Nem sok esélyt adott a Recco

A Bajnokok Ligája hatos döntőjének vesztes bronzmeccse után gyógyírként annyit mondanánk, ugyan az érem nem jött össze, de nagyon sokan cserélnének a világ negyedik legjobb klubcsatával, a ZF-Egerrel.


 

Egyetlen mérkőzés maradt hátra a ZF-Eger férfi csapatának 2016/2017-es szezonjából, méghozzá a Bajnokok Ligája budapesti Final Six-ének bronzmeccse. A péntek esti eredmények úgy hozták, hogy a Dubrovnik ellen vereséget szenvedő Pro Recco ellen kell megmérkőzni az éremért, ami finoman fogalmazva sem tűnt könnyű feladatnak.

Ami ugyanakkor mindenképp kapaszkodót jelenthetett, hogy az olaszok számára egyértelműen csalódást keltő eredmény született az elődöntőben, a mieinknek ezzel szemben a harmadik hely egy fantasztikus sikert ért volna. Kérdésként ezért azt tehettük fel a meccset megelőzően, melyik együttes áll fel előbb az egy nappal korábbi események után.

Nos, az első negyed elején nagyon úgy tűnt, a Recco lesz az a csapat, mivel néhány perc alatt máris kétgólos előnyre sikerült szert tennie. Habár a mieink rögtön a meccs elején máris több lövéssel próbálkoztak, mint az elmúlt napokban ennyi idő elteltével, az első találatra még mindig várni kellett.

Egészen pontosan fél perccel a nyitó felvonás vége előttig, amikoris Bedő Krisztián brusztolt ki csapatának egy ötméterest. Milos Csuk nagy hangorkánt váltott ki a Duna Aréna többségéből, más kérdés, hogy még a találatot megelőzően, Dusko Pijetlovics is eredményes tudott lenni.

A második játékrész is hasonlóképpen zajlott, mint az előző: három olasz gól után jött az újabb egri. Borisz Vapenszki löketét követően viszont még nem ért véget a félidő, ugyanis a triplázó Alekszandar Ivovicsnak is volt még szava egy időkérés utáni emberfór alkalmával.

Egri találattal kezdődött a térfélcsere utáni első etap, méghozzá megint Vapenszkiéval, ennél a pontnál pedig egyszer csak elkezdtek felváltva zörrenni a hálók. A forgatókönyv ekkoriban úgy nézett ki, hogy a Recco elmegy öttel, aztán valaki szépít a sárga-kékek közül, egészen addig, mígnem a találkozó huszonkettedik minutumában a taljánok újabb mesterhármast elérő légiósa, Sandro Sukno 10-4-re nem módosította az állást.

Hogyha valakiben netán maradt volna még némi kétség, itt már bizonyosan nem lehetett. Egy negyed azonban még mindig hátra volt, és azért a becsület miatt egyáltalán nem volt mindegy, milyen végeredménnyel zárja az összecsapást, ezzel együtt a szezont Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata.

Sajnos mégsem a kozmetikázás jellemezte az utolsó felvonást, mert az olaszok nem álltak le, a mieink pedig továbbra is elég kevés veszélyt jelentettek Stefano Tempesti kapujára. Ha pedig már ennél a posztnál tartunk, az egri szakvezetés erre a játékrészre beküldte a vízbe a fiatal Csiszár Boldizsárt, akit több esetben is felavattak a világ legjobb lövői, de emellett még emberhátrányos védést is fel tudott mutatni.

Ettől függetlenül a vége nagyon csúnya, összesen kilencgólos vereség lett, aminek azért nincs túl nagy realitása a két csapat tudását tekintve. Tény, hogy jobb csapat a Pro Recco, de a csalódottság egyértelműen látszódott a magyar együttes tagjain. Ettől függetlenül annyira nem rossz dolog a világ negyedik legjobb klubcsapatának lenni, és hát ne felejtsük el, idén is sikerült egyet előrelépni a Bajnokok Ligájában.

BL Final Six, Pro Recco – ZF-Eger 15-6, 2017.05.27. (FOTO: Sulyok Erika, Fehér Anna)

BL Final Six, Pro Recco – ZF-Eger 15-6, 2017.05.27. (FOTO: Sulyok Erika, Fehér Anna)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, Final Six, mérkőzés a 3. helyért
Pro Recco (olasz) – ZF-Eger
15-6 (3-1, 4-1, 3-2, 5-2)
Budapest, Duna Aréna.
V.: X. Buch (spanyol), S. Naumov (orosz).
RECCO: Tempesti – Fondelli, Ivovics 4, Di Fulvio 3, Filipovics 2, Pijetlovics, Sukno 3. Cs.: Figlioli 1, Molina Rios, Aicardi 1, Bodegas 1. Edző: Vladimir Vujaszinovics.
ZF-EGER: Mitrovics – Vapenszki 2, Csucskovics 1, Kovács Gergő, Hosnyánszky 1, Hárai, Csuk 1. Cs.: Csiszár Boldizsár – Angyal, Decker Á., Lőrincz B., Erdélyi 1, Bedő. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 8/5. ill. 6/1.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 6-1, 6-2, 7-2, 8-3, 8-4, 13-4, 13-5, 14-5, 15-6.

 

A budapesti Final Six döntőjében:

VK Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 5-10

 

A 2016/2017-es Bajnokok Ligája Final Six végeredménye:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép VSC, 2. VK Jug Dubrovnik, 3. Pro Recco, 4. ZF-Eger, 5. AN Brescia, 6. Olympiakosz Pireusz.

 

 (FOTO: Sulyok Erika, Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez