Ünneplésről szó se lehet

A Brescia elleni történelmi tett után hiába is vártuk, hogy örömujjongásban törnek ki a ZF-Eger játékosai, már akkor mindenki a Szolnokkal volt elfoglalva.


 

Elég sokat kellett várni arra, hogy a ZF-Eger férfi együttese eljusson a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, és ezt nem csak azért mondjuk, mert hosszú évek teltek el addig, hogy ez a történelmi tett összejöjjön.

A Final Six csütörtök esti negyeddöntője nem sokkal tíz óra előtt fejeződött be, de megérte a várakozás, mert a Bresciát legyőzve, ott vannak a fiúk a világ legjobb négy klubcsapata között. – Mit is mondhatnék, fel vagyunk dobódva, fel vagyunk spannolódva, várjuk nagyon a folytatást, a Szolnok elleni meccset – fogalmazatott Angyal Dániel, érthetően nem kis boldogságot sugallva szavaival.

– Azt gondolom, a Brescia ellen felszabadult bennünk egy gát, mert nagyon-nagyon szerettünk volna nyerni, ami elég sok energiát kell, hogy adjon. Remélem, ezt végig is visszük ezen a hétvégén.

Angyal Dániel fontos láncszeme volt az egri védekezésnek, amely összesen négy gólt engedélyezett olasz riválisának. Természetesen a hátsó alakzat nem egyszemélyes hadsereget jelentett, sokat jelentett a társak segítsége. – Erre készültünk. Lehet, hogy ez most nagyképűségnek hangzik, de Dabrowski Norbi is megerősítheti, végig mindent ezért az eredményért áldoztunk be – világított rá a tényre Decker Ádám, hogy mennyire fontos siker született a klub történetében.

– Egyetlen célunk volt, hogy megverjük az olaszokat és játszhassunk ismét a Szolnokkal, amely csapattal szemben nem kevés törlesztenivalónk van. Mi végig bíztunk ebben, és össze is jött. Ami a mai elődöntőt illeti, nem tudok mást mondani, csak azt, hogy jobb csapattal játszunk, hiszen erősebb kerettel rendelkezik, viszont hogyha olyan formát tudunk nyújtani, mint a középszakasz végén, amivel le tudtuk győzni, akkor szerintem megint tudunk nyerni.

Márpedig a ma esti elődöntős győzelem alighanem ismét a nagyon összeszedett védelmen múlhat, amint azt már számtalanszor láthattunk a sárga-kékektől. – A négy kapott gól ellenére azt mondom, elől és hátul is többet kell még beletenni, hogyha le akarjuk győzni a Szolnokot – beszélt némi önkritikával élve a csütörtök este egy balszerencsés gólt leszámítva megint remeklő Braniszlav Mitrovics.

– Tegnap egy recept volt, amit Hosnyánszky Norbi is mondott a csatakiáltásnál, hogy „csak” meg kell nyerni a meccset. Nem érzem, hogy jól játszottunk, nem érzem, hogy szép vízilabda volt, de ettől függetlenül megvertük a Bresciát, és történelmet írtunk a klubnál azzal, hogy bejutottunk a legjobb négy együttes közé. Ez viszont még nem elég. Abban a pillanatban, amikor vége lett, rögtön be kellett fejezni az ünneplést, mert muszáj a Szolnokra koncentrálni. Minden energiánkat most erre a mérkőzésre kell összpontosítanunk, és megpróbálni több mint száz százalékos teljesítményt nyújtani, mert csak akkor tudjuk megverni őket.

No, igen, ahhoz, hogy a magyar bajnoki finálét a mieinkkel szemben 3-0-val abszolváló Dózsát megállítsák a fiúk, nagyot kell játszani. Visszakanyarodva azonban még mindig a Brescia-meccsre, természetesen nem mehetünk el szó nélkül a győztes taktika megálmodója mellett sem. – Megmondom őszintén, hittem abban, hogy csak a fizikai részével szabad foglalkozni a felkészülésnek, és nem lehet a további menetrendet nézni egészen addig, amíg nem tudjuk legyőzni a Bresciát – nyert pozitív visszaigazolást a vezetőedző Dabrowski Norbert haditerve.

– Két dolog jutott eszembe a találkozó után. Az egyik, hogy regenerálódni kell minél hamarabb, a másik pedig, hogy mindenkinek fel kell fognia, még nem értünk el ezzel semmit. Hogyha elkezdünk örülni, hogy bent vagyunk a négyben, akkor nem lesz esélyünk a Szolnok ellen. Márpedig, amikor odaállunk az elődöntőhöz, akkor ugyanúgy kell játszanunk, mint csütörtök este. Ami előnyt jelenthet, hogy a szolnokiak még nem játszottak itt tétmeccset, mi pedig már igen. Mi most felvettük a hőfokát ennek az uszodának, úgyhogy jelenleg ezt az egy dolog tartom most előnynek velük szemben. Ettől függetlenül bármibe lemerem fogadni, hogy nekünk fognak esni és hatalmas iramot fognak diktálni.

Hogy milyen forgatókönyv szerint alakul a Bajnokok Ligája péntek esti második elődöntője (az első Jug Dubrovnik – Pro Reccót 19 órától rendezik), az nagy kérdés. Mi mindenesetre készen állunk, hogy tovább írjuk az egri pólós történelmet. Egy pedig biztos, történjen bármi, holnap délután mindenképp éremért ugorhatnak medencébe az egriek. A kérdés már csak az, aranyért, vagy bronzért…

Final Six, 1. nap, 2017.05.25. (FOTO: Sulyok Erika, Fehér Anna)

Final Six, 1. nap, 2017.05.25. (FOTO: Sulyok Erika, Fehér Anna)


 

A budapesti Final Six további menetrendje:

2017. Május 26., péntek
17.30.: Olympiakosz Pireusz – AN Brescia
19.00.: VK Jug Dubrovnik – Pro Recco
20.30.: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC

Május 2., szombat
15.15.: Mérkőzés a 3. helyért
16.45.: Döntő

 

(FOTO: Sulyok Erika, Fehér Anna)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez