív gárdát képezett, és bár a találkozó elején tudtuk tartani a lépést, utána már nem sikerült. A másik két meccsünket megnyertük, ezért az öttől nyolcadik helyekért mehettünk. A BVSC ellen a szezon legjobb teljesítményt nyújtottuk, amivel nagyon elégedett lehetek, hiszen a bajnokság negyedikjével szemben sikerült kis híján nyerünk. Eggyel viszont kikaptunk, így pedig a Vouliagmeni következett a hetedik helyért. A görögök hasonlóan jó játékerőt képviseltek, mint horvát ellenfelünk, de próbáltunk odakoncentrálni, ami több-kevesebb sikerrel össze is jött. Összességében mindenképp büszke vagyok a gyerekekre. Ezen kívül még azt szeretném kiemelni, hogy az egész csapat remekül érezte magát a három nap során, nem utolsósorban személyesen láthatták a világ legjobb vízilabdásait, ez pedig sok motivációt kell, hogy adjon a folytatáshoz. Azt pedig különösen remélem, hogy a következő szezonban Genovában esedékes Final Kids-en is részt tudunk majd venni.

Final Kids 2017, 2017.05.25-27. (FOTO: Sulyok Erika)

Final Kids 2017, 2017.05.25-27. (FOTO: Sulyok Erika)


 

Eredmények:

Final Kids, B-csoport
ZF-Eger – Kaposvári VK
(Elektronikus jegyzőkönyv nem készült, kézzel írott másolatot pedig nem kapott az egri csapat, ezért csak annyit tudunk írni, hogy öt góllal nyertek a mieink.)

Kaposvári VK – CNA Barceloneta (spanyol) 9-11

Kaposvári VK – VK Jug Dubrovnik (horvát) 5-14

ZF-Eger – VK Jug Dubrovnik
5-14 (2-4, 0-5, 2-2, 1-3)
Egri gólszerzők: Lőrincz Ákos 3, Ádám Attila, Tymcyna Máté 1-1.

VK Jug Dubrovnik – Kaposvári VK 13-6

CNA Barceloneta – ZF-Eger
5-11 (1-6, 1-3, 2-0, 1-2)
Egri gólszerzők: Lőrincz Ákos 7, Ádám Attila 2, Hajdu Botond, Gólya Noel 1-1.

VK Jug Dubrovnik – CNA Barceloneta 13-0

 

A B-csoport végeredménye:

1. Dubrovnik 9 pont, 2. ZF-Eger 6, 3. Barceloneta 3, 4. Kaposvár 0.

 

Az 5-8. helyért:
ZF-Eger – BVSC-Zugló
12-13 (4-4, 3-3, 4-3, 1-3)
Egri gólszerzők: Lőrincz Ákos 4, Gólya Noel 3, Hajdu Botond 2, Ádám Attila, Keszthelyi Attila, Kovács Levente 1-1.

Mérkőzés a 7. helyért:
Vouliagmeni (görög) – ZF-Eger
9-4 (1-0, 3-1, 2-1, 3-2)
Egri gólszerzők: Lőrincz Ákos 3, Gólya Noel 1.

 

A 2017-es Final Kids végeredménye:

1. FTC, 2. Savona (olasz), 3. CN Barcelona (spanyol), 4. Dubrovnik, 5. BVSC, 6. Szolnok, 7. Vouliagmeni, 8. ZF-Eger, 9. Szeged, 10. Budapesti Honvéd, 11. OSC, 12. CNA Barcelona, 13. Kaposvár, 14. II. Kerület.

 

(FOTO: Sulyok Erika)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez