Két nappal a Bajnokok Ligája hatos döntője előtt Dabrowski Norbertet faggattuk, milyen esélyeink lehetnek, elsőként értelem szerint a Brescia ellen.


 

Finisébe értünk a Bajnokok Ligája Final Six felkészülésének, a keddi nap volt ugyanis az utolsó olyan, amikor a megszokott felkészülés, vagy legalábbis annak helyszíne Egerbe koncentrálódott. Szerdán irány a főváros, hogy elfoglalja budapesti szállását a ZF-Eger együttese.

A hatos döntő előestéjén, vagyis annak délutánján aztán már az Európai Úszószövetség (LEN), valamint a Magyar Vízilabda Szövetség által rendezendő hivatalos sajtótájékoztatón vehet részt a csapat néhány tagja, hogy a többi öt gárda képviselőjével egyetemben elmondják, mire is lehet számítani az előttünk álló napokban.

Na és persze arról se feledkezzünk meg, hogy a Duna Arénát már korábban is kipróbáló egriek ténylegesen belakják a létesítményt, ahol csütörtök este fél kilenckor az olasz AN Brescia lesz az első ellenfél. – Valóban az első ellenfélről beszélünk, és most is kiemelném, hogy kizárólag a Bresciával foglalkoztunk – ismételte régóta ismeretes elvét Dabrowski Norbert, miszerint mindig csak a következő riválisnak kell szem előtt lennie.

– Őszintén mondva, én már a Szolnok elleni harmadik meccs utáni estén is azon gondolkodtam, hogy mit kell majd tennünk. Nyilvánvalóan meg kellett nézni azokat a problémákat, amelyet a bajnoki fináléban kijöttek, mert még egyszer nem teljesíthetünk ennyire tudásunk alatt. Emellett természetesen már az olasz csapat felállására is oda kellett figyelni. A Bresciának van egy alapjátéka, amit a legutóbbi találkozásaink során is láthattunk tőle, de azért azóta történtek változások a keretben. Elment két olyan légiós, akik gyakorlatilag fazont szabtak az együttesnek, viszont érkezett négy újabb külföldi. Nevezetesen Petar Muslimra, Sava Randelovicsra, Vjekoslav Paskovicsra, valamint Nemanja Ubovicsra gondolok, akik miatt értelem szerint változott ellenfelünk felállása. Visszatérve az alapjátékukra, elég sokszor szorosan fognak embert, és amikor az átúszásnál így történik, akkor azért nehézkesen alakulhat a támadásvezetés. Ugyanakkor változott a hat a hat emberi felállásuk, mert van, amikor két centert erőltetnek, de olyan felvételt is láttunk, hogy négyen is beúsznak középre, szóval előszeretettel válogatják a középcsatár pozícióját. Igazából annyi mérkőzésüket láttuk, hogy mindenből felkészültünk.

Ez tehát a talján együttes, de mi természetesen arra is kíváncsiak voltunk, mi a helyzet a sárga-kékekkel. A legnagyobb kérdés, a Szolnok elleni döntő második meccsén megsérülő Lőrincz Bálint szereplése. Mint azt honlapunk megtudta, a fájdalom teljes mértékben még nem tűnt el a sérült kéz esetében, de játékra alkalmas állapotba került a népszerű „Lütyő”, így ő is ott lehet a medencében.

Mindez azt is jelenti, hogy a szakvezetés döntése értelmében, Biros Barnabás lesz a tizenhármas keretből kimaradó személy, bár tavaly is az utolsó órákban kellett lecserélni a kieső Angyal Dánielt, szóval a változás bármikor benne lehet a pakliban. Ettől függetlenül az előző hét két edzőmeccse, a magyar juniorválogatott, valamint a BVSC ellen is már célirányos taktikát hordott magában.

Mindezek után azt a kérdést is feltettük Dabrowski Norbertnek, hogy mire lesz szükség a Brescia ellen. – Egyszerűen ugyanazt kell játszanunk, mint a legutóbbi két egymás elleni mérkőzésünkön – adott gyors és lényegre törő választ az egriek mestere.

– Akkor Olaszországban 7-3-ra, míg itthon 10-5-re nyertünk, vagyis elég kevés találaton tartottuk őket. Hogyha átlagolok, az meccsenként négy gól, amivel most is elégedett lennék. Feltéve persze, hogyha tudunk ötöt lőni. Abban is biztos vagyok, hogyha sikerül kihúznunk a bresciai támadások méregfogát, akkor jók lehetünk, nekünk ugyanis mindenáron tartanunk kell a védekezésünket. Hogyha ez rendben lesz, az előrejátékot úgyis össze fogjuk tudni rakni, szóval most úgy gondolom, ezek a dolgok lehetnek a mérkőzés kulcsai. Egyébként is jó sebességben vagyunk, a kedd esti egymás elleni játék során már egyértelműen ezt tapasztaltam. Sokkal gyorsabban játszottunk, mint a junior válogatott, vagy a BVSC ellen. Persze, ezt így is terveztem, hiszen nagyon kemény munka után jöttek azok a kétkapuk, amelyek szükségszerűek voltak a megfelelő fizikális állapot eléréséhez. Éppen ezért is fogalmaznék úgy, amikor a Final Six-re való felkészülés feladatáról kérdeznek, hogy nekem mentálisan egyetlen meccsre kellett felkészítenem a csapatot, fizikálisan viszont háromra. Néhány nap múlva kiderül, mennyire volt sikeres a munkám.


 

A budapesti Final Six menetrendje:

2017. Május 25., csütörtök
19.00.: Olympiakosz Pireusz – VK Jug Dubrovnik
20.30.: ZF-Eger – AN Brescia

Május 26., péntek
17.30.: Mérkőzés az ötödik helyért
19.00.: Olympiakosz/Dubrovnik – Pro Recco
20.30.: ZF-Eger/Brescia – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC

Május 27., szombat
15.15.: Mérkőzés a 3. helyért
16.45.: Döntő

 

(FOTO: Szántó György, archív)

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez