A Final Six hivatalos sajtótájékoztatóját követően, Biros Barnabás révén egy Bajnokok Ligáját már „megnyert” a ZF-Eger csapata.


 

Maga a Bajnokok Ligája hatos döntője csak csütörtökön startol, viszont az események már szerda délután beindultak, amikor az Európai Úszószövetség (LEN), a Magyar Vízilabda Szövetséggel (MVLSZ) karöltve megtartotta a Final Six hivatalos sajtótájékoztatóját.

Ahogyan a helyszínen az eseményt szavaival hivatalosan elindító Ágai Kis András fogalmazott, ugyan vízilabda sportban negyedekről beszélünk, ezúttal mégis három harmadból áll össze a sajtótájékoztató. Az első része a protokollé volt, ahol a legrangosabb nemzetközi kupasorozat, valamint a hatos döntő rendezőjének vezetői köszöntötték a résztvevőket.

Az MVLSZ részéről dr. Kemény Dénes elnök, és Nemcsik Balázs ügyvezető köszöntötte a külföldi vendégeket, és természetesen a magyarokat is, mint ahogyan a LEN igazgatója, Marco Birri, a Büro tagja, Alekszandar Sostar, valamint kincstárnoka, Gyárfás Tamás is örömét fejezte ki a rendezés, és külön a budapesti rendezés miatt. Sok minden elhangzott egyébként a beszédek alatt, mint például, hogy a három nap alatt tizenöt-húszezer szurkolót várnak a szervezők, és, hogy már a csütörtöki első napra is több jegyet eladtak, mint a tavalyi fináléra összesen.

A sajtótájékoztató második harmadában már a főszereplők kaptak szót. A hat együttes képviselete közül egyedül az AN Brescia delegációja nem érkezett meg, így az angol nyelven zajló, és a LEN sajtóreferense, Csurka Gergely által vezénylet beszélgetésen öt csapat vezetője, edzője, játékosa fejthette ki véleményét az előttünk álló napokkal kapcsolatosan.

Az egrieket három személy, Dabrowski Norbert vezetőedző, Braniszlav Mitrovics csapatkapitány, illetve a nemzetközi szabályoknak áldozatául eső (tizenhárom játékost lehetett csak nevezni) Biros Barnabás képviselte. Utóbbi pólósra egyébként még visszatérünk, de előbb a sajtótájékoztatóról még néhány gondolat.

Nagy öröm volt látni, hogy a vízilabda sportág sok kritikája ellenére is igencsak népszerűnek tűnik a rendezvény. Persze, mi ezen egyáltalán nem lepődünk meg, hiszen mégiscsak a BL legnagyobb tornájáról beszélünk. Ennél izgalmasabb, színvonalasabb összecsapásokat nem is lehetne elképzelni. Elég élénk médiaérdeklődést tapasztalhattunk a Duna Aréna konferencia termében, amelyet gyakorlatilag megtöltöttek a különféle magyar és külföldi médiumok munkatársai. Az sem lehetett meglepetés, hogy természetesen a „slágerriportalanyokat” az egri és szolnoki csapat tagjai alkották.

És akkor most térnénk vissza Biros Barnabásra, aki egy Bajnokok Ligája-győzelmet már be is húzott együttesének. Na, persze, itt nem kell szó szerint érteni a dolgot, de a sajtótájékoztató harmadik harmada egyfajta ráúszás versenyt tartogatott, ahol a Final Six eredeti menetrendje szerint versenyezhetett minden gárda egy-egy képviselője a labdáért.

Mivel a bresciaiak nem értek még a helyszínre, így máris az elődöntő következett, ahol a szolnoki Szatmári Kristófot nagy csatában győzte le a sárga-kékek fiatalja. A fináléban aztán az Olympiakosz Pireusz következett, ahol már valamivel nagyobb fölényben ért a játékszerhez Biros Barna, ezért a Duna Aréna bemelegítő medencéjében lebonyolított külön verseny győzteseként a ZF-Eger került ki.

Szép is lenne, ha néhány nappal később, és néhány méterrel odébb a többi egri játékos is átélhetné a végső győzelem ízét, de sokadjára idézve Dabrowski Norbertet, egyelőre ne beszéljünk semmi másról, csak a Brescia-meccsről. Ezzel az írással pedig végéhez is érkeztünk a múlt péntek óta tartó visszaszámlálásunknak, csütörtökön már kizárólag a helyszínről készítette anyagokkal jelentkezünk különböző kommunikációs csatornáinkon, ahol remélhetőleg, csupa-csupa jó hírről tudunk majd beszámolni.


 

A budapesti Final Six menetrendje:

2017. Május 25., csütörtök
19.00.: Olympiakosz Pireusz – VK Jug Dubrovnik
20.30.: ZF-Eger – AN Brescia

Május 26., péntek
17.30.: Mérkőzés az ötödik helyért
19.00.: Olympiakosz/Dubrovnik – Pro Recco
20.30.: ZF-Eger/Brescia – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC

Május 27., szombat
15.15.: Mérkőzés a 3. helyért
16.45.: Döntő

 

(FOTO: Fenyves Balázs)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez