Mi is komplettek vagyunk

Három játékos bejelentésével véglegessé vált a ZF-Eger férfi csapatának 2017/2018-as kerete.


 

A Bajnokok Ligája Final Six óta eltelt időben szinte nem jegyezhettünk fel olyan napot, amikor valamelyik magyar férfi élcsapat ne jelentette volna be jövő évi keretét. Az előző héten félig-meddig már mi is elkezdtük a zuhanyhíradós információk szivárogtatását, de akkor csak a távozókról említettünk szót.

Azóta már mindenki tudhatja, Erdélyi Balázs az OSC-ben folytatja pályafutását, az olimpiai bajnok Milos Csuk Szolnokon, míg információink szerint Borisz Vapenszki a görög bajnok Olympiakosz Pireusznál. Három távozó tehát, és ahogyan korábban ecseteltük, három érkező. No, de nem is húznánk tovább az időt, hulljon is le a lepel, kikkel gyarapodik a ZF-Eger csapata!

Az első név, akiről már hetek óta mindenki tudhat, Marko Avramovicsé. A Ferencvárostól átigazolt harmincéves szerb játékos rutinos pólósnak mondhatja magát, hiszen utánpótlás korú játékosból egészen 2011-ig a Partizan Beograd színeiben vízilabdázott. Ezt követően, négy évig a Crvena Zvezdában, egészen az elmúlt két szezonig, amit már az FTC tagjaként tölthetett el.

A leginkább rosszkéz oldalon számításba vehető Marko Avramovics a 2009-es római világbajnokságon szerzett aranyérmet hazája válogatottjával, 2011-ben pedig ezüstöt. Európa-bajnokságok tekintetében egy második és harmadik hely a mérleg, emellett pedig háromszoros Világliga-, illetve egy-egy Világkupa-, és Univerziádé-győztesnek mondhatja magát.

Két szerb játékos távozott, és kettő érkezik. Avramovics honfitársa, a spanyol CNA Barcelonetától szerződtetett, huszonöt éves Sztrahinja Raszovics is déli szomszédunk fővárosában kezdte el a vízilabdát, 2010-től öt esztendőig azonban már a Stella Rossa pólósaként szerepelt. A legjobb barcelonai együttesnél aztán két idényt húzott le a bal, vagyis a kapás oldalon bevethető új pólósunk.

A három igazolás közül talán a legnagyobb névnek a görög Angelosz Vlahopulosz nevezhető. Az egriek harmadik nyári szerzeménye 1991-es születésű és bár idén az olasz Possilipo Napoliban játszott, korábban hosszú időszakon át az Olympiakosz Pireusz alapembereként tekintettek rá.

A hellének legerősebb nemzeti csapata sem kezdődhet nélküle, aki válogatottjával a 2015-ös világbajnokságon bronzérmet szerzett, míg egy évre rá a belgrádi kontinensviadalon negyedik, a riói olimpián pedig hatodik pozíciót ért el együttesével.

Ezzel a három játékossal véglegessé is vált a ZF-Eger 2017/2018-as szezonban szereplő kerete, de a közös munka majd csak valamikor az ősz elején kezdődhet, hiszen szerencsére elég sokan „dolgoznak” a nyáron is…


 

Játékosmozgás a ZF-Eger férfi csapatánál:

Érkezett (3 fő):
Angelosz Vlahopulosz (görög, Possilipo Napoli), Marko Avramovics (szerb, FTC), Sztrahinja Raszovics (szerb, CNA Barceloneta).

Távozott (3 fő):
Borisz Vapenszki (Olympiakosz Pireusz?), Erdélyi Balázs (OSC), Milos Csuk (Szolnok).

 

A ZF-Eger férfi csapatának 2017/2018-as kerete:

Braniszlav Mitrovics, Csiszár Boldizsár – kapusok, Angelosz Vlahopulosz, Angyal Dániel, Biros Barnabás, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kovács Gergő, Lőrincz Bálint, Marko Avramovics, Sztrahinja Raszovics, Uros Csucskovics – mezőnyjátékosok, Dabrowski Norbert, Petrovai Márton – edzők.

 

(FOTO: vaterpolovesti.com + mojacrvenazvezda.net + facebook.com/aggelos.vlaho)

Kövess minket Instagramon

Mondja el a véleményét

ÍRJON NEKÜNK

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez