A vízilabda világ most már Budapestre figyel. Az utolsó simítások zajlanak a három nap múlva kezdődő nagy esemény előtt. Igaz ez a résztvevő csapatokat tekintve is és igaz a rendezők, a szervezők szempontjából. Csütörtökön elstartol a 2016-2017-es szezon legfontosabb megmérettetése, a Bajnokok Ligája Final Six! Nem kis teljesítmény a ZF-Eger csapatától, hogy immáron harmadik alkalommal vívta ki a jogot a legjobbak közötti részvételre. Voltunk már ötödiket, s végeztünk a hatodik helyen is, ezúttal, harmadjára az előrelépés a cél.


 

Habis László, Eger város polgármestere is arra készül, hogy a helyszínen szurkoljon történelmi városunk jelenkori büszkeségeinek. – Bár csütörtök a városi közgyűlés napja – mondta -, de szerencsére a 20.30 órai kezdés biztosan lehetővé teszi, hogy felérjek a Duna Arénába. Ez még akkor is így lesz, ha majd egy kicsit sürgetnem kell képviselőinket. Ebben biztos, hogy partnereim lesznek, mert tudomásom szerint többen szintén a helyszínen szeretnék megtekinteni a Brescia elleni mérkőzést.

– A több mint száz éves, többszörös bajnok és kupagyőztes, és mára Európa élmezőnyéhez tartozó, a világ minden táján ismert Egri Vízilabda Klub városunk modern kori történelmének egy szép és komoly értékét testesíti meg – folytatta a polgármester. – A „régi nagyok” és az utóbbi évtized sikeres korszaka is felejthetetlen és legendás egri történeteket, nagy személyiségeket, hősöket, példaképeket adott az egrieknek. A vízilabda mindemellett közösséget teremtett Egerben: együtt átélt élmények sorát, hagyományt, gyökereket és büszkeséget jelent a városunk számára. Hiszem, hogy a vízilabda éppen ezért olyan sportág, melyre a városunkban érdemes jövőt építeni. Ezt látják a szülők és gyermekek is, nem véletlen, hogy mindig sokan, egyre többen választják ezt a csodálatos sportágat. Úgy tudom, hogy most is szép számú egri szurkolótábor buzdítja majd a csapatot a Duna Arénában. Útravalóként csak idézni tudom azt a szimpatikus, velős rigmust, amit magam is tucatszor skandáltam már az uszodában, teli torokból, több ezer egrivel együtt: „Gyerünk gyerekek, egy város veletek!”

Dr. Halmos Péter csapatorvos a stáb tagjaként lesz jelen a Duna Arénában. – Most már azt remélem – hallhattuk tőle -, hogy nem lesz dolgom. A véletlenre persze semmit nem bízunk. Farsang Ildikó gyógytornász, valamint Zsákai Tibor masszőr is közvetlenül a csapat tagja, minden eshetőségre felkészülve. Az elmúlt héten, Budapesten volt a csapat két napot. Előbb a BVSC-vel, majd másnap már a junior válogatottal játszottak felkészülési mérkőzést, egyben kipróbálva az új uszodát. A fiatal Biros Barnát nem engedtem vízbe, mert átszaladt rajta, egy szerencsére rövid betegség. Most már ő is együtt edzhet a többiekkel, ha szerepet kap, akkor, teljes értékű harcos lesz. Bane is meggyógyult. A biztonság kedvéért csináltattunk egy hasi ultrahangot és egy teljes vérképet, minden rendben van, várhatjuk tőle a szokásos bravúrjait. Talán csak Lőrincz Bálint bal csuklója okoz még némi aggodalmat, de szépen javul a zúzódása. Ultrahangos kezelést kap, Zsákai Tibor és Farsang Ildikó is kezeli, csütörtökre rendben lesz. A többiek mind jól vannak, végzik a Dabrowski Norbert által előírt edzésprogramot.  Ha jól emlékszem, egy góllal kaptunk ki még az ősszel a Veronától, amelyik csapat hasonlóan játszik, mint a Brescia. Akkor nem játszhatott Hárai Balázs és Milos  Csuk. Most ők is ott lesznek és nyerni fogunk. Azt érzem, hogy az eddigi Final Six-ekhez képes előre lépünk, nagy az elszántság a fiúkban.

Ezt erősített meg a csapatkapitány Braniszlav Mitrovics is. – Köszönjük az eddigi elismeréseket, mindenkinek jólesett. Most már azonban megszokhattuk, hogy ott vagyunk a legjobbak között, ám ennél többre vágyunk. Mindenképpen lépnünk kell előre. Hogy mennyit? Az majd eldől. Neki kell ugrani, már az első pillanattól a Bresciának, nem lehet várni, nem sok lehetőség lesz a javításra, ha erre egyáltalán meccs közben szükség lenne. Az elmúlt héten nagyon keményen dolgoztunk. Sokat úsztunk, kondiztunk. Aztán a két edző meccsen – a BVSC és a junior válogatott ellen -, ezért voltunk kicsit lassabbak. Hiányzott a robbanékonyság. Hétfőtől azonban már csak a Bresciával foglalkozunk. Felkészülünk a játékukból, taktikai elemeket gyakorlunk, videózunk. Csökkentjük a fizikai terhelést, hogy csütörtökre frissek legyünk. Az úgynevezett finomhangolással telnek a rajt előtti utolsó napok. Mindenki rendben van, nagyon várjuk a rajtot. Talán csak Lőrincz Bálint csuklója nem az igazi még. De mindenki mással együtt annyira elszánt, hogy mint mondta mindenképpen játszani fog. Egy Bajnokok Ligájában elmúlik a legmakacsabb fájdalom is és biztos vagyok benne, hogy mint a szezon eddigi részében így most is, nagy hasznára lesz a csapatnak. 

Bárány Attila klubelnök mindenek előtt a terhet próbálta levenni a csapat válláról, amikor azt fogalmazta meg elsőként, hogy az idén már elérte a férfi csapat a kitűzött minimális célokat. – Döntőt játszottunk a Magyar Kupában,  csakúgy mint a bajnokságban, s eljutottunk a Final Six-ig, immáron harmadszor, ami nagyon nagy dolog, s az egész város joggal lehet erre büszke. Nem egyszer elmondtam már ugyanakkor, hogy szeretnénk előbbre lépni. Ez pedig azt jelenti, hogy a csütörtöki negyeddöntőben a Brecsia ellen nyerni kell. Onnantól kezdve pedig azt gondolom, hogy minden perc ajándék, lehetne egy öröm vízilabdát játszani.  Állítom, hogy ez a csapat egy meccsen bármelyik vetélytársát képes legyőzni. Ha már ott vagyunk a legjobb négyben, akkor pedig lehet tovább szövögetni az álmokat, onnan bármi megtörténhet. Az elveszített bajnoki döntő néhány napig biztos rányomta a bélyegét akár a csapat, akár a többi munkatársam hangulatára. Mivel sok idő nem maradt a sebek nyalogatására, azt gondolom, hogy ezt gyorsan le kellett zárni. Abból kell kiindulni, hogy ott voltunk a döntőben, de valami ott nem működött azon a három meccsen. Az okok feltárása, hogy mit kell kijavítani az a szakmai stáb dolga. Választ fogunk kapni néhány nap múlva, hogy ez sikerült-e. Nagyon bízom benne, hogy megtalálták és túllépnek az okokon. Az egész szezon munkáját figyelembe véve ugyanis bátran mondhatom, hogy az európai élmezőnyben a helyünk. Azt is elszeretném mondani, mert az igazsághoz hozzátartozik, hogy nincs mit szégyellnünk a bajnoki ezüstön. Ebben a bajnokságban másodiknak lenni egyáltalán nem szégyellni való tett. Ráadásul, most egy olyan Szolnok jött velünk szembe, amelyiket nem tudtunk megállítani. Remek alkalom lesz ez a BL a visszavágásra. Ez mindenképpen a vízilabda ünnepe lesz. A Bresciát pedig nemcsak azért kell legyőzni, hogy előre léphessünk, hanem azért is, hogy ezen az ünnepen mindhárom nap legyen magyar főszereplő. Ha ez így lesz, akkor lehet igazi szentélyavatásról beszélni, mert biztosan  10-15  ezer ember szurkolna végig a lelátón. Mi felkészültünk! A szurkolóinkért mindent elkövettünk, hogy a legjobb kiszolgálásban legyen részük. Külön információs sátrat is állítunk az uszoda elé, hogy mindenben a segítségükre lehessünk. Tudom, hogy ők is mindent beleadnak majd, hogy szurkolásukkal segítsék a csapatot. Ott lesznek velünk, mint eddig, bárhová is mentünk Európában. Jönnek a szponzoraink, a támogatóink is. Jön a polgármester úr, jönnek a főszponzorunk, a ZF Hungária Kft képviselői, ami szintén azt jelzi, hogy mekkora rangja van Egerben ennek a sportágnak, ennek a csapatnak. A többi már a fiúkon múlik, s biztos vagyok abban, mindent megtesznek, hogy ne okozzanak csalódást.


 

A budapesti Final Six menetrendje:

2017. Május 25., csütörtök
19.00.: Olympiakosz Pireusz – VK Jug Dubrovnik
20.30.: ZF-Eger – AN Brescia

Május 26., péntek
17.30.: Mérkőzés az ötödik helyért
19.00.: Olympiakosz/Dubrovnik – Pro Recco
20.30.: ZF-Eger/Brescia – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC

Május 27., szombat
15.15.: Mérkőzés a 3. helyért
16.45.: Döntő

Kövess minket Instagramon

0

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez